Alman Eyalet Başbakan Yardımcısı Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Alman Eyalet Başbakan Yardımcısı Kayseri'de

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve Türk eşi Tülay Schmid'le, Eyalet Meclisi üyeleri ile işadamlarından oluşan heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti.

03.04.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve Türk eşi Tülay Schmid'le, Eyalet Meclisi üyeleri ile işadamlarından oluşan heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti.

İstanbul'da düzenlenen uluslararası ExpoMED fuarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen heyetin, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kanalıyla Dışişleri Bakanlığına başvurarak Türkiye ziyaretleri kapsamında Kayseri'ye de resmi bir ziyarette bulunmak istediğini söyleyen Vali Orhan Düzgün, konuklarına Kayseri'nin tarihi ve kültürel yapısı, ekonomisi ve ticari zekasıyla ilgili bilgi verdi. Vali Düzgün, "İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler 250 yılı aşmasına rağmen son 50 yılda daha da ivme kazandı. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın soydaşımız, işsiz olarak oraya gitmesine rağmen bugün pek çok konuda Alman ekonomisine katkı sağlamakta. Türkiye'nin ticaret ilişkileri bakımından en önemli ortağı, birinci sırada yer alan ülke Almanya'dır. Türkiye'ye gelen turist sayısı bakımından da Alman dostlarımız ilk sırada. Bu karşılıklı yoğun ilişkiler iki ülke insanları arasında da gönül bağı oluşturmakta. Bu ziyaretin ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum" diye konuştu.

Konuşmasına Türkçe başlayan konuk Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid de Vali Orhan Düzgün'e ilgisi nedeniyle teşekkür etti. Türkçesinin yetersiz olduğunu belirterek konuşmasına Almanca devam eden Schmid, "Burada bulunmaktan mutluyuz. İlk izlenimlerimiz Kayseri'nin çok önemli kültürel varlığa sahip olduğu. Sabah Kayseri'nin simgesi olan Erciyes Dağını da gördük. Eyalet olarak da, ülke olarak da lider konumda olarak Türk sanayini daha yakından tanıma ihtiyaç ve isteğimiz var" diye konuştu.

Vali Düzgün Alman Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid'e Osmanlı eseri tarihi saat kulesinin maketini hediye etti. Konuk Başbakan yardımcısı da Vali Orhan Düzgün'ü Stuttgart'a davet etti.

Alman heyet, STK ziyaretlerinin ardından, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulunarak bilgi alacak. Cumhuriyet Meydanı, Selçuklu Müzesi, Atatürkevi Müzesi ve Güpgüpoğlu Konağı'nı da gezecek olan konuk heyet, yarın sabah Kayseri'den ayrılacak. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Eyalet Başbakan Yardımcısı Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Ünlü sanatçı Umut Akyürek, estetik operasyonlar sonucu "Yerli Angelina Jolie" lakabını almasının ardından yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak virüsün ciddiyetini vurguladı. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement