Kanser Olan Kadına, Alerji Denildi Yüzünün Yarısı Alındı! - Son Dakika
Yaşam

Kanser Olan Kadına, Alerji Denildi Yüzünün Yarısı Alındı!

Kanser Olan Kadına, Alerji Denildi Yüzünün Yarısı Alındı!

25 yaşındaki genç kadının birkaç defa şiddetli bir biçimde burnu kanadı. Kadın, kanser olduğunu anlayamayan doktor yüzünden hastalığı ilerleyince yüzünün yarısını kaybetti.

01.07.2015 09:44  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 yaşındaki Jannine McHaffie'nin birkaç defa şiddetli bir biçimde burnu kanadı. Hemen doktora giden genç kadına bahar alerjisi olduğu ve geçici bir şey olduğu söylenerek ilaçlar verildi. Ancak yüzünün yarısının alınmasına neden olan kanser teşhisi, burnunda çilek büyüklüğünde kist çıktıktan sonra ancak yapılabildi. İngiltere'nin Essex kentinde yaşayan 1 çocuk annesi Jannine McHaffie, 'korkunç' diye tabir ettiği birkaç burun kanaması yaşadı.

BAHAR ALERJİSİ ZANNEDERKEN ÇENESİ ALINDI

Aile hekimine giden Jannine, teşhis sürecini şöyle anlattı, "Bahar alerjisi teşhisinden 10 ay sonra bana nadir görülen bir çeşit salgı bezi kanseri teşhisi koyuldu ve adını bile bilmediğim bu hastalıktan çok korkmuştum. Cerrahlar bana üst çenemi alacaklarını ve onu da sağ bacağımdan alacakları kemik ile tamir edeceklerini söyledi. Derin bir nefes aldım ve zoraki gülümsedim. Yapılması gerektiğini biliyordum. Sadece henüz 3 yaşında olan kızım Leylah'ı düşündüm. Doktorların beni kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını biliyordum ve kızımın büyürken bir dakikasını bile kaçırmak istemiyordum."

OPERASYON 13 SAAT SÜRDÜ

13 saat süren bir operasyon geçiren genç kadın, sonraki 2 günde de 2 küçük operasyon daha geçirdi. Jannine, şu an da iyi olsa da tam iyileşme denilen süreç 1 yıl sürüyor.

ADENOİD KİSTİK KARSİNOM

Dil kökü, üst damak, nazofarenks, gırtlak, gözyaşı bezi ve memeyi etkileyen bir kanser çeşidi olan adenoid kistik karsinom (ACC) nadir görülen bir kanser çeşidi. Yavaş ilerleyen, nükslerle devam eden bir hastalık olan kanser akciğer, karaciğer ve kemiklere de sıçrayabiliyor.

Kanser araştırmacıları bütün kanserlerin nedeninin genetik değişim olduğunu söylüyor. Kanser hastalıklarının yüzde 10'unun kalıtımsal olduğu düşünülürken, adenoid kistik karsinom kalıtımsal olmayan bir kanser türü. Bu kanser çeşidinin çevresel etkenler, yaşam tarzı, beslenme, radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle ortaya çıktığı düşünülüyor.

Son Dakika Yaşam Kanser Olan Kadına, Alerji Denildi Yüzünün Yarısı Alındı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Sosyolog : Hey Allahım ya, okumayı sevmeyen bir toplumdan yorumlar. AZICIK OKUYUN LAN BEYNİNİZ BİTMEZ!!! 9 2 Yanıtla
  • mersinden: şu haberleri tam okuyup anlamadan bilimiş bilmiş yorum atanlar yokmu! Sanki kız estetik olmuşta sonrasında bu hale gelmis... Kanser yuzunden mecburi ameliyat olmus 10 1 Yanıtla
  • Kınamayın: Bi zahmet kalpsizler empatiden habersiz insanlar yorum yapmasın çocuklar hiç yapmasın. Sağlık bu bunun geyiği trolü dalgası olmaz. Gün gelir sağlığınızı siz de kaybedersiniz ve anlarsınız. 5 1 Yanıtla
  • obama: yazık olmuş güzel kızmış o doktorları bulmak lazım :D 4 0 Yanıtla
  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement