Altı Özürlü Çocuğuna "Bebek" Gibi Bakan Anneye Kızılay'dan Yardım - Son Dakika
Yerel

Altı Özürlü Çocuğuna "Bebek" Gibi Bakan Anneye Kızılay'dan Yardım

Siirt'te yaşayan 11 çocuk annesi Hanife Tuz'un (69) peş peşe doğan zihinsel ve bedensel engelli 6 çocuğuna Kızılay'dan yardım yapıldı.

18.06.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te yaşayan 11 çocuk annesi Hanife Tuz'un (69) peş peşe doğan zihinsel ve bedensel engelli 6 çocuğuna Kızılay'dan yardım yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz'ın talimatıyla ailenin talepleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden karşılanırken, bazı ihtiyaçları da Kızılay Siirt Şube Başkanlığı tarafından karşılandı.

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Kızılay tarafından engeli 6 kardeşe tekerlekli sandalye verildiğini ve annelerinin talebi üzerine çamaşır makinası ve akülü araç hediye etiklerini söyledi.

Halenze Mahallesinde ikamet eden, 6 çocuğu spastik özürlü, kendisi de gırtlak kanseri olan Osman Tuz'un ailesine yapılan yardımları aileye ulaştırdıklarını belirten Tanık, şöyle konuştu:

" İstanbul'dan yaşayan hayırsever iş kadını Özgür İrey, ailenin ihtiyacı olan çamaşır makinesini aldığını ve akülü araba talebinin de Sancaklar Vakfı tarafından hemen karşılandı. Bu yardımlar bizim aracılığımızla aileye ulaştırılıyor. Daha önce aileye 6 tekerlekli sandalye ve çeşitli yardımda bulunuştuk. Tüm bu zorluk ve çocukların engellerine rağmen, bir annenin çocuklarına olan sevgisi ve fedakarlığına şahit oluyoruz. Böyle yüreği sevgi dolu fedakar bir annenin hakkını kimse ödeyemez."

Tanık, Kızılay olarak, Tuz, ailesinin yanı sıra bütün yardıma muhtaç ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın, Anneler Günü dolayısıyla "Altı özürlü çocuğuna 'bebek' gibi bakıyor" başlığıyla haberini duyurduğu Hanife Tuz'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çiçek ve anneler günü mesajı yazılı mektubu gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altı Özürlü Çocuğuna 'Bebek' Gibi Bakan Anneye Kızılay'dan Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement