Alternatif Ürünle Göçü Azaltacak Projeye Baka Desteği - Son Dakika
Yerel

Alternatif Ürünle Göçü Azaltacak Projeye Baka Desteği

Alternatif Ürünle Göçü Azaltacak Projeye Baka Desteği

Antalya, Isparta ve Burdur’un sürdürülebilir kalkınması için çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), Isparta’nın Yenişerbademli İlçe Kaymakamlığı’nın mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve örnek uygulamalar için hazırladığı projeye destek veriyor.

15.12.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya, Isparta ve Burdur'un sürdürülebilir kalkınması için çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), Isparta'nın Yenişerbademli İlçe Kaymakamlığı'nın mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve örnek uygulamalar için hazırladığı projeye destek veriyor.

BAKA, Isparta'nın 2013 rakamlarına göre 2 bin 463 nüfusuyla en küçük ve sürekli göç veren ilçelerinden Yenişarbademli'de ekonomide alternatif ürün olacak kültür mantarının yaygınlaştırılması çalışmalarına destek veriyor. Yenişerbademli Kaymakamlığı'nın "Yenişarbademli Kültür Mantarcılığının Yaygınlaştırılması Analizi ve Örnek Uygulamalar Yapılması Projesi", BAKA'nın 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Projenin uygulanma süreci sözleşmenin BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan ile Yenişarbademli Kaymakamı İhsan Erdurucan'ın imzalamasıyla başladı.

BAKA'nın bölgenin kalkınması için sürdürdüğü faaliyetleri takdirle takip ettiğini belirten Kaymakam İhsan Erdurucan, projeyle ilgili, "Yenişarbademli'nin kültür mantarı yetiştiriciliğinde merkez olması, mantar üretimini artırılıp ilçe ekonomisinin güçlendirilip dışa göçün önlenerek geriye göçün başlatılabilmesi için iş sahasının oluşturulması hedeflenen projede, 50 ailenin mantar üretimiyle ilgili kurslara katılması, atıl durumdaki binalarda üretim yapılması, çalıştaylar, teknik geziler ve tanıtım materyalleri hazırlanıp fuar organizasyonları gerçekleştirilerek tanıtım sonrasında ekonomik gelir seviyesinde büyük oranda artış sağlaması planlanıyor" bilgilerini verdi.

2007'de 2 bin 699 olan nüfusu 2013'de 2 bin 463'e düşen Isparta'nın en az nüfusa sahip ilçesi Yenişarbademli'de uygulanacak projede; İl Özel İdaresi Kaynakları ile Gölkonak Köyü Muhtarlığı ortaklığında Kaymakamlık tarafından kurulan örnek üretim tesisinin genişletilerek gerekli olan alet ekipman altyapısının tamamlanacağı belirtildi. Çiftçilerin üretime katkı sağlamaları, ihracatçı firmalar, toptan alım satım yapan haller, tüketime yönelik gıda üretimi yapan tüm firmalara gerekli tanıtımların yapılarak ürünler için pazar oluşturulması hedeflendiği kaydedildi.

BAKA'nın Batı Akdeniz'deki kalkınmaya ivme kazandıracak kamu kurum ve kuruluşlarının stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları için Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) de verdiğini hatırlatan Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan,"Doğrudan Faaliyet Destek' programlarımızdan Antalya, Burdur ve Isparta'daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımız yararlanabiliyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alternatif Ürünle Göçü Azaltacak Projeye Baka Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement