Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi" - Son Dakika
Yerel

Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi"

Türkiye'nin deniz ticaretinde önemli merkezlerinden Aliağa'da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek "Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi", denizcilik ve lojistik sektörü temsilcilerini buluşturacak.

02.10.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin deniz ticaretinde önemli merkezlerinden Aliağa'da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek "Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi", denizcilik ve lojistik sektörü temsilcilerini buluşturacak.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre Aliağa Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Uluslararası Taşımacılık ve Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) ile Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) işbirliğinde 21-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek zirvede uluslararası yatırımların çekim merkezi olan Aliağa'ya yeni vizyon çizilecek.

Yılda 40 milyon ton yükün elleçlendiği ve 5 bin geminin yanaştığı Aliağa bölgesindeki limanların, uluslararası rekabette öne çıkması için yerli ve yabancı katılımcıların görüşleri masaya yatırılacak.

Uluslararası katılımın olacağı zirveye, İngiltere Ulaştırma Bakanlığı Yetkilisi Jeffrey Hurt, Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı Genel Müdürü Taleh Ziyadov, APM Terminal İşletmeleri Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, Bremen Limanı Yatırım ve İkili İlişkiler Müdürü Lars Stemmler gibi isimler katılacak.

Ayrıca zirvede Avrupa'nın Rotterdam, Hamburg, Bremen, Amsterdam ve Antwerp gibi önemli limanlarından yetkililer de yer alacak.

Zirvede, Türkiye'de liman hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi ve rekabet ortamının sağlanabilmesi için öneriler, Aliağa hinterland analizi ve potansiyel ticaret ve yatırım fırsatları, uluslararası ulaştırma koridorları, Türkiye'de yatırım fırsatları, kamu özel sektör ortaklığı, lojistik depolarda ve limanlarda emniyet gibi konular ele alınacak.

"Konteynerde Alsancak Limanı'nı geçeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın 6 yıl önce hizmete giren konteyner limanlarının katkısıyla deniz ticaretinde de Türkiye'nin en gözde merkezlerinden biri haline geldiğini, Alsancak Limanı'nda konteyner yük hacminde azalma yaşanırken, Aliağa'daki liman ve iskelelerde sürekli bir artış yaşandığını bildirdi.

Aliağa'daki limanların dökme yük kapasitesi açısından Alsancak Limanı'nın 4 katı büyüklüğüne ulaştığını kaydeden Saka, "Var olan çalışma ve yatırımlar, Aliağa'nın konteynerde de Alsancak Limanı'nı geçeceğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

"Büyük İzmir Limanı hedefine yakınlaştık"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Ege Bölgesi'nin dış ticaret hacminin yüzde 45'inin gerçekleştiği Aliağa'nın yeni bir yatırım dönemine girdiğini bildirdi.

Öztürk, 2015'in ilk yarısında 2 bin 375 geminin yanaştığı Aliağa'nın, İstanbul'da Ambarlı'yı geride bıraktığına dikkati çekerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bölgede mevcut limanlar başarı grafiğini artırıyor. Yeni liman yatırımları devreye giriyor. Yakın bir sürede Aliağa'da elleçlenen konteyner miktarının Alsancak Limanı ile eşit seviyelere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz, Aliağa'da lojistik üs kurmayı planladıklarını açıkladı. Bu adımlar İzmir'i denizcilikte bir üst lige sıçratacak 'Büyük İzmir Limanı' hedefine bizi daha da yakınlaştıracaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement