Aksaray'da 130 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da 130 Fidan Toprakla Buluştu

Aksaray Yeni Mahalle İlkokulu bahçesinde 130 fidan toprakla buluştu.

24.03.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Yeni Mahalle İlkokulu bahçesinde 130 fidan toprakla buluştu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı, fidan ekimim töreninde yaptığı konuşmada, yeşil Aksaray'ın oluşturulması çalışmalarına herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de başlatılan ağaçlandırma kampanyası kapsamında fidanların toprakla buluşturulmasının sağlanacağını belirten Ataklı, "Bugün burada çok özel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Aksaray yeşillik açısından biraz fakir bir ilimiz. Bu hafta öğrencilerimiz ve katılımcılarımızla birlikte ağaçlandırma kampanyası başlatacağız. İnşallah Aksaray'ımız güzel yeşil bir Aksaray olur. Dikilen fidanlar Aksaray ülkemize hayırlara vesile olur" dedi.

Orman İşletme Müdürü İsmail Gürsoy da Aksaray'da 2015 yılı programında 9 bin dekar alanda 1 milyon 200 bin fidanın toprakla buluşturacaklarını belirterek, Aksaray'daki ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından 130 fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Törene, Aksaray Kadın Platformu üyesi kadınlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu ve kurumlarının yönetici ve eşleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 130 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement