Almanya'daki Işid Davasında İlk Ceza - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Işid Davasında İlk Ceza

Almanya\'daki Işid Davasında İlk Ceza

Almanya'da ilk IŞİD davası sonuçlandı.

05.12.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

300 kişinin IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla yargılandığı Almanya'da ilk dava sonuçlandı. Suriye'deki iç savaşta IŞİD saflarında çatışmalara katıldığı gerekçesiyle yargılanan Kosova kökenli Kreshnik B.  3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Alman savcı, 20 yaşındaki Kreshnik için 4 yıl 3 ay hapis cezası talep etmişti. İddianamede Kreshnik'in 2013 yılında gittiği Suriye'de 6 ay kaldığını ve IŞİD tarafından askeri eğitime tabi tutulduğu belirtildi.

Mahkemede dinletilen ve Suriye'yken kız kardeşiyle yaptığı bir telefon konuşmasında Kreshnik'in "Bana Kur'an-ı Kerim ile ilgili boş boş konuşma. Daha küçüksün ve gerizekalısın" dediği duyuldu.

Kreshnik'in avukatıysa, müvekkilinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i devirmek için savaşan muhaliflere yardım ettiğini savunup en fazla 3 yıl 3 ay ceza alması gerektiğini savundu.

'Yahudi futbol takımında oynadı'

Kreshnik, 2013 Aralık ayında Frankfurt Havaalanı'nda yakalandı. Davası yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı Eyalet Mahkemesi'nde görüldü.

Arkadaşlarından Alon Meyer, AP'ye verdiği söyleşide tanıdığı Kreshnik'in IŞİD'e katılma işaretleri taşımadığını belirtirken, eskiden Yahudi bir futbol takımında oynadığını, söyledi.

Kaynak: Reuters, AP

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Almanya'daki Işid Davasında İlk Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement