Altan Tan'dan PKK'ya Yanıt: Mazlum, Zalim Gibi Davranamaz - Son Dakika
Güncel

Altan Tan'dan PKK'ya Yanıt: Mazlum, Zalim Gibi Davranamaz

Altan Tan\'dan PKK\'ya Yanıt: Mazlum, Zalim Gibi Davranamaz

KCK tarafından eleştirilen HDP'li Altan Tan, "Bir çocuğun arkadaşlarıyla birlikte öldürülüp balkondan atılmasını 'birkaç camın kırılması' olarak görmüyorum." dedi.

22.10.2014 10:03  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40'a yakın insanın hayatını kaybettiği, pek çok binanın yakıldığı ya da tahrip edildiği Kobani eylemleri sonrasında "HDP daha duyarlı davranabilirdi" açıklamasıyla partisinin tutumunu eleştiren, "MHP gibi yapsaydık daha farklı olurdu" ve "HÜDA-PAR'a ilk bizimkiler saldırdı" diye konuşan HDP milletvekili Altan Tan'a, en sert tepki Kandil'den geldi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre; "Hüseyin Ali" takma adıyla Özgür Gündem Gazetesi'ne yazılar yazan KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, 17 Ekim tarihinde yazısında Altan Tan'ı hedef aldı.

"KENDİ PARTİSİNİ MHP'DEN KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRDÜ"

"HDP Milletvekili Sayın Altan Tan da bir açıklama yaparak psikolojik harekâtın yarattığı algıyı güçlendirmiştir" diyen Karasu şu ifadelere yer verdi: "Hatta Devlet Bahçeli'yi överek, kendi partisini MHP'den daha kötü bir duruma düşürmüştür. Bu değerlendirmeleri neden yapıyor anlamak mümkün değil! İlk önce saldıranlar HÜDA-PAR'lılardır. Tüm şehirlerde Kürt yurtseverlerine saldırarak birçoğunu katlediyorlar. Bunların katilleri de polisler ve HÜDA-PAR yanlılarıdır. Tüm bunlar ortadayken, ölenleri değil de bankamatiklerin kırılmasını ve bir kaç camın kırılmasını sürekli gündemleştirmek, olaylara çarpık yaklaşmanın sonucudur. Bu kadar insanın neden ve nasıl öldürüldüğünün hesabı sorulmayacak, cam-çerçeve denilerek bu ölümlerin üstü örtülecek! İşte psikolojik savaş ve propagandayla algı yaratmak ve bu algıya alet olmak böyle oluyor."

"KÜRTLERİ LİNÇ EDEN MHP'LİLERİ UNUTMUŞ"

Karasu, yazısında Altan Tan'ın, MHP ile ilgili sözlerine tepki gösterdi: "Altan Tan, Devlet Bahçeli'ye de övgüler yağdırmış. HDP'nin Karadeniz, Ege ve başka yerlerde her siyasi çalışmasına saldıranların MHP'liler olduğunu unutmuş gözüküyor. Birçok yerde Kürtleri linç eden MHP'lileri unutmuş görünüyor. MHP hâlâ Kürtleri sindirmeye yönelik bir kontra gücü gibi çalışıyor. Bunun Kürtlere yönelik yüzlerce örneği var. Ama buna rağmen Bahçeli'nin yalanını, demagojisini gerçekmiş gibi göstermek, HDP'ye yönelik eleştiriyi daha güçlü hale getirmek istemekten başka anlam taşımıyor. Anlaşılıyor ki Altan Tan, 1970'li yılları yaşamamış."

ALTAN TAN'DAN YANIT: MAZLUM ZALİM GİBİ DAVRANAMAZ

Karasu'nun bu sözlerine, Altan Tan da aynı gazeteye gönderdiği "Açık Mektup" ile yanıt verdi. Tan, mektubunun hemen başında daha önce kamuoyuna yansımamış bir ayrıntıya yer vererek başladı. Tan, 20 yıl önce Mustafa Karasu ile Berlin'de aynı evi paylaştıklarını hatırlatarak başladığı yazısında, MHP ile ilgili eleştirilere cevap vermedi. Eylemler ile ilgili eleştirilerinin arkasında olduğunu belirten Tan, "Direniş ve benzeri yöntemlerle hak aranması, gösteriler yapılması, tepki ortaya koyulması ana sütü gibi ak ve helaldir. Ancak yüzlerce mağaza, market, kuyumcu ve bankanın yakılarak yağmalanmasını, yolların ve arabaların ateşe verilmesini, 16 yaşındaki bir çocuğun sığındığı evde arkadaşları ile birlikte öldürülerek balkondan aşağı atılmasını, caddede başının taşla ezilerek, cesedinin üzerinden araba ile geçilmesini, Sayın Öcalan'ın olayların durdurulması ile ilgili açık talimatının Meclis kürsüsünden okunduğu günün gecesinde bölgedeki birçok karakola eylem düzenlenmesini, 'bir kaç camın kırılması' olarak görmüyorum. Mazlum, zâlim gibi davranamaz" dedi.

"HÜDA-PAR SİVİL SİYASETİ BENİMSEDİ"

"İster din, ister Kürtlük, ister sosyalizm adına adı, şekli, ambalajı ne olursa olsun tekçi ve baskıcı yöntemlere yol vermeyeceği görüşündeyim" diyen Tan, mektubunda HÜDA-PAR'ın kuruluşuyla, Hizbullah adını kullanan İlim Grubu'nun sivil siyaseti benimsediğini deklare ettiğini savundu.

"Geçmişteki eylemleri gerekçe göstererek veya gelecekteki iktidar mücadelesinde 'tehlike' olarak değerlendirerek onunla çatışmanın veya çatışmaya yol açacak yaklaşımların Kürt halkının yararına olmadığı, geçmişteki savaşın tekrarlanmasının halkımızın felaketi olacağı düşüncesindeyim."

"UTANÇ VE İBRET TABLOSU"

Altan Tan mektubunda "IŞİD Erbil ve Kobani'de ABD uçaklarınca bombalanırken Kürt gençlerinin sevinç çığlıkları atma ve halay görüntülerinin sorunlarını bir türlü kendi aralarında çözemeyen Türk-Kürt- Arap; Sünni-Şii-Alevi özellikle de yıllarca emperyazilme karşı olan sosyalist ve İslamcı Ortadoğu siyasetçileri ve aydınları için bir utanç ve ibret tablosu olduğu kanaatindeyim…" ifadelerini kullandı.

Tan, mektubunu "Yolumuz uzun, işimiz zor. Allah bize yardım etsin" sözleriyle bitirdi.

Geçen hafta Hürriyet Gazetesi'ne konuşan HDP'li Altan Tan, Kobani eylemlerinde ortaya çıkan tabloyu eleştirmiş, parti çağrı yaparken daha duyarlı davranmış olsaydı, ortaya daha farklı bir tablo çıkacağını söylemişti. Altan Tan HDP'li bazı milletvekillerinden de bu sözleri sebebiyle tepki görmüştü.

BAHÇELİ: HDP'NİN EN AKİL İNSANI ALTAN TAN

MHP Lideri Devlet Bahçeli de HDP'li Altan Tan'ın MHP'yi öven sözleriyle ilgili "Demek ki HDP'nin içerisinde en akil insan o" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Altan Tan'dan PKK'ya Yanıt: Mazlum, Zalim Gibi Davranamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • M: Dindar bi kürtle dindar bi türkün ne sorunu olabilirki 21 3 Yanıtla
  • SELAM: İşte buuuu Valla helal olsun olayı o kadar net açıklamışki alkışı hak ediyor, Kardeşim hak aramanın makul ve mantıklı yolları var adam gibi hakkını ara adam gibi zorluklardan bahset inan türkiyenin her yerinden destek alırsın çünki bizim içimizde kürt türk ayrımı yok adam öldürmek yağma yapmak hak arama değil ŞEREFSİZLİKTİR bu anlamda sayın Altan TAN'ı kutluyorum helal olsun diyorum. 20 2 Yanıtla
  • Deli: Hiç beklemezdim senden bu cevapları. . Aferin sana. . Demek ki içinde hala Allah korkusu var. . 22 0 Yanıtla
  • uykucu: bir kürt olarak sonuna kadar hak veriyorum. Altan bey özeleştiri yaparak kanayan yaramıza merhem sürmüştür. onlar yaptı, zamanında bizi linç ettiler, biz haklıyız her zaman gibi düşünceler milliyetçiliğin işaretidir. bizim oyumuzu ve desteğimizi alanların bizim sahibimiz gibi davranmaları vatandaşlarımın pasifliğindendir. Ancak kandil ve benzerleri unutmasın ki bu kürtler birgün gelir onları da yargılar. Sonuçta herşey demokrasi, adalet, eşitlik için. 11 0 Yanıtla
  • jiyan: sayın tan hüdaparlılar bunu gündeme gfetirsin biz de yanlış diyeleim. . . özür dileyelim. . . sen de sivil polislerin teşvikiyle ve göz yumması ile katledilen onlarca kürt gencini ve yine hizbullah tarafından katledilen yüzlerce sivil kürdü gündeme getir ki temsil ettiğin halk üzülmesin. . . ya da roboskide bombalarla katledilen 34 yasini gündeme getir ki çoğu 16 yaşındanda küçüktü sana verilen oylara layık oll. . evet üç genç katledilmiş yazık ve yanlış ama 3 hüdaparlı yüz hdp li gençten daha mı değerli. . . üstün ırk mı bunlar. . . bi de son olaylarda diyarbakırda kameraların önünde işit hizbullah diye slogan atarak silahla gösterici gençleri öldüren hüdaoarlılardan da bahset 3 7 Yanıtla
  • muzaffer: pkk nın yetiştirdiği gençlik ortada insanları öldürür yakar yıkar arbayla üstünden geçer bir zamanlar polpot rejimi vardı milyonlarca kendi halkını katletti hala tarlalarda kafatasları sergileniyor altan tan da bunların vahşetine ortaktır ahirette yasin börü lerin hesabını nasıl verecek 7 2 Yanıtla
  • ali deli: Altan TAN islamiyeti hasasiyeti olan bir insansan ne işin var o partide. Görmüyon seni kullandıklarını. Yoksa sende gizli sosyalistmisin HDP nin iyi papaz polisini mi oynuyorsun. Ne yaksın sen sana tavsiyen din ile sosyalizim işlerini birbirine karıştırma 5 1 Yanıtla
  • ......: pkk sempatizanları bu adamı yakında katleder 4 1 Yanıtla
  • muzaffer: Bunu bir hadis mealiyle açıklığa kavuşturalım: 'Eğer bir mü'minin kanını dökmeye (sema) ve (yer) halkının hepsi de iştirak etse, Allah onların hepsini de o kanı dökülen tek masum mü'minin hakkını korumak için yüzüstü Cehennemine sürer!' (Tirmizi, Diyat 8, (1398)) 3 0 Yanıtla
  • SEMİH: BİZ ZAZALAR OLARAK BU KİRLİ SAVAŞA HAYIR DİYORUZ. . . ASLA PKK YI ISTEMIYORUZ. . . DEVLETTE BİZİ ZAZA OLARAK KALBUL ETSİN. . BU DUNYADA ŞEREFIMIZLE YAŞAYALIM. NEYSEK OYUZ. GIYINIŞIMIZ KULTURUMUZ ÇOK FARKLI. . YAŞASIN TÜRKIYE TEROR KIMDEN GELIRSE GELSIN. . . ŞEREFSIZLIKTIR HAINLIKTIR 0 1 Yanıtla
  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement