Aksakal: Sizi Sendika Korur - Son Dakika
Yerel

Aksakal: Sizi Sendika Korur

Aksakal: Sizi Sendika Korur

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşeron işçilere seslenerek, “Sizi sendika korur” dedi.

23.06.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşeron işçilere seslenerek, "Sizi sendika korur" dedi. Taşeron işçilerinin sendikalı olmalarının bir hak olduğunu hatırlatan Aksakal, işçilerin bu hakkı kullanmalarını ve korkmamaları gerektiğini belirtti.

Erzurum'da çalışan çoğu işçinin sendikal haklarından bihaber olduğunu ya da bilerek sendikal haklardan mahrum bırakıldığını aktaran Aksakal, "Sendikalı olmak anayasal bir haktır, bu hakkın çiğnenmesi suç oluşturur" dedi. Sendikalı olarak faaliyet gösteren işçilerin sendikasız çalışanlara göre daha iyi durumda olduğunu belirten Aksakal, Hizmet İş Sendikası olarak işçi ve mazlumların daima yanında olduklarını kaydetti.

Aksakal, "Sendikalı işçi haklarını arama konusunda sendikalı olmayana göre çok daha avantajlı durumdadır. Torba yasa ile taşeron işçilere toplu iş sözleşmesi hakkı getirildi, bu önemli bir avantajdır, ancak taşeron işçilerle ilgili düzenlemeleri yeterli bulmuyoruz. Tolu iş sözleşmesinden yararlanmak isteyen işçilerin sendikalara toplu şekilde üye olması gerekmektedir. Son zamanlarda Sendikamıza olan ilgi giderek artıyor. Maalesef işçiler haklarının neler olduğunu tam anlamıyla bilmiyor, amacımız işçileri bilinçlendirerek, sendikalaşma oranını artırmaktır" şeklinde konuştu.

Son çıkan 6552 Taşeron Yasası'na değinen Aksakal, "6552 Taşeron Yasası'yla birlikte ilimizde örgütlenmeye başlamış bulunmaktayız. Bu örgütlenme aşamasında birçok engellerle karşılaşıyoruz. Özellikle taşeron firmalar ve birçok yerde de kurum müdürleri bu örgütlenmeye karşı çıkmaktadırlar. Böyle de olunca zaten çıkış korkusu yaşayan, hiçbir güvencesi olmayan taşeron işçiler sendikalı olmaktan korkmaktadırlar. Buradan bütün taşeron işçilerine sesleniyoruz; sendikalı olmak anayasal bir haktır ve hiç kimse buna karşı çıkamaz. Sendika olarak taşeron işçilerinin haklarını kullanarak biran önce sendikalı olmalarını bekliyoruz. Sendikalı olmak işçiye hiçbir şey kaybettirmezken tam aksine birçok haklar kazandırmaktadır. Son çıkan yasayla birlikte işçilere sağlanacak haklar, alınacak zamlar ne taşeron firmalara nede kurum müdür ve amirlerine hiçbir zarar vermemektedir. Alınan zamlar, doğacak farklar bakanlıklar tarafından kamu kurumlarına aktarılarak işçilere ödeneceğinden firmaların zarara uğraması ya da kurum müdürlerinin bir sıkıntıya düşmeleri söz konusu değildir. Devlet tarafından taşeron işçilerine verilmiş bu hakkı taşeron işçilerinin kullanması ve bir an önce sendikalı olmalarını beklediğimizi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksakal: Sizi Sendika Korur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali derbazlar: Bizler İspark çalışanları sendikali oldukda ne oldu sadece sendika kendisine aidat baglatti yani adcalisanlarin oldu tat ise sendikanın oldu kesilen oaidati nasıl helal helal yiyecekler..... 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement