Altan Tan: Yüzde 99 Aday Gösterilmeyeceğim - Son Dakika
Güncel

Altan Tan: Yüzde 99 Aday Gösterilmeyeceğim

Genel Seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddia edilen HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, "Vallahi öyle söylüyorlar. Ben de soruşturuyorum. Yüzde 99 aday gösterilmeyeceğim." dedi.

03.04.2015 17:21  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haberler.com - Özel/ Onur Özcan 7 Haziran Genel Seçimlerinde aday gösterilmeyeceği iddia edilen HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Haberler.com'a konuştu. Tan, iddiaların yüzde 99 doğru olduğunu, kendisinin de iddiaları soruşturduğunu söyledi.

"VALLAHİ ÖYLE SÖYLÜYORLAR"

Haberler.com ekibinin ulaştığı Altan Tan, "Genel Seçimlerde aday gösterilmeyeceğiniz iddia ediliyor. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Vallahi öyle söylüyorlar. Benim de duyumlarım o yönde. Ama kesin liste çıkana kadar bilmiyorum. Ben de soruşturuyorum. 'Doğru' diyorlar. Yüzde 99 aday gösterilmeyeceğim"

"AÇIKLAMALARIM BU KARARDA ETKİLİ OLMUŞTUR"

Altan Tan'a sabah saatlerinde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la görüştüğü, bu kararı Demirtaş'ın da kendilerine söylediği iddialarını sorduk. Tan, o iddialara şu aşamada cevap veremeyeceğini söylerken, geçtiğimiz günlerde partiyi eleştirdiği açıklamalarının bu kararda etkisinin olabileceğini, önümüzdeki günlerde her şeyin netleşeceğini söyledi.

O İDDİALAR NEYDİ?

Al Jazeera'nin iddiasına göre aday listelerine son şeklini vermeye çalışan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, sabah saatlerinde aralarında Altan Tan'ın da olduğu milletvekilleriyle görüştü. Demirtaş, milletvekillerine aday gösterilmeyeceklerini bildirdi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş sabah saatlerinde bu milletvekilleri ile Genel Merkez'deki makamında tek tek görüştü. Daha önce hem seçim sonuçları hem de 6-8 Ekim Kobani eylemleri nedeniyle partisini eleştiren açıklamalar yapan Altan Tan'a yeniden aday gösterilmeyeceğini bildirdi. Demirtaş, ayrıca Hakkari Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ile de görüştü ve parti yönetiminin aldığı kararı bildirdi.

ALTAN TAN PARTİSİ HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Altan Tan, geçtiğimiz günlerde partisinin seçim listeleri ile ilgili açıklamalar yapmış, o açıklamalar çok tartışılmıştı. Tan, listelerle ilgili şunları söylemişti:

"Ben basında çıkan listeleri olumlu bulmuyorum, çok sosyalist, Marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum."

Altan Tan: Yüzde 99 Aday Gösterilmeyeceğim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Altan Tan: Yüzde 99 Aday Gösterilmeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (123)

  • salih bamanlı: Kişi sevdiğiyle beraberdir orası zaten altan beye yakışmıyordu yeri hüdapardır 27 123 Yanıtla
  • El kurdi: Arkaşlar gerçekler acıdır hdp nin dindarlara tahamülü yok.malesef hdp kürtlerin chp sidir gidin gençlik kollarına bakın çarşaf çarşaf disizleştiriyorlar kürt gençlerini.hdp şimdiyekadar kürt partisiydi ama dinsizliği istiyor zaten bundan sonrada kürt partisi değil türk solunun partisidir.kısacası biz kürtleri yine kandırdılar hemde bu sefer solculukla. 77 31 Yanıtla
  • siyer: Ateisti aday gösteriyorlar müslümanı göstermiyorlar HDP nereye gidiyor böyle. Demokrasiden bahs ediyorlar ama eleştiriye tahammül göstermiyorlar. Bence Altan tan parti kursun kesin barajı aşar. 98 0 Yanıtla
  • ...: DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR . . . ERMENİLERİ PARTİYE TOPLADI 89 8 Yanıtla
  • adem: Kesinlikle altan tan gösterilmeli çok özüldüm bu haberi görünce 41 4 Yanıtla
  • Serefli vatanperver : Bakin adamcaz aday olup olmamasi konusuluyorken ,biri onu begeniyormus,digeri saygi doyuyormus.farsetik bu yalan ve arkadas hdp den aday olup gene milletvekili secilse onu begenen gerici irkcilar onu gene terör ilan edip aleyhine yazicaklar.yahu fasist irkci iki yüzlü millet kurdler bikti sizin iki yüzlülügünüzden.sizler taaaaa cehenim dibinden gilip kurdlerin basina bela oldunuz.siz ne gicik seysiniz yahu.bu yazim sagduyulu türk kardeslerime yönelik degildir 43 2 Yanıtla
  • jebo: aynen hüdapara gecsın gerci zaten onların usagıydı 0 42 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM 19: BU ADAMDA BİZİM BÜLENT ARINCIMIZ. . . AMA BENCE KALMALI. . . 38 4 Yanıtla
  • amed: soğuk bi su iç altan tan ..hdp gibi din düşmanı partide ne işin var....bir hdp olarak müslüman istemiyorum..biji sosyalizm 7 34 Yanıtla
  • önder apo: bi hdp li olarak iiiki gitti...ne dini ne müslümanı bırakın bu dinleri.kurtuluş özgürlük sosyalizmde.biraz ile görüşlü olun.din araplarındır.kürtlerin dini özgürlükleridşr.apoda kürtlerin petgamberidir. 3 37 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement