Akseki'de "Botanik Turizmi" Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akseki'de "Botanik Turizmi" Toplantısı Yapıldı

ANTALYA (AA) - Akseki'de düzenlenen toplantıda, "Botanik Turizmi" konusu ele alındı.

21.05.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA  (AA) - Akseki'de düzenlenen toplantıda, "Botanik Turizmi" konusu ele alındı.

Akseki Belediye Kültür Salonundaki toplantıda, Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen "Botanik Turizmi Projesi" tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Antalya'ya 11 milyonun üzerinde yabancı, bu rakamın yarısı kadar da yerli turistin geldiğini söyledi. Bu sayının yüzde 1'inin bile Akseki'yi ziyaret etmediğine değinen Beşikci, "Ciddi bir potansiyeli olmasına rağmen Akseki ve İbradı gibi Antalya'nın kültürel ve alternatif turizm değerlerine sahip ilçeleri, bu potansiyeli kullanamıyor" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumları ve bölgede yaşayan bireylere kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Beşikci, bu tür projelerin ilçeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Akseki'de 300'ün üzerinde tescilli tarihi ev bulunduğunu da kaydeden Beşikci, "Bu turizm değerlerinin gün yüzüne çıkarılmasıyla Akseki ve İbradı bölgesi çok daha ciddi sayıda turist çekecektir" dedi.

"Endemik bitkiler ekonomiye kazandırılacak"

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Akseki'nin zengin tarih ve doğası ile el değmemiş bir turizm destinasyonu olduğunu bildirdi.

Akseki'de kırsal turizm, mağara turizmi, eko-turizm alanında projeler geliştireceklerini belirten Uysal, "Rüzgar enerjisi anlamında da ilçede önemli bir potansiyel var. Ayrıca, ilçenin endemik bitkilerini mutlaka ekonomiye kazandırmalıyız" diye konuştu.

Finansman BAKA'dan

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Burhan Çavuş, projenin yaklaşık 360 bin lirayı bulan finansmanının BAKA tarafından karşılandığını açıkladı.

Botanik Turizmi Projesi, Emine Esra Er tarafından tanıtıldı. Er, Türkiye'de yaklaşık 10 bin bitki türü bulunduğunu ve bunların yaklaşık 3 bininin endemik olduğunu kaydetti. Er, Antalya'nın yaklaşık 650 endemik tür ile floristik açıdan çok zengin olduğunun altını çizdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Dutkuner tarafından Akseki ve İbradı bölgesinin biyolojik çeşitliliği ve botanik turizmi açısından değerlendirilmesi yapıldı.

Alternatif turizm kapsamında tespit edilen yürüyüş güzergahlarının ilgili gruplarla paylaşılması konusunda orman mühendisi Nusret Yakışıklı tarafından sunum gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Akseki-Sarıhacılar mahalleleri arasındaki tarihi antik yolda yürüyüş yapıldı. Katılımcılar, Sarıhacılar Mahallesi'ndeki müzeyi de gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki'de 'Botanik Turizmi' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement