Aksaray'ı Sel Vurdu - Son Dakika
Güncel

Aksaray'ı Sel Vurdu

Aksaray\'ı Sel Vurdu

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Karakol Yaylası’nda etkili olan dolu ve yağmur sele neden oldu.

23.05.2014 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Karakol Yaylası'nda etkili olan dolu ve yağmur sele neden oldu. Selde onlarca küçükbaş hayvan telef olurken, 5 ev sular altında kaldı, bazı ahırlar da çöktü.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Aksaray genelinde başlayan dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı. Yağmur, Eskil ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Karakol Yaylası'nda akşam saatlerinde sele neden oldu. Yaklaşık 6 saat boyunca yağan yağmur, yaylayı sular altında bıraktı. 5 ev sular altında kalırken, onlarca küçükbaş hayvan telef oldu, bazı ahırlar da çöktü. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği sel sonrası Aksaray merkezden AFAD ekipleri de sel bölgesine geldi. Yaylada hummalı bir çalışma yapılırken, kepçe, greyder ve kurtarma ekipleri bölgede su tahliye çalışması yapıyor.

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, kurtarma ekiplerinin uzun süredir çalışmalara devam ettiğini belirterek, sel felaketini ucuz atlattıklarını, herhangi bir yaralı ya da can kaybı olmadığını ve sel felaketinin bölgede yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda etkili olduğunu kaydetti. AFAD Müdürü İsmail Öztabak ve Şube Müdürü Tekin Atılgan da sel bölgesinde zarar tespit çalışmaları başlattı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'ı Sel Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement