Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Pakistan'da

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Pakistan'a Afganistan'daki barış sürecini desteklemeye devam etmesi çağrısında bulundu.

31.08.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Pakistan'a Afganistan'daki barış sürecini desteklemeye devam etmesi çağrısında bulundu.

Afganistan ziyaretinin ardından Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gelen Steinmeier, Pakistan'ın Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı, aynı zamanda fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz ile görüştü ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeir, Pakistan ve Afganistan'ın aralarındaki sorunları giderip birlikte çalışmayı sürdürmesi gerektiğini ifade etti ve bölgesel barışın devamı için istikrarın şart olduğunu söyledi.

Steinmeier, şu anda iki ülkenin teröre karşı birlikte savaşması için büyük bir fırsat bulunduğunu vurgulayarak, "İki ülke teröre karşı birlikte mücadele vermeli. Pakistan'dan Afganistan'daki barış sürecini desteklemeyi sürdürmesini bekliyoruz. Bölgedeki ortak düşman olan Taliban tehdidine karşı mücadelede görüş ayrılıkları giderilirse somut ilerleme sağlanabilir" dedi.

Almanya'nın Afgan Talibanı ile Afganistan hükümeti arasındaki barış görüşmelerini desteklediğinin altını çizen Steinmeir, Pakistan'ın kendi toprakları içinde özellikle Kuzey Veziristan'da terörle mücadelesini desteklemeyi sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Pakistanlı yetkililer, Molla Ömer'in ölümünün duyurulmasının ardından Afgan Talibanı içinde baş gösteren liderlik krizi nedeniyle Afgan barış görüşmelerinin devam etmesinin uzak bir olasılık olduğunu düşünüyor.

Taliban ve Afganistan hükümeti arasında ilk resmi barış görüşmeleri, Pakistan'ın Muri bölgesinde 7 Temmuz'da yapılmıştı. İlk toplantının ardından tarafların yine Pakistan'da 31 Temmuz'da bir araya gelmesi beklenirken, görüşmeler 29 Temmuz'da Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in iki yıl önce öldüğünün resmen duyurulmasıyla iptal edilmişti.

Daha sonra Afgan Talibanı içerisinde liderlik krizi baş göstermiş, bunu izleyen süreçte başkent Kabil'de saldırılar düzenlenmişti. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, saldırıların arkasında Pakistan'ın olduğunu savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement