Aktay: "Hdp'nin Seçim Kampanyasını PKK Yürüttü" - Son Dakika
Politika

Aktay: "Hdp'nin Seçim Kampanyasını PKK Yürüttü"

Yasin Aktay'ın İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ı ziyaret etmesi- Yasin Aktay'ın açıklaması Genel seçime doğru- AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: - "7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçim kampanyasını çok açık bir biçimde PKK yürüttü.

07.10.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Yasin Aktay'ın İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ı ziyaret etmesi- Yasin Aktay'ın açıklaması Genel seçime doğru- AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: - "7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçim kampanyasını çok açık bir biçimde PKK yürüttü. PKK, bütün silahlı unsurlarıyla çalıştı. Namluyu gösterdi, silahı gösterdi, yeri geldi ölümü de gösterdi" AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçim kampanyasını çok açık bir biçimde PKK yürüttü. PKK, bütün silahlı unsurlarıyla çalıştı. Namluyu gösterdi, silahı gösterdi, yeri geldi ölümü de gösterdi" dedi.Aktay, Siirt Üniversitesi Rektürü Prof. Dr. Murat Erman ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ı makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık taşıma talebine ilişkin verdiği kararı doğru bulmadığını söyledi.YSK'nın Güneydoğu'daki şartları bilmediğini dile getiren Aktay, şöyle konuştu: "Çünkü buralarda 7 Haziran seçiminin hangi şartlar altında gerçekleştiğini cümle alem gördü. 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçim kampanyasını çok açık bir biçimde PKK yürüttü. PKK, bütün silahlı unsurlarıyla çalıştı. Namluyu gösterdi, silahı gösterdi, yeri geldi ölümü de gösterdi." Aktay, o seçimde katılım oranının yüzde 97'nin üzerinde, geçerli oy oranının ise yüzde 100 olarak gerçekleştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Özellikle HDP'ye çıkan oyların yüzde 100 oranında gerçekleştiği bir seçim yaşadık. Böyle bir seçim sandığı sonucuyla dünyanın hiçbir yerinde sağlıklı bir sonuç olarak değerlendirilemez. Hele hele çok açık ve aleni bir biçimde köylülere dönük nasıl oy kullanmalarını gerektiğine dair açık tehdit talimatları belgelerle ortaya konuldu."Bölgede kimin hangi partiye oyunu kullandığı belli olduğu bir ortamda sağlıklı bir seçim gerçekleştirilemeyeceğini dile getiren Aktay, devletin görevinin halkın iradesini özgürce kullanacağı ortamı hazırlaması olduğunu sözlerine ekledi.

Aktay: "Hdp\'nin Seçim Kampanyasını PKK Yürüttü"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aktay: 'Hdp'nin Seçim Kampanyasını PKK Yürüttü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aziz günbat: ben kurtalan ın bir köyünde ikamet ediyorum kimse bize namlu göstermedi sandık açıldığında da ordaydım en ufak bir hile yapılmadı kim nasıl kullandıysa öyle işlendi kim nerden uyduruyor böyle yalanları ben köyümün sandığını ıspatlayabilirim yasin aktayda idda ettiğini ıspatlayabilirmi bırakın kim nasıl oy kullanıyorsa kimi seçiyorsa seçsin 0 0 Yanıtla

Advertisement