Ali İsmail Korkmaz Davası ile İlgili 1 Tanık Daha İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davası ile İlgili 1 Tanık Daha İfade Verdi

Ali İsmail Korkmaz Davası ile İlgili 1 Tanık Daha İfade Verdi

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, fırının güvenlik kamerası sistemini kuran şirket yetkilisi Koray Demirel tanık olarak ifade verdi.

11.04.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, fırının güvenlik kamerası sistemini kuran şirket yetkilisi Koray Demirel tanık olarak ifade verdi. Demirel, fırın sahibi tutuklu sanık İsmail Koyuncu'nun kameraların kayıt yapmadığı yönünde kendilerine bir şikayeti olmadığını söyledi.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davada polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırıncı İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar (20) tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut da (36) tutuksuz yargılanıyor.

12 KİŞİ ŞUBAT AYINDA İFADE VERDİ

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili olarak Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 28 Şubat'ta yapılan duruşmaya talimatla ifadeye çağırılan 14 tanıktan 12'si katıldı. Tanıklar Sezer Zehir, Mehmet Aslan, İbrahim Arslan, Doğukan Bilir, Volkan Ferlidilek, Mustafa Ayaş, Mustafa Arslan, Erdoğan Gözseçen, Mehmet Beyazıt Mallı, Mehmet Avcı, Seyitcan Göl  ve Habil Duru'nun verdiği ifadeler Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada önceki duruşmaya katılmayan 2 tanıktan Koray Demirel katıldı. Diğer son tanık Yılmaz Balkan ise duruşmada bulunmadı. Korkmaz ailesine destek için gelen yaklaşık 10 avukat duruşmaya katılırken, sanık avukatlarından ise sadece bir avukat duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada Ali İsmail'in saldırıya uğradığı yer olan ve saldırı anı görüntüleri silinip Jandarma Kriminalde açılan ekmek fırınına güvenlik kamerası sistemini kuran şirket yetkilisi Koray Demirel ifade verdi. Tanık olarak dinlenen Koray Demirel, görüntülerin silinmesi konusunda kendisinin bilgisinin olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Ben olayın meydana geldiği yerdeki ekmek fırınına olaydan 6 ay kadar önce güvenlik kamerası montajı yapmıştım. Birkaç kez fırın sahibi olay öncelerinde beni arayarak güvenlik kameralarında arıza olduğunu söylemişti. Yaptığım kontrollerde arızalı olmadığını tespit etmiş ve kendisine söylemiştim. Bir keresinde de taktığımız güvenlik kameralarından birisini değiştirmiştim. Ancak benden güvenlik kameralarının kayıt yapmadığı yönde bir şikayeti olmamıştı. Güvenlik kameralarının yapmış olduğu kayıtların bir örneği bizde bulunmaz. Kaydedilen görüntüler ancak format atmak ile silinebilir."

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen tanık Yılmaz Balkan'ın talimatla ifadesinin alınmadığının Kayseri 3'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bildireceklerini ve dinlenmesinin zorunlu olup olmadığının sorulması amacıyla duruşmayı 2 Mayıs 2014 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davası ile İlgili 1 Tanık Daha İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement