Alabalık Yetiştiricileri Karacaören'de Yasakların Askıya Alınması İstiyor - Son Dakika
Yerel

Alabalık Yetiştiricileri Karacaören'de Yasakların Askıya Alınması İstiyor

Alabalık Yetiştiricileri Karacaören\'de Yasakların Askıya Alınması İstiyor

Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, Karacaören Baraj gölünde yapılan alabalık üretiminin artırılması için özel hükümlerle getirilen yasakların askıya alınması gerektiğini söyledi.

30.06.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, Karacaören Baraj gölünde yapılan alabalık üretiminin artırılması için özel hükümlerle getirilen yasakların askıya alınması gerektiğini söyledi.

Antalya'ya içme suyu sağlanması amacıyla Antalya-Isparta karayolu üzerinde bulunan Karacaören 2 Barajı'ndaki alabalık üretim tesislerinin 2015 yılında içinde kapatılması, Karacaören 1 Barajı'nda ise yüzde 50 kapasite olarak düşürülmesi kararı verilmiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ve ASAT arasında Manavgat İçme Suyu Tesisleri'nin ASAT'a devredilmesiyle ilgili protokol ise nisan ayında imzalanmıştı. Manavgat'tan gelen suyun Antalya'nın içme suyu ihtiyacını 2070 yılına kadar karşılayacak olması nedeniyle Karacaören'de bulunan alabalık yetiştiricileri ise uygulanan yasakların askıya alınmasını istiyor.

"TESİS YAPILMASINA İZİN VERİLMİYOR"

Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir Karacaören Baraj gölünde yapılan alabalık üretiminin artırılması için özel hükümlerle getirilen yasakların askıya alınması gerektiğini söyledi. Aydemir, "Karacaören'in Antalya'ya içme suyu kaynağı olarak belirlenmesi nedeniyle yapılan özel hüküm çalışmaları sonucunda Karacaören 2 Barajı'ndaki alabalık üretim tesislerinin 2015'e kadar kapatılması kararı alındı. Karacaören 1 Barajı'nda ise alabalık üretim tesislerinin kapasitesinin yüzde 50 oranında azaltılması gerekiyor. Mevcut karadaki tesisler kalacak şekilde karar alındı. Havza içinde ilave tesis yapılmasına izin verilmiyor" dedi.

"YER GÖSTERİLMEDİ"

Kendilerine, çevre köylerden tesis yapmak için müracaat edenler olduğunu söyleyen Aydemir, "Örneğin Merkez Direkli Köyü'nden bir üretici 4 havuzlu bir tesis yapmak için başvurdu fakat izin verilmedi. Oysa Direkli neresi Karacaören neresi? Şimdiye kadar tesisini taşıyan işletme yok. Bunlar için yer de gösterilmiş değil" diye konuştu.

YENİ YATIRIM MÜMKÜN DEĞİL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat İçme Suyu Tesisleri'nin ASAT'a devri ile ilgili protokolün imzalandığını hatırlatan Aydemir, "Belediye 2070 yılına kadar su sorunun olmadığını söyledi. Antalya da Karacaören'den su içmek istemiyor. Buradan içme suyu alınmayacaksa, özel hükümlerin uygulanmasına gerek yok. Isparta'nın neredeyse yarısı bu havza içinde kaldığı için, yeni yatırım yapmak mümkün değil. Bu sadece balık yetiştiricilerinin değil, havza içinde yaşayan tüm herkesin sorunu. Özel hükümler, tarım, hayvancılık, madencilik ve entegre turizm tesislerini de etkiliyor" ifadelerini kullandı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alabalık Yetiştiricileri Karacaören'de Yasakların Askıya Alınması İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement