Alman Çiftin Ölü Bulunmasıyla İlgili Dava - Son Dakika
Yerel

Alman Çiftin Ölü Bulunmasıyla İlgili Dava

Alanya'da el ve ayakları koli bandıyla bağlı ve boğulmuş halde cesetleri bulunan Alman çiftin öldürülmesiyle ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

19.12.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da, Alman çiftin evlerinde boğularak öldürülmesiyle ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Alman Peter ve Kerstin Horvart çiftinin evlerinde ölü bulunmasına ilişkin Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Tasarlayarak adam öldürmek, konutta silahla yağma, başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Tarkan Cengiz (37) ve Murat Çetin (32) ile baro tarafından atanan avukatları katıldı.

Sanık Çetin, mahkemedeki savunmasında, cinayeti kendisinin işlemediğini iddia etti. Kendisinin Peter Horvart'ın başında beklediğini, Tarkan Cengiz'in de Kerstin Horvart'ın bulunduğu diğer odada olduğunu savunan Çetin, Cengiz'in bulunduğu odadan sesler duyduğunu anlattı.

Kulağının birinin yüzde 90 duymadığını ifade eden Çetin, "Bu nedenle sesi net duymadım. Odaya gittiğimde Tarkan Cengiz'in, Kerstin Horvart'ı bazanın altına koymaya çalıştığını gördüm. Ona yardım ettim. Odada kan yoktu. Kerstin Horvart'ın başında herhangi bir yara da görmedim" dedi.

Evden aldıkları kredi kartlarını daha sonra kullandıklarını belirten Çetin, "Cüzdanın içerisinde 3-4 kart vardı. 2 ayrı karttan para çektim. Paralar Cengiz'de, kartlar bende kalmıştı. Her iki kartı birçok kez para çekmek için kullandım. Parayı, birlikte çektikten sonra Cengiz'e verdim" diye konuştu.

Sanık Cengiz ise para sıkıntısı çektiğini, Murat  Çetin'in de kendisine bu sıkıntını çözeceğini söyleyerek Alman çiftin bulunduğu yere götürdüğünü söyledi.

Cinayeti Çetin'in işlediğini ve suçu kendisinin üzerine atmaya çalıştığını iddia eden Cengiz, şöyle konuştu:

"Olay günü Alman çiftin evine girmedim, birinci katta Murat'ı bekledim. Murat bir süre sonra elinde çantayla geldi ve elindeki kıyafetleri giymemi söyledi. Ben hırsızlık yaptığını düşündüm ve kıyafetleri giyerek olay yerinden uzaklaştık. Akşam saatlerinde Alman çifte ait kartlardan para çekmeye gittik. Murat'tan 900 avro aldım, karşılığında bin avroluk senet imzaladık. Daha sonra uzun süre kirasını ödeyemediğim için evimdeki eşyaları apar topar toplayarak Tekirdağ'a gittim. Benim suçla bir alakam yok. Murat Çetin beni işin içine sokmaya çalışıyor. Murat'ın çifti öldürdüğünden bile haberim yoktu. Çifti ne niyetle öldürmüş olduğunu da anlamış değilim."

Olayın ardından Alanya'dan ayrıldığını çünkü 5 aylık kira borcu bulunduğunu savunan Cengiz, "Ölenlerin kredi kartlarını ben kullanmadım. Murat ile bir kez bankamatiğe para çekmeye gittim. Suçlarla ilgim yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanıkların savunmasının ardından mahkeme heyeti, iddianameyi okundu. İddianamede, sanıkların her biri hakkında ikişer kez müebbet hapis cezası talep ediliyor. Heyet, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.

Horvart çifti, 21 Ağustos'ta ilçenin Mahmutlar Mahallesi'ndeki evlerinde ayrı odalardaki bazaların altında el ve ayakları koli bandıyla bağlanmış ve boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Yapılan soruşturma sonunda 29 Ağustos'ta Tarkan Cengiz Zonguldak'ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde bulunduğu sırada, Murat Çetin de polis ekiplerince yakalanmıştı. Sanıklar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alman Çiftin Ölü Bulunmasıyla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement