Altaylı Bedri Can'a Gösterilen Yanlış Kart Pfdk'dan Döndü - Son Dakika
Spor

Altaylı Bedri Can'a Gösterilen Yanlış Kart Pfdk'dan Döndü

Altaylı Bedri Can\'a Gösterilen Yanlış Kart Pfdk\'dan Döndü

Altaylı Bedri Can'a geçen pazar günü oynanan Tire 1922 maçında rakibinin saçını çektiği gerekçesiyle gösterilen kırmızı kartın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kaldırılması, hem sevince hem de tepkiye sebep oldu.

05.02.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altaylı Bedri Can'a geçen pazar günü oynanan Tire 1922 maçında rakibinin saçını çektiği gerekçesiyle gösterilen kırmızı kartın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kaldırılması, hem sevince hem de tepkiye sebep oldu.

Siyah beyazlı yönetimin, rakibinin saçını çeken futbolcunun Hayrullah olduğu yolundaki itirazını ve dosyaya koyduğu görüntüleri değerlendiren PFDK, Bedri Can'ın kartını iptal edip Hayrullah'tan savunma isterken Kulüp Başkanı Cihangir Marmara yaşananların hakem faciası olduğunu söyledi.

Merkez Hakem Kurulu'nun Zonguldak Bölgesi hakemi Bilal Emektar'ı, İzmir derbisine atamasına anlam veremediklerini ifade eden Başkan Marmara, şunları söyledi:

"Zonguldak Kömürspor da bizim gibi play off mücadelesi verirken bize o bölgeden hakem gönderilmesi kesinlikle mantıklı değil. Ne kadar kötü bir yönetim sergiledikleri bu kararla belgelendi. Hüsamettin'e yapılan bariz bir penaltıyı vermedi, basit kartlar gösterdi. Rakibin ilk golü hatalı taç kararından geldi. Artık bardağı taşırdılar. MHK'yı dikkatli olmaya davet ediyoruz."

ŞAMPİYONLUK GİDEBİLİRDİK

Altay teknik direktörü Serdar Sabuncu'da hakem hatalarından dertli olduklarını söyledi. Hakemlere ilk kez tepki gösterdiğini belirten Serdar Sabuncu, şöyle konuştu:

"Federasyon önlem almalı. Bu hata koca bir sezona mal olabilir, şampiyonluğu kaybedebilirdik. Yanlış oyuncunun atılması inanılmaz bir hata. MHK bu görüntüleri eğitim videosu olarak kullanmalı. Bedri Can'ın atılmasından tribünler de etkilendi ve zor günler geçiren kulübümüz 6500 TL ceza aldı. Hep sustuk ancak artık hakkımızı arayacağız."

BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER

Turgutluspor deplasmanına odaklanan Altay'da belinde ağrıları olan stoper Ulaş'ın iyileşmesi teknik heyeti sevindirirken, orta saha oyuncusu Serkan'ın sakatlanması keyifleri kaçırdı. Ayak bileği şişen Serkan'ın pazar günü Turgutluspor deplasmanında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Siyah beyazlılarda cezalı Hüsamettin ve Fatih ile PFDK tarafından tedbir konulan Hayrullah forma giyemeyecek.

Bu arada Altay taraftarına ayrılan 180 biletin 19on4 mağazasında satışa çıkarıldığı, ilçe girişinde yapılacak kontrollerde bileti olmayanların Turgutlu'ya alınmayacağı açıklandı. Altay yönetiminin, 7 Eylül Stadı'nda açık tribünün kendi taraftarlarına tahsis edilmesi talebine Turgutluspor yönetimi olumsuz yanıt vermişti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Altaylı Bedri Can'a Gösterilen Yanlış Kart Pfdk'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement