Ali İsmail Korkmaz Davasında Yargılama Yeniden Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Yargılama Yeniden Yapılacak

Yargıtay, Gezi Parkı olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargılama, Yargıtay'ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yenilenecek.

04.02.2016 10:00  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'de Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasını usulen bozdu. Yargıtay, sanık polislerin tahliye taleplerini de reddetti.

DAVA YENİDEN GÖRÜLECEK

Dava, Yargıtay'ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yeniden görülecek.

SONUÇLANAN DAVADA KİM NE KADAR CEZA ALMIŞTI?

Ali İsmail Korkmaz davasında daha önce çıkan kararda sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezasına, 3 fırıncı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 3 yıl 4 ay hapis cezası alan bir sanık tahliye edilmiş, 2 polis içinse beraat kararı çıkmıştı.

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN AĞABEYİ: GEREKÇELİ KARARI GÖRMEK LAZIM

Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de öldürülmesiyle ilgili olarak Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararın Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde usül yönünden bozulmasını değerlendiren, Korkmaz ailesinin avukatı ağabey Gürkan Korkmaz, "Gerekçeli kararı görmek lazım. Yargıtay Ceza Dairesi'nin neyin eksik olduğuna karar verdiğini bilemiyoruz" dedi.

37 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETMİŞTİ

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de 2 Haziran 2013'da Gezi eylemleri sırasında polislerce dövülürken daha sonra kaldırıldığı hastanede 37 günlük yaşam mücadelesini 10 Temmuz 2013'de yitirmişti.

DAVANIN 7. DURUŞMASINDA KARAR ÇIKTI

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen davanın 7'nci duruşmasında karar çıktı.

SANIK POLİSE 10 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

Kararda, sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bu ceza 10 yıl 10 ay hapse çevirdi.

CEZALAR 'İNDİRİMLİ' VERİLDİ

Diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. Ebubekir Harlar adlı sanığa ise, 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı. Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

KORKMAZ AİLESİNİN AVUKATI, KARARI TEMYİZ ETTİ

Korkmaz ailesinin avukatları kararı Yargıtay'da temyiz etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bugün usulden bozduğunu açıkladı. Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi ve ailenin avukatı Gürkan Korkmaz, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin kararı hangi gerekçeleri göstererek bozduğunu henüz bilmediklerini belirterek şöyle dedi:

"Bunu ancak gerekçeli karar çıktıktan sonra anlayabiliriz. Yargıtay, sanıyorum mahkemenin usul açısından neyi eksik yaptığını saptayıp, böyle bir karar almıştır. Esastan çok usulden bir bozma kararı gibi görünüyor. Görüp, ona göre açıklamada bulunacağız."

Yargıtay'ın usulden bozma kararı Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne henüz ulaşmadığı belirtildi. Mahkemenin bozma gerekçelerini inceledikten sonra yeniden davaya ilişkin eksiklikleri gidermesi bekleniyor.

Ali İsmail Korkmaz Davasında Yargılama Yeniden Yapılacak

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Yargılama Yeniden Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • hahaha: dhkpc üyesi bir adam ölmüş türkiye karışıyor her gün şehit veriyoruz tık yok teroristlere demokrasi var vatanını koruyana ölüm la bi uyanın savunup durmayın şu eğitimli teroristleri 34 22 Yanıtla
  • Beşiktaş: Hain çapulcular 21 21 Yanıtla
  • TATARBEY: oturaydı evinde. ölmezdi. . 19 22 Yanıtla
  • Halkçı: Akplilere lanet olsun ! 18 22 Yanıtla
  • amed 21 21: bütün aleviler verin oylari akpeye devam enailer 6 28 Yanıtla
  • 1451: Allah yavuz sultan selimden razi olsun 9 23 Yanıtla
  • amed 2121: sapina Kadar hdpeliyiz 10 20 Yanıtla
  • özgür vatandaş : sizi pislikler zalima zülüma karşı çıkmak çıkmak terörüst olurmu alha belanızı versın 12 15 Yanıtla İzmirli: Sözde özgür vatandaş daha yazı yazmasını bilmiyorsun zalima değil zalime demek istedin sanırım terörist vede ALLAH ...anlamını bilmediğin seyleri yazma 7 1 İzmirli: Özgür vatandaş daha yazı yazmasını bilmiyorsun zalima değil zalime demek istedin sanırım terörist vede ALLAH ...anlamını bilmediğin seyleri yazma 6 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement