Aliağalı Denizciler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Aliağalı Denizciler İftar Yemeğinde Buluştu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nin, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Aliağa'da düzenlediği iftar yemeği, 450 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

02.07.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek'in ev sahipliğinde Can Restaurant'ta yapılan iftar yemeğine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa protokolü, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği üyeleri katıldı.

'PROJELERİN TAKİPÇİSİYİZ'

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa'nın limanları, sanayisi ve dış ticaretteki rolü ile Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Öztürk, "Yük hacmi sürekli artan bölgemizdeki iskeleler ve limanlar, yatırımı devam 1.5 milyon TEU kapasiteli Petkim Limanı, ülkemizin dünya çapında iftiharı Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi, Çaltılıdere'de yapılacak Tekne İmalat Bölgesi ile Aliağa, muazzam bir gücü barındırıyor" dedi.

Ancak bu gelişmenin önünde ayak bağlarının olduğunu vurgulayan Öztürk, " Ege'nin dış ticaretinin yarısının yapıldığı bölgede lojistik merkez kurulmalı. Nemrut Körfezi'ndeki limanlar arası bağlantı yolları tamamlanmalı. Aliağa ve Çandarlı Limanları bağlantı yolları ve demiryolu bağlantılarına ihtiyaç var. Aliağa Gümrük Bölgesi'nde ihtisas gümrükleri yer almalıdır. Bu sorunları ve çözüm önerilerimizi, seçimler öncesi tüm siyasi partilerin milletvekili adayları ile paylaştık. Hem yeni kurulacak hükümet hem bölge milletvekillerimiz nezdinde sorunların çözülmesinin, projelerin ve yatırımların gerçekleştirilmesinin takipçisi olacağız" diye konuştu. Öztürk, bu kutsal ayda İslam aleminde kan ve gözyaşı yerine barışın ve huzurun hakim olmasını diledi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Her yıl Dernek olarak yaptıkları geleneksel iftar organizasyonunu bu yıl ortak düşünceler çerçevesinde İMEAK DTO İzmir Şubesi'yle birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Şimşek, "Ortak iftar organizasyonundan hem biz hem Aliağa protokolü, camiamız, çalışanlarımız çok memnun kaldı. İnşallah bundan sonraki iftarları da, daha fazla katılımla ve birlikte yaparız. Denizcilik sektörümüzün 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlarım" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağalı Denizciler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    15:39 Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni olarak yıldırım düşmesi değerlendirildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve mutfak eşyalarının zarar gördüğü belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek
    15:37 Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek olan Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'nde 271 bin 500 fidan toprakla buluşacak. Törene, Bakan Mehmet Özhaseki de katılacak.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.


Advertisement