Albert Einstein' Yıldız'da Kürsüye Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Albert Einstein' Yıldız'da Kürsüye Çıkacak

Albert Einstein\' Yıldız\'da Kürsüye Çıkacak

Teknolojinin ve eğitimin kalbi Eğitim Teknolojileri Zirvesinde atacak.

22.04.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknolojinin ve eğitimin kalbi Eğitim Teknolojileri Zirvesinde atacak. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek etkinlikte 'Albert Einstein', sahnede eğitim teknolojilerini anlatacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Akademik ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu tarafından organize edilen Eğitim Teknolojileri Zirvesinde, teknoloji destekli son eğitim trendleri konuşulacak.

31 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlikte, eğitimciler, teknoloji şirketleri, girişimciler, yöneticiler ve sosyal medya uzmanları bir araya gelecek. Türkiye'de ilk kez organize edilecek olan çalıştay ve panellerin düzenleneceği etkinliğin açılış konuşmasını Albert Einstein yapacak. Türkiye'de daha önce siyasi arenada bir kez kullanılmış olan Hologram uygulamasının ikinci örneği olacak çalışmada Einstein, 3 boyutlu hologram görüntüsü ile kendi dönemindeki teknolojik gelişmelerden yola çıkarak, günümüze dair görüşlerini anlatacak. Daha önce Atatürk tarafından Türkiye'ye davet edilen ve Türkiye'ye gelmeyi çok istediği ifade edilen Einstein, fiziki olarak değilse de hologramıyla bu isteğini gerçekleştirmiş olacak.

Etkinliği düzenleyen YTÜ Akademik ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu adına açıklama yapan Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Işıl Boy "Amacımız teknolojinin ve internetin şekillendirdiği günümüz dünyasında yepyeni sorular yönelterek yeni eğitim trendlerini öğrenmek ve iyi örneklerden ilham alarak motive olmak" diye konuştu.

Kendi alanında uzman birçok yerli ve yabancı konuşmacının yer alacağı, "Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü"nün de katılacağı etkinlikte, Pearson sponsorluğunda Albert Einstein'in hologramının yanı sıra, Yüksek Sadakat konseri ve illüzyon gösterisi de yer alacak. İllüzyon gösterisini ise Dünya Sihirbazlar Birliği tarafından daha önce David Copperfield, Criss Angel gibi dünyaca ünlü isimlere verilmiş, sihir dünyasının Oscar'ı olan Merlin Ödüllü "Dünyanın En İyi Sihirbazı" seçilen Doruk Ülgen yapacak. Zirvenin biletlerini Biletix üzerinden temin etmek mümkün.

Katılımcılar ise şöyle: "Microsoft Orta Doğu & Afrika Kamu Politikaları ve Planlamarı Direktörü Erdem Erkul, University of Warwick'ten Russell Stannard, YASAD (Yazılım Sanayicileri Derneği) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Bahçeşehir Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Doç Dr. Şirin Karadeniz, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, Yıldız Teknik Üniversitesi UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Sevindik, YeniDiplomasi.com Başkan/ Eş-Kurucu Gökhan Yücel, Doğan Egmont Reklam Grup Başkanı Yakup Öztürk, Mobile Action (Silikon Vadisi) Aykut Karaalioğlu, YTÜ Basın Danışmanı ve Sosyal Medya Savaşları Kitabı'nın Yazarı Ümit Sanlav, Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel, Sinan Canan ve Serkan Karaismailoğlu, Bilişim Avukatı Meltem Banko, Şehir Üniversitesi'nden Meltem Akbulut Yıldırmış, Emrah Akkurt, Aslı Akbak Şen, Coca-Cola Eğitim Teknolojileri Müdürü Emre Güleçoğlu, Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi'nden Kayhan Karlı, Outwork Alternative Media & Event Company Cengiz Ayyıldız, Pilgrims Teacher Training Kristina Smith, YeniDiplomasi.com, Başkanı Gökhan Yücel, Turkcell Yeni İşler Yöneticisi Serkan Ünsal, Okan Üniversitesi'nden Prof.Dr. Gonca Telli Yamamoto, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan YardımcısıDoç. Dr. Tufan Adıgüzel, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Tuncer Can, Dr. Oğuz Cincioğlu, Dr. Ramazan Zengin, Sosyal Medya Programı Yapımcısı Yalçın Arı, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay, Odun herif olarak bilinen Twitter Fenomeni Kadir Doğrubakar, Bilişimci Ali Rıza Babaoğlan, Uluslararası Ödüllü İllüzyonist Doruk Ülgen, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Seda Karabulut, Biritish Council'den Şirin Soyöz, Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi Bilgisayar Bölüm Başkanı Tuba Işık, Cambridge University Press'ten Sedef Koç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sedat Akayoğlu, ITEC Proje Yürütücüleri Sevgi Sabancı - Oğuzhan Yavaş - Hakan Umutlu, Şehir Üniversitesi'nden Abdurrahman Özdemir, Globad'tan Selçuk Can Güven, Esat Uğurlu, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Okulları'ndan Hakan Atas." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Albert Einstein' Yıldız'da Kürsüye Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement