Akyarlar Koyu Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika
Yerel

Akyarlar Koyu Pırıl Pırıl Oldu

Akyarlar Koyu Pırıl Pırıl Oldu

Bodrum Yarımadası genelinde Bodrum Belediyesi tarafından sürdürülen deniz dibi temizliği çalışmaları, Turgutreis’in ardından Akyarlar Koyu’nda yapılan çalışmalar ile devam etti.

23.04.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Yarımadası genelinde Bodrum Belediyesi tarafından sürdürülen deniz dibi temizliği çalışmaları, Turgutreis'in ardından Akyarlar Koyu'nda yapılan çalışmalar ile devam etti.

15 Mart - 05 Haziran 2015 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası" hafta içi Bodrum'un Akyarlar Mahallesi'nde yapıldı. Bodrum Belediyesi personelinden oluşan gönüllü dalgıçlar tarafından sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar gün boyu devam etti. Akyarlar Koyu'nu içine alan çalışmalarda Turgutreis D-Marin görevlileri de yaptığı çalışmalarla etkinlik boyunca belediye ekiplerine destekte bulundu.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve iki adet gönüllü balıkçı teknesinin de katıldığı çalışmalar kapsamında deniz dibinden çıkarılan şişme bot, mutfak evyesi, kano, plaj şemsiyesi ve şezlong gibi çok sayıda malzeme şaşkınlık yarattı. Çıkarılan tüm atıklar, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ayrıştırılarak ölçümlendi. Çalışmalar süresince deniz dibinden; 270 kg metal, 324 kg plastik, 85 kg araç lastiği, 78 kg cam olmak üzere toplam 757 kg atık malzeme çıkarıldı.

Deniz dibi temizliği çalışmaları; 3 Mayıs'ta Ortakent, 10 Mayıs'ta Bitez, 17 Mayıs'ta Gümbet ve 24 Mayıs'ta Yalıçiftlik'te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ise Bodrum ilçe merkezinde düzenlenecek çalışmalarla etkinlik son bulacak.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi Birimi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen kampanyanın amacı; doğal dengenin korunmasını sağlayarak çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyarlar Koyu Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement