Aktarlara 'Profesör' Gibi Çıraklar Geliyor - Son Dakika
Güncel

Aktarlara 'Profesör' Gibi Çıraklar Geliyor

Dünyanın bitkisel ürünlere yöneldiği bu günlerde Aktarlar Derneği önemli bir adım atarak profesyonel çırak yetiştirme kararı aldı.

11.04.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın bitkisel ürünlere yöneldiği bu günlerde Aktarlar Derneği önemli bir adım atarak profesyonel çırak yetiştirme kararı aldı. İŞKUR ve ATO'nun desteğiyle açılacak yetiştirme kursunda çıraklar domatesin çeşitlerinden zayıflama ürünlerine, vitrin düzenlemeden ödem giderici bitkilere kadar tüm ürünlerle ilgili işin uzmanlarından ders alacaklar. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirecek kursa işsiz gençler başvuracaklar ve program sonrası işe girecekler.

Ankara Aktarlar Derneği Başkanı Mert Ünyazıcı tarafından hayata geçirilen 'Aktarlar Derneği Mesleki Eğitim Elemanı Yetiştirme Kursu'na İŞKUR, UMEM ve ATO destek verdi. Türkiye'de ilk defa açılacak olan kursta işin uzmanları ders verecek.

ECZACILIK VE ZİRAAT HOCALARI EĞİTECEK

Ünyazıcı, çıraklık kursunda Ankara Üniversitesi Eczacılık ve Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin ders vereceğini ifade ederek bunun yanında eğitimin verileceği Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmenlerinin de programda yer alacağını açıkladı.

Ünyazıcı, "Amacımız aktarlığı meslek olarak kabul ettirmek. Bu kursla Türkiye'de ilk defa böyle bir adım atıyoruz. Çıraklarımız artık müşterinin isteklerini tamamen profesyonel olarak karşılayacak" ifadesini kullandı. Ünyazıcı, program kapsamında bir başka hedeflerinin de Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara ulaşmak olduğunu ifade etti. Ünyazıcı, "Halen görüşmelerimiz sürüyor. Proje Sevgi Evlerinde kalan kimsesiz çocuklarımızı da kapsarsa bir sosyal sorumluluk projesi olarak da her kesimin desteğini kazanacaktır" dedi.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ DERSLER: MİKROBİYOLOJİK RİSKİ ÖĞRENECEKLER

Çırak adayları öğretim üyelerinden birbirinden ilginç bitkiler. yağlar, sebzelerle ilgili dersler alacaklar. Ders programında, ana hatlarıyla baharatlar, yağlar, kremler, bal, pekmez, şeker gibi başlıklar bulunuyor. Ders programında yer alan bazı konular şunlar:  'Baharatlar ve Mikrobiyolojik riskler', 'Yaprak kaynaklı baharatlar', 'soğanlar', 'Meyveden elde edilen baharatlar', 'Adaçayı, papatya, hatmi vb.', 'Şekerli ürünlerin kullanım alanı', 'Balın özellikleri ve kullanım alanları', 'Pekmez ve çeyitleri, saklama şartları, taşıması gereken özellikler', 'Macunlar', 'Sebzeler', 'Stres ve gerginlik azaltıcı, ödem gidericiler', 'Şifalı bitkiler, probiyotikler, diüretikler', 'Sirke -soslar', 'Deniz ürünleri', 'Mineral ve tuzlar', 'Bitkisel kozmetikler-sabun - bakım ürünleri', 'Maske ve peelingler', 'Güneş koruyucular', 'Kilo kontrol ürünleri', 'pomad, pudra, krem nemlendiriciler.'

DİKSİYON DERSİ DE ALACAKLAR

Öte yandan program kapsamında çırak adayları diksiyon dersiyle birlikte kişisel bakım, müşteriyi anlama ve ileşitim, ilk yardım dersleri de alacak. Programa göre çıraklar vitrin düzenleme konusunda da eğitilecekler.

İŞSİZLER BAŞVURABİLİR

Ünyazıcı, İŞKUR'un desteğiyle olacak kursa işssiz gençlerin başvuru yapabileceğini ifade etti. Ünyazıcı, 20 kişi için açılacak kursun 3 ay, 360 saatlik eğitim ve bir aylık stajdan oluştuğunu belirterek bu sürenin ardından sertifikaların verileceğini belirttii. Ünyazıcı, kursu başarıyla bitirenlerin aktarların yanında çırak olarak işe başlatılacağını da belirtti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktarlara 'Profesör' Gibi Çıraklar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement