Ali Gürbüz'ün cezasının affedileceği sinyali - - Son Dakika
Spor

Ali Gürbüz'ün cezasının affedileceği sinyali -

Ali Gürbüz\'ün cezasının affedileceği sinyali -

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, doping kullandığı tespit edildiği için geçen sene hem başpehlivanlık unvanı hem de altın kemeri elinden alınan Ali Gürbüz'ün aldığı 30 aylık men cezasından indirim olabileceği sinyalini verdi.

25.07.2014 03:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, doping kullandığı tespit edildiği için geçen sene hem başpehlivanlık unvanı hem de altın kemeri elinden alınan Ali Gürbüz'ün aldığı 30 aylık men cezasından indirim olabileceği sinyalini verdi.

Selim, kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla buluşmasında, geçen yılın güreş ağası Süleyman Mecek'in ağalığının "geçici bir heves" olduğunu anlamasının ardından ağalığı yeniden kendisinin aldığını söyledi.

Mecek'in (ağalık bedelini 800 bin liradan aşağı düşürmem) açıklamaları olmasına rağmen kendisinin ihaleye girerek, 522 bin lira bedelle aldığını anımsatan Selim, "Daha iyi yapacağını hissettiren biri karşısında ağalıktan çekilirim aksi halde 10-15 sene ağalık bende gider" dedi.

Kırkpınar güreşlerinde puanlama usu çok seyir zevki vermediğine işaret eden Selim, şunları kaydetti:

"Puanlama işini çözemedik. Bunu çözmek çok zor bir iş. Japonlar'ın güreşine bakın. Onların güreşleri bin yıllık yaklaşık. Güreşleriyle oynamamışlar. Kurallarıyla oynamamışlar. Biz oynadık. Beceremedik. Yarım saate düştü güreşler. Şimdi bir saate çıkaracağız. Bir saatten sonra puanlamaya dönecek. Çünkü yarım saatin 10 dakikası peşrevle geçiyor. 20 dakika pehlivan güreşiyor. Ondan sonra puanlamaya dönüyor. Puanlama da güzel olmuyor. Hakikaten bunu biz şimdiye kadar ne yaptıysak olmadı.

Başpehlivan Fatih Atlı ile Mehmet Yeşilyeşil bendeydi Kırkpınar'dan sonra. Şimdi soruyorsun pehlivan da haklı olarak diyor ki, 'benim son güreşim, final güreşim. Ben bu güreşte bir hata yaptığım zaman giderim' diyor. 'Orada benden güreş beklemeyin' diyor. İki pehlivan da birbirinin hatasını bekliyor. Bu tabii ki güreş merakını bitiriyor. "

- Ali Gürbüz'e verilen doping cezası

Ali Gürbüz'ün aldığı 30 aylık men cezasının indirilmesi için girişimleri olduğunu vurgulayan Selim, "Federasyon olarak bu cezayı bir yıla indirip Ali Gürbüz'ün geriye dönmesini istiyoruz. Ama bundan bu bütün pehlivanlara ders olmuştur. Dopingden dolayı çok pehlivan kaybettik. Yazık günah bu gençlere. İsimlerini vermeyeyim. Çok pehlivan burada kaybetti dopingden dolayı. Dopingin sonu ölümdür. Miktarını artırdığın zaman belli bir yaştan sonra insanı bitiyor. Ali Gürbüz'ün seneye Kırkpınar'a dönme durumu var. Ali affedilecek inşallah. Biz de devredeceğiz" diye konuştu.

Selim, bu yıl da küçük boylarda bir pehlivanda dopinge rastlandığını kaydetti.

Gürbüz'ün doping kullandığına inanmadığını ifade eden Selim, şöyle devam etti:

"Ali Gürbüz bir pehlivan ben o çocuğun dopinge ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum, hocasının veya kulübünün yaptığı bir hatadır. Suç başta eski federasyonların, kulübünün. Bu sene Ali Gürbüz Kırkpınar'da olsaydı Fatih Atlı başpehlivan olamazdı, İsmail Balaban başa güreşemezdi."

Bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Selim, "Belediye başkanı bileti 20 liraya veriyor aracılar 210 liraya satıyor. Bu işi bu sene çözeceğiz. Seyirci buraya gelecek, belediye direk kendi satsın. Anadolu'dan gelen adamın 210 lirası yok ki bilet alsın, köfte yiyemiyor ki 210 lira versin" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ali Gürbüz'ün cezasının affedileceği sinyali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • n.hoca: ceza indirimi ileriye dönük sporu ve sporcuyu kazanmaksa çok olumlu düşünülmüş diğer söylenenlere de katılıyorum tüm güreş camiasını seyircii ve emeği geçen yönetimi kutluyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement