Almanya ve Avusturya Sığınmacılara Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Almanya ve Avusturya Sığınmacılara Kapılarını Açtı

İçinden çıkılmaz bir hal alan Macaristan'daki sığınmacı krizi, Almanya ve Avusturya'nın sınırlarını açma kararı almasının ardından şimdilik çözüme kavuştu.

05.09.2015 11:26  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de trenlere binmelerine izin verilmeyen sığınmacılar Avusturya sınırına doğru yürüyerek çıktıkları yolda hedefine ulaştı. Macaristan hükümetinin otobüs tahsis ettiği ilk grup sığınmacıların Avusturya sınırından geçiş yapmasına izin verildi. Almanya ve Avusturya'nın sığınmacılara sınırlarını açma kararı almasının ardından mültecilerin Almanya'ya doğru yolculuklarına devam etmesi bekleniyor.

POLİS EŞLİĞİNDE HAREKET EDİYORLAR

Polis eşliğinde sınıra yürüyen mültecileri taşımak için Macaristan tarafından 100 otobüs tahsis edildikten sonra Avusturya ve Almanya hükümetleri sığınmacılara sınırlarını açacaklarını duyurdu. AFP'nin polis kaynaklarına dayandırdığı rakamlara göre 3 bin civarında sığınmacı sınır kasabası Nickelsdorf'tan Avusturya'ya giriş yaptı.

Nickelsdorf kasabasındaki bir konser salonu 600 yataklı bir barınak haline getirildi. Kızıl Haç çalışanlarının geldiği kasabada mülteciler için yiyecek ve sağlık hizmetleri hazırlandı.

ALMANYA VE AVUSTURYA SAHİP ÇIKTI

Macaristan'dan Avusturya'ya doğru yürüyerek sınıra ulaşmaya çalışan mültecilere Almanya ve Avusturya sahip çıktı. Her iki ülke, mültecilerin ülkelerine girmelerine izin verdi.

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Macar meslektaşı Viktor Orban ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası bu kararı açıkladı. Faymann, kararın, Macaristan-Avusturya sınırındaki dramatik durumun sona erdirilmesi için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapılan görüşme sonrası alındığını belirtti.


Almanya ve Avusturya Sığınmacılara Kapılarını Açtı

Son Dakika Güncel Almanya ve Avusturya Sığınmacılara Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • !!: Türkiye iki buçuk milyon Suriyeli almışsa, Almanya nın güçlü ekonomisi ile en az 5 milyon Suriyeliyi alması gerekir. 20 1 Yanıtla EMİR: Almanya pkkalari alıyor kardeşim besleyip saliyo sonra 13 1
  • Tamer: Yok canim zahmet olur gönderin Türkiye ye 14 4 Yanıtla
  • Hdync: Ne mülteciymiş arkadaş dünyayı kapladılar! Bitmediler! Bunların çoğu mülteci değil fırsatçı! 12 2 Yanıtla
  • trakyalı: alın hepsini yakında bi 500bin daha gönderecez 12 1 Yanıtla
  • BOLULU: NEREDE TÜRK YETKİLİLER. ARTIK DÜNYAYI GÖRÜN. SAVAŞTAN KACANLARI ÜLKEMİZE SOKMAYIN. BİR DÖNEM ÖZAL ZAMANINDA GİRDİLER NE HALE GELDİK. VATANDAŞ OLARAK İŞ BULAMIYORUZ. BİZLERE YAZIK. ÖNCE HALKINI DÜŞÜN ARTARSA YARDIM EDERSİNİZ. ÜLKEMİZE SOKMADAN . 10 2 Yanıtla
  • urfali: Şimdi Almanya zamanı. 9 2 Yanıtla
  • angaralı : ne kadar sığınmacı varsa alın olmadı vatan topraklarındaki pkklı hainleride çok seviyosunuz onlarıda alın 9 0 Yanıtla
  • be cahil: onlara tayyip babam bakar.cocuklari ac birakmaz.nankorler.bu dunyanin obur tarafida var 4 5 Yanıtla
  • Gerçek Akıl: Aferim Almanya avusturya 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement