Alman Dışişleri Bakanı Arabuluculuk İçin Afganistan'a Gitti - Son Dakika
Güncel

Alman Dışişleri Bakanı Arabuluculuk İçin Afganistan'a Gitti

Dha DIŞ HABER – Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ani bir kararla bugün (Pazar) Afganistan'a gitti.

30.08.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ani bir kararla bugün (Pazar) Afganistan'a gitti. Güvenlik gerekçesiyle son ana kadar açıklanmayan ziyaret kapsamında Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani ile görüşen Steinmeier'in, Taliban ile Afgan hükümeti arasındaki barış görüşmelerine arabuluculuk yapmak için Afganistan'a gitiiği belirtildi.

BARIŞ TEK YOL

Frankfurter Allgemine gazetesinin bildirdiğine göre, barış görüşmelerinin yıllarca süren çatışmaların sona erdirilmesi için tek yol olduğunu kaydeden Steinmeier, "Eşşiz bir fırsat sunan barış görüşmeleri heba edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Afganistan'da hükümet ile Taliban arasında geçtiğimiz Temmuz ayında görüşmeler başlamış, son saldırılar üzerine ise durdurulmuştu.

Almanya'nın Afganistan'a desteğini sürdüreceğini belirten Steinmeier, "Afgan halkı Almanya'nın desteğine güvenebilir" dedi. Almanya, Taliban rejiminin 2001 yılında devrilmesinden bu yana Afganistan'a 4 milyar Euro yardımda bulundu. Halen 800 Alman askerinin bulunduğu Afganistan ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin bu yıl yüzüncü yılı doluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Dışişleri Bakanı Arabuluculuk İçin Afganistan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement