Alman Turistlerden Atlı Safari - Son Dakika
Güncel

Alman Turistlerden Atlı Safari

Alman Turistlerden Atlı Safari

Alman turistler, Antalya’nın Manavgat ilçesinden Konya’nın Beyşehir ilçesine at üzerinde seyahat etti.

24.06.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman turistler, Antalya'nın Manavgat ilçesinden Konya'nın Beyşehir ilçesine at üzerinde seyahat etti.

Manavgat'ta bulunan özel bir şirkete ait at çiftliğinin düzenlediği safari turu kapsamında yola çıkan turistler yaklaşık 10 gün süren yolculuğun ardından Konya'nın Beyşehir ilçesine ulaştı. Alman turistler, Beyşehir'e Yaka Manastır tabiat alanından giriş yaptı. Burada kısa bir dinlenme molasının ardından Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkına atla giden Alman turistlere, Beyşehir yöresinin atçılık sporuyla uğraşan isimleri atlarıyla eşlik etti.

TÜRK BAYRAKLARIYLA KARŞILANDILAR

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminden görevliler, Beyşehirli at severler tarafından alkışlarla karşılanan Alman turistlere birer Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi. Safari turunu düzenleyen özel bir şirkete ait çiftliğin sahibi Mustafa Deniz, Manavgat'ta 20 yıldır yerli ve yabancı turistler için at safarileri düzenlediklerini belirterek, "Eski İpek yollarından Kargıhan, Eynif ve Gembos ovaları, Derebucak, Çamlık, Şakiroğlu çeşmesi ve güzergahtaki köylerden geze geze, çadırlarda konaklaya konaklaya Beyşehir'e geldik. Kilometrelerce öteden Torosları aşarak turistlere Beyşehir'i tanıtmaya geldik" dedi.

"TURİZM SADECE SAHİLDEN İBARET DEĞİL"

Manavgat'tan 10 gün önce yola çıktıklarını anlatan Deniz, Alman turistlere gerçek anlamda bir at safarisi yaşattıklarını dile getirerek şunları söyledi: "Eskiden atalarımız Fethiye, Korkuteli, Kaş, Antalya, Elmalı, Kargıhan, Eynif ve Gembos ovaları ile Beyşehir ve Konya'ya develerle, atlarla tur düzenliyormuş. Atalarımızdan öğrendiğimiz bu bilgileri, günümüzde hayata geçirerek Alman uyruklu eşimle birlikte kurduğumuz çiftlikle bu atlı safari turlarını gerçekleştirmeye başladık. Amacımız, yabancı turistlere Beyşehir'i ve gerçek Türkiye'yi tanıtmaktır. Turizm sadece sahilden ibaret değildir. Güzergah boyunca geçtiğimiz yerleşimlerde bizlere gösterdikleri Türk misafirperverliğinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Turistler, bu safari turundan çok memnun kaldı. Çünkü, gerçek Türkiye'yi burada gördü. Türkiye'de turizmin sadece sahilde olmadığını gördüler. Beyşehir'de yatla adalara gideceğiz, tarihi Eşrefoğlu Camisini ziyaret ettikten sonra turistlerimize Türk hamamı keyfini yaşatacağız."

BEYŞEHİR GÖLÜ ÇEVRESİ ATLI SAFARİ TURLARI

Eşi ile birlikte organizasyonu düzenleyen Beate Deniz de, 18 yıl önce Türkiye'ye yerleştikten sonra eşiyle birlikte at çiftliğini kurduklarını 2007 yılında da aynı güzergahı takip ederek Beyşehir'e bir atlı safari turu düzenlediklerini, o tarihlerde ilki düzenlenen safarinin Gembos Yolunun tanıtımı için gerçekleştirildiğini söyledi. Deniz, bundan sonraki hedefin bu atlı safari turlarının sayısını artırmak ve bölgeye yaymak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Beyşehir gölünün etrafında atlı safari turları düzenlemek istiyoruz. Hatta, Manavgat-Beyşehir-Konya'dan Kapadokya'ya uzanan bir hatta bu atlı safari organizasyonlarını yapmak istiyoruz. Alman turistlerle çıktığımız yolda, köylülerle buluştuk, çok nazik insanlarla tanıştık, eski kültürleri, eski hanları gördük. Buraları ve tarihi İpek Yolunu turistlere gösterdik. Burada çok zengin bir turizm potansiyeli var. Biz bunu değerlendirmek istiyoruz."

"BEYŞEHİR'İ TURİZM BÖLGESİ YAPACAĞIZ"

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk de, böyle bir organizasyon kapsamında Beyşehir'de Alman atlı safari grubuyla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Beyşehir'i bir turizm bölgesi yapacaklarını, atlı safari turlarının da alternatif turizmin en önemli ayaklarından birisi olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: "İnşallah, Manavgat, Beyşehir-Kapadokya zincirini bu turların devamıyla birlikte çok canlı tutacağız. Beyşehir'in de turizmde 2023 hedefi var. Buraya gelecekte çok sayıda turist gelecek. İnşallah bizler de buna katkı sağlayacak en iyi kurumlardan birisiyiz. Beyşehir'de 20 çeşit alternatif turizm kapsamında yapılabilecek turizm faaliyeti var. İşte bunlardan birisi de atlı safari turizmi. Bu turizmi işte burada uygulamalı olarak da görmekteyiz. Alman turistlerin buraya bu kapsamda gelmiş olması, bizlerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü de açıyor. Beyşehir'in sürdürülebilir kalkınma projeleri içerisinde safari turizm projemiz de var. İnşallah bu organizasyonların devamı artarak gelecek. Biz Turizm Fakültesi olarak sizinle bu tür konularda her türlü işbirliğine ve katkıya varız."

Beyşehirli rahvan at tutkunu Hayri Tekinöz de, 2007 yılında düzenlenen atlı safari turunun o dönemde Gembos yolunun tanıtımı için gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdi Gembos yolu gerçekleştirilmek üzere. Yani eski hayaller gerçek oldu. Ben, bu organizasyonu düzenleyen Mustafa ve Beate çiftine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Alman turistler, Beyşehir ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti, gezinti yatı ile göl turuna katıldı. Almanlar, gezileri bittikten sonra aynı yoldan tekrar Manavgat'a dönüş yapacaklar. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Turistlerden Atlı Safari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    29 Mar Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement