Alevlerin Sardığı Güzelova Köyünde Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Alevlerin Sardığı Güzelova Köyünde Can Pazarı

Alevlerin Sardığı Güzelova Köyünde Can Pazarı

Erzurum'un Güzelova köyünde çıkan yangında 10 ev ile birlikte ahırları kül oldu. Köy halkı yangına kovalarla su dökerken ahırdaki havyanları da kurtarmaya çalıştı.

29.09.2015 21:31  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova köyünde çıkan yangında 10 ev ile birlikte ahırları kül oldu. Evlerin üzerindeki tonlarca ot balyaların da alev alıp yanması ile yangın kilometrelerce uzaklıktan göründü. Köy halkı, yangına müdahele eden etfaiye ekiplerine geç kaldıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

MÜDAHALEDE GÜÇLÜK YAŞADI

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 nüfuslu Güzelova köyünde bugün akşam saatlerinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın korkulu anlar yaşattı. İhbar üzerine köye giden Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri, evlerin iç içe ve damlarında otların bulunması nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşadı.

CAN PAZARI

İtfaiye ekipleri, bir taraftan yangına müdahale ederken diğer taraftan da geç kaldıklarını iddia ederek tepki gösteren vatandaşlarla tartıştı. Köy halkı bir tarafan yangına taşıdıkları kovalarla su dökerken bir taraftan da ahırdaki havyanları kurtarmaya çalıştı.

"EVLERE SIÇRAMIŞ VE BÜYÜK BİR ALAN YANIYORDU"

Yangının akşam ezanı okunurken çıktığını söyleyen Köy Muhtarı Harun Köse, "Yangının nasıl çıktığını tam olarak bilmiyoruz. Camiden çıktığımızda alevleri gördük. Eline kova alan yangın yerine koştu. Ancak baş edemedik. Evler iç içe ve üstlerinde ot var. Diğerlerine sıçramasın diye çok mücadele ettik ama başaramadık. İtfaiye geldiğinde alevler diğer evlere sıçramış ve büyük bir alan yanıyordu. İtfaiye ekipleri de yetersiz kaldı. Köy halkı da ekiplere yardımcı oldu. Tek sevincimiz can kaybının olmaması. Yangını görünce hayvanları tahliye ettik. Evlerle birlikte samanlık, ahır ve kilerlerde yanarak kullanılmaz hale geldi" dedi.

Yaklaşık 4 saat süren yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğutma çalışmasını sürdürdü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alevlerin Sardığı Güzelova Köyünde Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement