Aldıkları Ödülü Özgecan'ın Ailesine Götürdüler - Son Dakika
Güncel

Aldıkları Ödülü Özgecan'ın Ailesine Götürdüler

Samsun'da hizmet veren Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi, yetkilileri "yılın sivil toplum kuruluşu" dalında aldığı ödülü Özgecan Aslan'ın ailesine hediye etti.

06.02.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da hizmet veren Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi, yetkilileri "yılın sivil toplum kuruluşu" dalında aldığı ödülü Özgecan Aslan'ın ailesine hediye etti.Atakum Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına Atakum Belediyesi tarafından kurulan merkezin yetkilileri, aldıkları ödülü Özgecan'ın Mersin'deki evine götürerek annesi Songül ile babası Mehmet Aslan'a teslim etti. Merkezdeki faaliyetlerden yararlanan kadınlar, engelliler ve çocukların Özgecan'ın ailesine seslendiği tanıtım filmini izleyen anne Songül Aslan duygulu anlar yaşadı.Merkezin yöneticisi Fatma Taşçı, merkezdeki kurslara katılan kadınların hazırladığı el emeği ürünlerinden oluşan hediyeleri, merkezin faaliyetleri ve Özgecan'ın fotoğraflarıyla kolaj haline getirildiği çalışmayı da aileye verdi.Davanın sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beyaz tülbent hediye edeceğini söyleyen anne Aslan'a merkezdeki kadınların her birinin birer parçasını işlediği beyaz tülbent de hediye eden Taşçı, aldıkları ödülün bulunması gereken yerin Özgecan'ın evi olduğunu belirtti.Özgecan cinayetinin ülkeyi derinden yaraladığına dikkati çeken Taşçı, şu ifadeleri kullandı: "Çalışmalarımız takdir ve değer gördü. Aldığımız ödülün olması gereken yerin Özgecan kızımızın evi olduğunu düşündük. Ödül gecesinde bu düşüncemi dile getirdim. Ödülümüzü Özgecan'ımızın annesi ve babasına getirdik. Acı olayın ardından ailenin duruşu, kadına şiddete engel olabilmek adına kat ettikleri mesafe takdire şayan. Nasıl ki kızları ülkemizde kadına yönelik şiddette karşı bir sembol haline geldiyse anne ve babası da aynı şekilde sembol olmuştur. Onları Samsun'da temsil eden bir oluşum ve bu oluşuma destek veren yüzlerce kadın var. Yeni Özgecanlar olmasın diye herkes üzerine düşeni yapmalı. Özgecan Yasasının da bu kapsamda bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bu vesileyle önümüzdeki günlerde aramızdan koparılışının birinci yılını dolduracağımız Özgecan Aslan'ı rahmetle anıyoruz. Adını yaşatmaya devam edeceğiz."

-"Kızımızın adı şiddete karşı sembol oldu"

Samsun'da kızının adını taşıyan merkezin faaliyetlerini takip ettiğini anlatan baba Mehmet Aslan ise ziyaret karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızlarının adının Türkiye'de kadınlara yönelik şiddeti engellemeye yönelik sembol haline gelmesi ve adının verildiği merkezlerde kadınlar için çaba gösterilmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan baba Aslan, şunları kaydetti: "Bu anlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, kızımızın adını kadın koordinasyon merkezine vererek bizleri mutlu etmiştir. Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinin çalışmalarını haberlerden takip ediyoruz. Alınan ödülden dolayı da kutluyorum. Atakum ilçesinde sürdürülen çalışmalarını, önümüzdeki günlerde kuracağımız Özgecanlar Derneği ile destekleyeceğiz. Ben artık tüm kızlarımıza, kadınlarımıza 'Özgecanlar' diyorum. Tüm Özgecanlar için çalışacağız. Mersin'den Samsun'a sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz. Yanımızda olunduğunu bilmekten dolayı yaşadığımız mutluluğu dile getirmek istiyoruz. En yakın zamanda Samsun'a gitmek ve kızımızın adını taşıyan merkezi ziyaret etmek, desteklerinden dolayı Samsunlulara teşekkür etmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aldıkları Ödülü Özgecan'ın Ailesine Götürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement