Aksakal: 'Tüm Taşeron İşçilere Kadro Verilmelidir' - Son Dakika
Yerel

Aksakal: 'Tüm Taşeron İşçilere Kadro Verilmelidir'

Aksakal: \'Tüm Taşeron İşçilere Kadro Verilmelidir\'

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, hükümetin taşeron işçiler hakkında verdiği kadro kararını değerlendirerek, “Tüm taşeron işçilerimize kadro getirilmelidir” dedi.

07.11.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, hükümetin taşeron işçiler hakkında verdiği kadro kararını değerlendirerek, "Tüm taşeron işçilerimize kadro getirilmelidir" dedi.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşron işçilere dair son gelişmeleri değerlendirdi. Taşeron şirketlerde çalışanların sorunlarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ve bütün taşeron çalışanlara kadro verilmesini istediklerini söyleyen Aksakal, tüm taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini belirtti. 1 Kasım seçimleri öncesince verilen vaatlerin yavaş yavaş yerine getirildiğine dikkat çeken Aksakal,"Ülkemizin ve çalışma hayatımızın en önemli sorunlarından birisi taşeron işçiliktir. Modern köleliğe dönüşen taşeron işçilik kamu ve özel sektörde her geçen gün yayılmaktadır. Çalışma hayatımızın dengelerini bozmakta ekonomik ve sosyal tahribata yol açmaktadır. Hizmet - İş Sendikası kuruluş yıldönümünde startını verdiğimiz sendika seni korur hakkın bize emanet temalı çalışma bugün meyvelerini vermeye başlamıştır. Yaklaşık 2 - 2,5 yıl önce taşeron arkadaşlarımızı üyeliğe başladığımızda kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin ve toplu iş sözleşmesinden doğan farkların asıl işveren tarafından ödeneceğine dair yönetmelikler yayınlanmamıştı. Ama çok şükür bugün toplu iş sözleşmemizin önünde her hangi bir engel kalmamıştır. Yıllık ücretli izin ve kıdem tazminatımızla ilgili her hangi bir sorunumuz kalmamıştır. 1 Kasım 2015 tarihinde ki genel seçimler için siyasi partilerin seçim beyannameleri bizim için çok önemlidir. Taşeronlar asgari ücretle ilgi vaatleri takipçisi olacağız. Taşeronla ilgili sorun bugünün sorunu değil yaklaşık 30-40 yıla yakın bir sorunun çözüm arifesindeyiz. Bizim mücadelemiz kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasıdır. Çünkü bu sistem bizim çalışma hayatımıza uyan bir sistem değildir. Biz komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Kamuda aynı işi yaptığımız sabahtan aksama kadar beraber çalıştığımız alın teri döktüğümüz işler için birine senin ücretin asgari ücret diğerine de senin ücretin geçinebileceğin bir rakam denmesi maalesef iş barışını ve sosyo ekonomik düzenimizi bozmaktadır. Bu çalışma sistemi komşumuzun aç yatması değil aynı işyerinde aynı işi yaptığımız arkadaşımızın aç kalmasına vesile olmaktadır. Yine peygamber efendimiz (s.a.s) işçinin alın teri kurumadan hakkını verin diye buyurmuştur. Aynı işi yapan arkadaşımızın alın teri karşılığı birine asgari ücret reva görülürken diğerine senin alın terinin karşılığı geçinebileceği bir rakam ödenmesi bizim ne inancımıza ne kültürümüze ne örfümüze ne de adetlerimize uymaktadır. Bu yüzden biz kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro verilmesini istiyoruz ve seçim beyannamelerinde bildirilen kadro vaatlerinin takipçileri olacağız" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksakal: 'Tüm Taşeron İşçilere Kadro Verilmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement