Altan Tan: Böyle Giderse Kürt Hareketi Erdoğan'ı Başkan Yaptıracak - Son Dakika
Güncel

Altan Tan: Böyle Giderse Kürt Hareketi Erdoğan'ı Başkan Yaptıracak

Altan Tan, "HDP Erdoğan'ı başkan yaptırmadı ama Kürt siyaseti Erdoğan'ı başkan hatta sultan yapacak." algısı var. Tezgah böyle devam ederse korkarım ki Erdoğan başkan olur." dedi.

03.08.2015 12:07  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'nin hem Erdoğan'ın ihtiraslarına gem vurarak 'sultan olamazsın' dediğini hem de AK Parti'yi tek başına iktidardan düşürdüğünü söyledi. "Bu durum 13 yıldır hiç kimseyi takmadan iktidar sürenleri çıldırttı. Şu an yaşanan sorunun nedeni bu hazımsızlıktır." dedi.

PKK'YI ELEŞTİRDİ

Tan, Kandil'in tek taraflı çatışmasızlık ilan etmesi gerektiğini vurguladı. PKK'yı yol kesme, araç yakma eylemleri nedeniyle eleştiren HDP'li vekil, "Bakın istihbari bilgiye sahip değilim ama halk arasında bir kanaat var; efendim HDP Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmadı ama böyle giderse Kürt siyaseti Tayyip Erdoğan'ı başkan hatta sultan yapacak. Kurulan bu tezgâh bu şekilde devam ederse 'HDP şiddeti destekliyor, PKK şiddetten vazgeçmiyor' algısı üzerinden Erdoğan'ın çizdiği tablo devam ederse korkarım ki Erdoğan başkan olur." dedi.

İşte Altan Tan'ın Zaman gazetesine verdiği röportaj:

"HDP İKTİDARI ÇILDIRTTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, PKK'dan çok HDP'yi hedef tahtasına koydu. Erdoğan, HDP'ye neden bu kadar öfkeli?

Çünkü HDP büyük bir suç işledi ve Tayyip Erdoğan'ın ihtiraslarına gem vurdu. "Başkan olamazsın" derken "sultan olamazsın" dedi. Çünkü Erdoğan'ın istediği başkanlık değil, sultanlıktı. HDP aynı zamanda AK Parti'yi tek başına iktidardan düşürdü. Bu durum 13 yıldır hiç kimseyi takmadan iktidar sürenleri çıldırttı. Şu an yaşanan sorunun nedeni bu hazımsızlıktır. Oysa demokrasilerde sonucu kabul etmek gerekir. Hazmetmek lazım. Ama Erdoğan ve AK Parti hazmedemedi.

"SİYASİ ÇILGINLIKLAR KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAR"

Partinin kapatılma ya da eşbaşkanlar başta birçok ismin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündemde. Sizce bu ihtimal ciddi mi?

Bu tehlikeli süreci yaşamayız deme lüksümüz yok. Türkiye'nin siyasi geçmişi, en akla ziyan şeylerin olabileceğini göstermiştir. İttihatçılar bakanlar kurulu bastı, bakanları vurdu. En son Orhan Doğan ve arkadaşları yaka paça Meclis'ten götürüldü. Bir korku salmak istemem ama hiçbir şey olmaz deme lüksümüz yok. Siyasi çılgınlıklar küçük adımlarla başlar ve nereye kadar gideceği bilinmez.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE TEMEL BİR YANLIŞ VARDI"

Yalçın Akdoğan, 'Çözüm HDP'ye kazandırdı' dedi. Sürecin askıya alınmasının tek nedeni AK Parti'ye oy kaybettirmesi ve başkanlık hayalinin bitmesi mi?

Hayır. Çözüm sürecinde temel bir yanlış vardı. Devlet ve Kürt siyasetinin çözüm sürecinden aynı şeyi anlamadı. Devletin kafasındaki şuydu. PKK dağdan insin, teslim olsun, silahları bıraksın ve Kürtler şu anki durumdan daha öte hiçbir şey istemesin. Bu şu demekti, eskiden döverek asimile ediyordum, şimdi gelsinler şarkılarını, türkülerini söylesinler, dillerini öğrensinler ve acısız bir şekilde dayak yemeden asimile olsunlar. Kürtlerin ise anadilde eğitim, o dilin kamusal alanda kullanımın serbest olması ve bölgesel yönetim gibi çeşitli talepleri var. Çünkü Kürtler, eşit vatandaşlar olarak her TC vatandaşının sahip olduğu hakları istiyor.

"ERDOĞAN 'SEÇİMİ ATLATAYIM, KÜRTLER DE BENİ BAŞKAN YAPSIN' DEDİ"

Erdoğan, uzlaşması imkânsız gibi görünen bu iki beklenti arasında nerede durdu?

Tayyip Erdoğan için çözüm süreci halkı oyalamak, 3 seçimi atlatma operasyonuydu. Yerel seçim, cumhurbaşkanlığı ve 7 Haziran... Erdoğan, bu seçimi atlatayım Kürtler de beni başkan yapsın... Ondan sonra da bakayım... Çünkü kafalarında yeni bir Türkiye formatı yok. Eski laikçi ulus devlet paradigmasını devam ettiren, -ki Erdoğan, laikçi paradigmayı törpüledi ama Türkçü ulus devlet formatını cilalayarak devam ettirdi- bu bakış açısı çözüm getirmedi.

"ÖCALAN BİR PERSPEKTİF SUNDU"

HDP, İmralı ve Kandil çözüm iradesi görmediyse süreç nasıl devam etti?

Çünkü o çatışmasızlık süreci Türkiye'yi rahatlattı. Kürtlere karşı önyargılı görüşleri olan geniş halk kitleleri önemli oranda ikna edildi. Barış, çatışmasızlık ve kan dökülmemesi ortak payda oldu. Bu kazançtır. Öcalan, Newroz açıklamasıyla bir perspektif sundu. "Ortadoğu'da stratejik ortağımız Türkiye'dir. Türkler ve Kürtler AB ve Batı bloku içinde yer almalıdır, Ortadoğu konfederasyonu kurulmalıdır. Biz Türkiye'yi bölmek, parçalamak istemiyoruz, Kürt siyasal hareketi Türkiye'de hak arama mücadelesini silahla yapmayacak... Silah dönemi bitmiştir, demokratik bir mücadele verecektir" dedi. Bu barış ortamında HDP kendini doğru ifade ederek yüzde 13 oy aldı. Aslında gerçek çözümü konuşmak için en doğru nokta burası... 8 Haziran sabahı gerçek bir çözüm süreci başlatmak için fırsat doğdu.

"YOL KESME, ARAÇ YAKMA, ÖLDÜRME EYLEMLERİ KABUL EDİLEMEZ"

Madem şartlar bu kadar uygundu PKK neden yeniden çatışma başlattı?

Çözüm sürecinin perspektifi böyle gitseydi, hem devlet hem de Kandil bu çizgiye birebir uysaydı, sorun çözülürdü. Eğer 21 Mart açıklaması çerçevesinde silah taktik olarak değil, stratejik olarak devreden çıkmışsa, yol kesme, araç yakma, şantiye basma ve tekrar başlayan öldürme eylemleri dahil hiçbiri kabul edilemez. Velev ki Ergenekon artıkları böyle bir tezgâh peşinde iseler bile bunlar kabul edilemez. 21 Mart perspektifi dışında hareket edilmiştir.

"PKK İÇİNDE BELLİ BİR KESİM ÇATIŞMA İSTİYOR"

Yani PKK içinde bir kanat ya da bazı gruplar çatışma mı istiyor?

PKK'nın da en azından belli bir kesimi, evet... Ceylanpınar'daki polisleri önce üstlendiler sonra biz öldürmedik dediler. Bunlar karanlık işler. Sürece dönecek olursak, sadece PKK'nın silah bırakmasıyla Kürt sorunu çözülmez. Silah bir sonuçtur. PKK dağdan inmezse seçim barajı inmeyecek mi, anadil hakkı verilmeyecek mi? Demokratikleşme adımları dağdan inmesine bağlanamaz.

"AYNI MASA KURULMAK ZORUNDA"

PKK ile ne müzakere edilmeliydi?

PKK ile silahlar nasıl susar, kime teslim edilir, dağdan inenler ovada nasıl siyaset yapar onu konuşacaksın. Devlet basit bir işportacı mantığı ile işte ben Öcalan'la görüşürüm, dışarı çıkma sözü verir ikna ederim, o da PKK'yı dağdan indirir, ben de kulağımız üzerine yatarım. Öcalan'ın getirilmesinden sonra 5 yıl ülkede pat pat patlamadı ama devlet kendince kurnazlık yaptı. Ama hâlâ bir ümit var. Allah göstermesin, 50 bin insan daha ölse bile yine aynı masa kurulmak zorunda...

"ERDOĞAN BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL, SUŞLTANLIK HAYALİ YANLIŞ"

AK Parti ile yeniden masa kurulabilir mi?

Tayyip Bey'in ihtirasları devam ettiği sürece çok zor. Gerçek çözümün başlaması gereken aşamadayız. Erdoğan, bizim yok etmek istediğimiz bir düşmanımız değil. Aramızda kan davası yok. Tayyip Bey'e ve arkadaşlarına şunu söylüyoruz. Sultanlık hayaliniz yanlış. Ben istediğim ihaleyi istediğime veririm, havuz sistemi kurar 100 milyon dolar alırım, istediğimi büyükelçi, istediğimi orgeneral yaparım demek sultanlıktır. Biz Erdoğan'ın ihtiraslarını durdurmak ve Erdoğan'a bu imkânı sunan AK Parti iktidarını engellemekle mükellefiz. Ancak çözüm için AK Parti ile görüşmeye de devam ederiz.

"PKK, TEK TARAFLI ATEŞKES İLAN ETMELİ"

Öcalan'ın bu çatışma sürecine müdahale etme ihtimali var mı?

Öcalan, bir aşamada duruma mutlaka müdahale edecektir. Etmelidir de. PKK üzerinde, Kürt siyasi hareketi üzerinde etkili tek şahıs odur. Ama hükümet Öcalan'ı da bizleri de araçsallaştırmak istiyor. Kandil'in de net bir karar vermesi gerekiyor. 21 Mart 2013'te silahlar Türkiye'de taktik olarak değil, stratejik olarak devre dışı kalmıştır denilmişse bu söz geçerli mi, değil mi?

Çatışmalar planlıysa PKK neden ek taraflı çatışmasızlık ilan etmiyor?

Bana göre Kandil şu an tek taraflı çatışmasızlık ilan etmelidir. Türkiye'de Gladyo varsa amaç erken seçimleri etkilemekse, Tayyip Erdoğan seçimler için bir savaş çıkarmak istiyorsa bütün bu 'eğer'lerin cevabı evetse o zaman Kandil'in tek taraflı çatışmasızlık ilan etmesi gerekir. Polis öldürmeler, araç yakmalar gibi tüm eylemlerin çok net söylüyorum, sonlandırılması gerekir.

"BÖYLE GİDERSE KÜRT SİYASETİ ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPACAK"

Kandil, bu kadar kritik bir zamanda neden iktidarın işine gelecek adımlar atıyor. Yoksa MİT aracılığıyla gizli mutabakat mı var?

Bakın istihbari bilgiye sahip değilim ama halk arasında bir kanaat var; efendim HDP Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmadı ama böyle giderse Kürt siyaseti Tayyip Erdoğan'ı başkan hatta sultan yapacak. Kurulan bu tezgâh bu şekilde devam ederse 'HDP şiddeti destekliyor, PKK şiddetten vazgeçmiyor' algısı üzerinden Erdoğan'ın çizdiği tablo devam ederse korkarım ki Erdoğan başkan olur.

"KANDİL NEDEN HDP'YE AYAR VERİYOR" SORUSU

Kandil, HDP tam da Türkiye partisi olurken neden ayar veriyor?

Kandil'in de HDP'ye fırsat vermesi Kürt siyasetine alan açması lazım. Yüzlerce binlerce eylem, öldürme, inanın Kürt kadınlarının Tayyip Erdoğan'a sırtlarını dönmesi kadar etkili olmamıştır. Seçime 1 gün kala Ağrı ve Iğdır'a ziyaret yaptı; Ağrı 4-0, Iğdır 2-0 oldu. Türkiye halkı bizim çığlığımıza, havarımıza cevap vermiştir. 'Seni duyduk, anladık ve kredi açtık' demiştir.

Bu, Kandil'i neden rahatsız ediyor?

Bu yeni bir durum. 80 vekil 1 yıl önce hayaldi. Bu gerçeğe hepimiz alışacağız.

"KANDİL'DEKİ ARKADAŞLAR DA SİYASET YAPABİLME İMKANI BULSUN"

Kandil de alışacak yani...

Kandil de, biz de... Türkiye de bunu kabullenecek. Bu sancılı ama hayırlı bir süreç. Dünyada siyasi mücadeleye başlayıp sonra silaha sarılan hareketler vardır. Silah siyasetin emrindedir bu hareketlerde. Bir de silahla isyanla başlayıp siyasallaşan hareketler var. Türkiye hâlâ tam olarak askeri vesayetten çıktı denilemez. Kürt siyasetinde de bu işin legalleşmesi siyasetin devreye girmesi, bir süreçtir. Ama bunun da bin sene sürmemesi lazım. Bunu Kandil'in de en hızlı şekilde hayata geçirmesi lazım. Bu nedenle Öcalan, bu işlere müdahil olsun istiyoruz. Kandil'deki arkadaşlar da siyaset yapabilme imkânı bulsun.

"PKK BU ŞARTLARDA NASIL SİLAH BIRAKSIN"

Siyaset yapsın tamam da PKK böyle bir dönemde silah bırakır mı?

Suriye bu haldeyken PKK nasıl silah bıraksın? Var mı bir güvencesi? Birileri gelip ey Kürtler ben sizin geleceğinizi garanti altına alıyorum, diyor mu? Bu şartlarda nasıl silah bıraksın?.. Ama bunu söylerken Türkiye içinde bir devrimci halk savaşı başlatmanın da yanlış olduğunu söylüyoruz. Bazı arkadaşlarımız darılıyor ama devrimci halk savaşı denilen işler 80'lerin Angolas'ında Bolivya'sında kaldı. Türkiye'nin içinde bir devrimci halk savaşından bahsetmek iç savaş demektir. Bu bir pirus zaferidir. Kobani, Halep, Şam ortada... Bunun için savaş yaptırmayacağız diyoruz. Hem hükümete hem PKK'ye söylüyoruz.

İki tarafın da kontrollü bir iç savaş planı olabilir mi?

Türkiye'de hiçbir iç savaş kontrol edilemez. Bunun bedeli en az Hindistan'daki kadar acı olur. Gandi kadar akıllı olmazsak ülkemizi felakete götürürüz. Gandi vurulduğunda gözünü açtı; 'Beni vuran Hindu mu, Müslüman mı?' diye sordu. 'Hindu milliyetçisi' denilince şükretti. Türkiye'de bir iç çatışmayı kontrol edebileceğini sanmak ateşle oynamaktır.

"ABD KÜRTLERE DE, ERDOĞAN'A DA AYAR VERDİ"

IŞİD'e karşı PYD ile işbirliği yapan ABD, İncirlik karşılığı Ankara'ya göz yumdu deniyor. Sizce öyle mi?

Size bir şey anlatayım. Barzani hükümeti ile AKP gayriresmi petrol ticaretine başladığı zaman Erbil'de üst kademelerde birileriyle konuştum. Araplar ve ABD ne diyecek diye sordum. Araplarla işimiz yok. Stratejik ortağımız, Ankara ve Erdoğan. ABD'nin de burada yapacağı hiçbir şey kalmadı, dedi. Aynı şahıs IŞİD Erbil önlerine geldiği zaman televizyonlardan ABD'yi yardıma çağırdı. Bu son olan bitenden Barzani'nin PKK'nın PYD'nin ve Erdoğan'ın bir ders çıkarması gerekiyor. Küresel sistem Barzani'ye de, PKK'ya da, PYD'ye de, Erdoğan'a da ayar verdi. Bir gün 'Biji Serok Obama' deyip ikinci gün 'Obama bizi sattı' demek akla ziyandır. Dediğim gibi sadece bu aktörlere ayar verilmiştir.

"AA BÖYLE SIRRI'NIN DA ELİNE DÜŞMEZDİK"

Karaman hâlâ 'anadilde eğitim haktır' diyemedi

Ahmet Taşgetiren'i en az 40 yıldır tanıyorum. Tercüman'da gece haberlerinde çalıştığı dönemden bu yana. Yaş itibarıyla abimiz durumunda. Kürt meselesiyle ilgili defalarca konuştum. Acaba PKK nefretinden dolayı mı Kürtlerin haklarını savunmuyor ve kabul etmiyorlar yoksa Kürtlerin haklarını kabul etmedikleri için PKK'yı gerekçe, bahane mi gösteriyorlar. Ben ikincisinin olduğu kanaatindeyim. Ahmet Taşgetiren ancak 40 yıl sonra 'Kürtçe anadilde eğitim olabilir' dedi. Hayrettin Karaman hâlâ diyemedi. Ve bize 'Siz niye bu sosyalistlerle, ateistlerle birlik oluyorsunuz, diyorlar. Bunun bir hak arama mücadelesinde ortaklık olduğunu anlayamadılar. Yoksa ne İslamcılar, ateist ne de ateistler, İslamcı oldu. Bu hak arama mücadelesi Refah Partisi, Oğuzhan Asiltürk zihniyetine teslim olmasaydı biz hâlâ Refah Partisi'nde olurduk. ( Sırrı Süreyya Önder'e dönerek) A böyle Sırrı'nın da eline düşmeyecektik. (Zaman)

Altan Tan: Böyle Giderse Kürt Hareketi Erdoğan\'ı Başkan Yaptıracak

Son Dakika Güncel Altan Tan: Böyle Giderse Kürt Hareketi Erdoğan'ı Başkan Yaptıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (100)

  • Kürt: Bu konuşma HDP nin büyüklüğünü gösterir diğer partiler gibi özeleştiri yapacak kadar korkak değiller ayrıca pkk eleştirebiliyor buda pkk nin eleçtirilere açık türk milletinin dediği gibi pkk hepsini tehdit ediyor iddialarını çürütür 16 20 Yanıtla
  • mezarci 38: Başkan Recep Tayyip Erdoğan kiskananlar gebersin 19 13 Yanıtla
  • Ottoman: Ben kürt oğlu kürdüm akp var olsun sağolsun allahın izniyle iktidarsın erken seçimde bizi bu atatürkçü chpkk dan hdp den kurtar yık geç duvarları 17 12 Yanıtla
  • bitlis: kürt lere sahip çıkan akp dir HdP sadece kürt leri perişan etinin 20 9 Yanıtla
  • Vanlı: Ben oyumu akp ye verecem 16 12 Yanıtla
  • .....: Turkceyi yabanci dil sayanlar defolun gidin 19 6 Yanıtla
  • Radikal: Az kaldı sana da sıra gelecek..hergün birinizi bir gün hepinizi 13 12 Yanıtla
  • Oflu: Ya Ben dedim bunlara yürek yedirmeyin diye,,,ne zannediyor bu ermeni kendini,,,Sen kimsin bizi bişey yapacan yada yapmayacan mal 16 8 Yanıtla
  • CANSU: ADAM GİBİ ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN SANA HERŞEY YAKIŞIR BAŞKANLIKTA SULTANLIKTA HAİNLERDE ÇATLASIN PATLASIN 12 12 Yanıtla
  • diyarbakır: Yakışır cumhur başkanımıza her biji erdoğan baba 16 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği
    11:27 Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği

    Özbekistan'da ramazanda 'ağız açar' olarak adlandırılan toplu iftar geleneği yüzyıllardır yaşatılıyor. Özbek aileler, ramazan boyunca toplu iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını açıyor. Genç aileler, ramazanda baba ocağını ziyaret ederek, anne-baba ve yakınlarıyla iftar yapma geleneğini sürdürüyor. Sofrada, ailenin kız veya gelini ayağa kalkarak bir eli göğsünde, aile büyüklerine 'piyale' denilen geleneksel Özbek çay fincanıyla içeceklerini ikram ediyor. Ramazan, aileleri ve insanları birbirlerine daha da yakınlaştırıyor.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörünün gelişimine katkı sunmak amacıyla Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre yönelik projelere destek vereceklerini ifade etti.

  • Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği
    11:26 Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği

    Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 30. Dönem POMEM öğrencileri ve personeli ile iftar yapıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve diğer protokol üyeleri de iftara katıldı.

  • Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi
    11:25 Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler İlkokulu ve ortaokulunda, 'Okulumda Güvendeyim' projesi kapsamında 176 öğrenciye trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, kişisel güvenlik ve mahremiyet eğitimi verildi. Etkinliklerde Jandarma tanıtıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

  • Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi
    11:25 Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir şahsın ikametinde yapılan aramada 135 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu
    11:24 Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu

    Malatya'da düzenlenen Kütüphaneler Haftası etkinliğinde yaklaşık 2 bin öğrenci, Sümer Park'ta bir araya gelerek kitap okudu. Etkinlikte konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulayarak öğrencileri okumaya teşvik ettiklerini belirtti. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da katıldı.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı
    11:23 D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı

    D-100 Karayolu Gebze geçişinde meydana gelen kazada, bir tırın şerit değiştirirken panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralıya ambulansta ilk müdahale yapıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi
    11:23 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.Ç, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hüdai Kaplıcaları mevkisinde yakalandı. Hükümlü, savcılıktaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor
    11:23 Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor

    Karamanlı gurbetçi Ali Yağcı, öğretmenlik yapamadığı için işsiz kaldı ancak memleketindeki eski okul binasına kurduğu müzeyle eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Yağcı, yıllar boyunca topladığı binlerce eğitim aracını sergilediği müze ile ziyaretçilerini geçmişe götürerek eğitime katkı sağlıyor.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
    11:23 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri'nin en büyük mahallesi Mevlana'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle takdir ve teşekkür aldı.


Advertisement