Ali Ağaoğlu: Şantiye Ölümleri Kaza Değil Cinayet - Son Dakika
Ekonomi

Ali Ağaoğlu: Şantiye Ölümleri Kaza Değil Cinayet

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Gerekli önlemlerin olmadığı şantiyedeki ölümler kaza değil cinayettir." dedi.

26.10.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Gerekli önlemlerin olmadığı şantiyedeki ölümler kaza değil cinayettir. Biz her türlü maliyeti göze alıp yeni sistemler uygulamaya soktuk. İnsan hayatı hiçbir bedel ile kıyaslanamaz." açıklamasında bulundu.

YILIN İLK 9 AYINDA ÖLEN İŞÇİ SAYISI 1414

Yılın ilk 9 ayında şantiyelerde hayatını kaybeden işçi sayısı 1414'ü buldu. Geçtiğimiz ay Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybetmesi sonrası gündeme gelen iş güvenliği hala tartışılıyor. İnşaat sektöründe çok sayıda firmanın yeterli önlemleri almadan faaliyetlere devam ettiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Biz milyonluk ek maliyetle güvenlikleri en üst seviyeye çıkardık. Hiçbir bedel insan canı ile kıyaslanmaz. Ancak pazarda iş güvenliği eğitimi vermeden ve işçisinin sigortasını dahi yapmadan iş yapan firmalar var. Bunlar da haksız rekabet yaratıyor." dedi.

"RİSK HEP VAR"

Her türlü önlemlerin alındığı şantiyede dahi kaza riski olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bunu insan faktörünün etkin olmasına bağlıyor. Firmaların riski düşürmek adına gerekli önlemleri almakla sorunlu olduğunu dile getiren Ağaoğlu, çalışanların eğitimine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Maslak1453 projesinin şantiye alanında yaklaşık 5 ay önce bir işçi hayatını kaybetti. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Ali Ağaoğlu, "Bilirkişi raporlarına göre işçimiz başka bir arkadaşının elindeki malzemeyi düşürmesi ile hayatını kaybetti. Yapılan söküm işleminde bir demir parçası, bareti olduğu halde o işçinin ölümüne neden oldu. Söküm işlemini yapan yüklenici bilgi vermeden işlem yaptığı için bu olay yaşandı. Biz işçinin ailesine sigorta ödemesi dışında yardımda bulunduk ama gerçek şu ki hiçbir güç onu geri getirmeye yetmez." dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Ali Ağaoğlu: Şantiye Ölümleri Kaza Değil Cinayet
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ali Ağaoğlu: Şantiye Ölümleri Kaza Değil Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Vallahi Doğru: Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı başta olmak üzere AKP vicdanı nasıl rahat edebiliyor, bu yaşanan olaylar karşısında. Bunların Ahiret inancı olduğuna artık inanmıyorum. Madencilerin ahı, inşaat işçilerinin ahı, tüyü bitmemiş yetimin ahı, GSS borcu altında haraca bağlanan işsizin ahı, bu kadar ah alan Hükumet daha önce görmedim. 4 0 Yanıtla
  • AYDIN: KIRK YILDA BİR DOĞRU SÖZ SÖYLERMİŞ DEMEK Kİ İNSAN. 3 1 Yanıtla
  • Sachsen: Onunda Altindian neler cikar vabalini almamak lazim ama onun hülümet falan arkasi da iskeleside su an saglam... 0 0 Yanıtla

Advertisement