Almanya'dan Getirilen Cenaze İstanbul'da Karıştı - Son Dakika
Yaşam

Almanya'dan Getirilen Cenaze İstanbul'da Karıştı

Almanya'dan Türkiye'ye aktarmalı olarak getirilen bir cenaze İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenaze ile karıştırıldı.

29.03.2015 10:53  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bochum kentinde yaşayan Mardinli Latife Sancak, şeker hastalığı nedeniyle geçtiğimiz Perşembe günü vefat etti. Sancak'ın naaşı memleketlerinde defnedilmek üzere kefenlenip tabuta konuldu ve havayolu ile aktarmalı olarak İstanbul'da gönderildi. Ancak Latife Sancak'ın cenazesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenazeyle karıştırıldı. İstanbul'daki havayolu şirketi, Mardin'e göndermesi gereken cenazeyi Konya'ya ve Konya'ya göndermesi gereken cenazeyi ise Mardin'e gönderdi.

SON ANDA FARK ETTİLER

Mardin Havalimanı'nda cenazeyi Midyat ilçesinde defnetmek için bekleyen Latife Sancak'ın yakınları, cenazenin kendilerine ait olmadığını son anda fark etti. Duruma tepki gösteren Latife Sancak'ın torunu Servet Yıldırım ile yakını Yahya Doğan, cenazeleri karıştıran havayolu şirketi hakkında yasal süreç başlatacaklarını ifade etti.

Almanya'nın Bochum kentinde yaşadıklarını ve perşembe günü şeker hastası olan ninesinin vefat ettiğini söyleyen Servet Yıldırım, cenazenin Duesseldorf havaalanından Türkiye'ye gönderdiklerini ve kendilerinin de başka bir uçakla geldiğini belirtti.

"BÜYÜK BİR YANLIŞLIK OLMUŞ"

Yıldırım, "Biz İstanbul'a geldik. Cenazemiz de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Oradan da aktarmalı Mardin'e gelecekti. Orada büyük bir yanlışlık olmuş. Konya'ya giden bir cenaze ile karışmış. Bizim cenazemiz de Konya'ya gitmiş. Konya'daki cenaze de buraya geldi. Bunu cenazeyi Mardin'de teslim aldıktan sonra fark ettik. Büyük bir mağduriyet yaşadık. Cenazemiz Midyat'ta defnedileceği için köyden bütün akrabalarımız ile geldik. Cenazeye baktık bizim olmadığını görünce teslim almadık. Türkiye'nin birçok ilinden akrabalarımız gelmişti, hepsi geri dönmek zorunda kaldı. Yarın tekrar gelecekler. Yetkililer bize tatmin edici bir cevap veremedi. Bize 'yarınki uçağı bekleyin' dediler. Cenazemiz yarın sabah uçağı ile gönderilecek. Her iki cenaze de Almanya'dan yola çıkmış. Aktarmalı olarak biri Konya'ya biri Mardin'e gelecekti. Orada çalışanlar tarafından karıştırılmış. Bizim cenaze Konya'ya Konya'nın cenazesi ise Mardin'e geliyor." dedi.



Avukatlarına haber verdiklerini ve bu konuda yasal bir süreç başlatacaklarını belirten Yıldırım, "Tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Avukatlarımız ile görüştük." diye konuştu.

"KAYIP BİR EŞYA GİBİ MUAMELE GÖRDÜK"

Latife Sancak'ın yakını Yahya Doğan ise cenazeyi almaya gelirken Mardin Havalimanı'nda beklenmedik bir şok yaşadıklarını söyledi. Kendilerine ait cenazenin Konya'da defnedilmek üzereyken fark edildiğini öğrendiklerini ifade eden Doğan, "Durumu telafi etmek için firma yetkililerine ulaşamadık. Havalimanında çalışan görevliler ile aramızda bir şeyler yapmaya çalıştık. Kayıp bir eşya gibi bir muamele gördük. Hoş bir şey değil. Cenazenin şu anda nerede ve ne durumda olduğuna dair bir bilgimiz yok. Çünkü yetkililerle görüşemedik" şeklinde konuştu.

Yaşanan bu karışıklığın ardından Konya'ya giden Latife Sancak'a ait cenaze bugün sabah saatlerinde Mardin'e ulaştı. Cenazelerini alan yakınları defin işlemi başlattı.

Almanya\'dan Getirilen Cenaze İstanbul\'da Karıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Almanya'dan Getirilen Cenaze İstanbul'da Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Yuh oha: Fark etmez ikiside ölü ise verin toprağa gitsin 7 28 Yanıtla
  • Medyacı: 1-Cenazeyi taşıyıp eziyet ediyorsunuz Almanya da defnedebilirdiniz.Geleneklerimiz nedeniyle taşıdınız sanırım. 2-Kesin Pegasus havayollarıdır yetkili bulamadığınıza göre!!!! 3-Taputun üzerine adını soyadını ve gideceği yeri bir dosya kagıdına buyukçe yazıp yapıştıramadınız mı? 4-Allah rahmet eylesin. 5-Cenaze üzerinden para kazanma derdine düşmeyin, dini görevinizi yapın evinize işinize dağılın! Gördüğünüz gibi giderken bişey götürülmüyor. 13 4 Yanıtla
  • komando35: Evet kotu bi durum ama insanlik hali, sag haldeyken sormuyorsunuzdur cenazesi karisinca maddiyat kapisi oldu degilmi hemen tazminat davasi. Din iman para olmus sizde mardinliler 6 7 Yanıtla
  • HER İŞİMİZ DÜMEN....EĞİTİM ŞART: BURASI TÜRKİYE . . . . KANI BİLE KARIŞTIRIYORLAR HEMŞİRELER . . . CENAZE KARIŞMIŞ ÇOKMU . . . KİMSE İŞİNİ DÜZGÜN YAPMIYOR. . 12 1 Yanıtla
  • DİMİ: NORMAL BURASI TÜRKİYE, HER ŞEY ORTAYA KARIŞIK BU ÜLKEDE 12 1 Yanıtla
  • komando35: Evet kotu bi durum ama insanlik hali, sag haldeyken sormuyorsunuzdur cenazesi karisinca maddiyat kapisi oldu degilmi hemen tazminat davasi. Din iman para olmus sizde mardinliler 5 1 Yanıtla
  • mtn: Cok tuhaf. . . bir hoş oldum. . . yani bir gariplik geldi bana 2 2 Yanıtla
  • Dert: Dünyada bir yanlış bir doğru vardır bu yapılan yanlış karıştırmak üzüntü çok 3 0 Yanıtla
  • Adanali Mürsel: ALLAH rahmet eylesin kalanlara Sabir versin 0 0 Yanıtla
  • Adanali Mürsel: ALLAH rahmet eylesin kalanlara sabir versin 0 0 Yanıtla
  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.


Advertisement