Akm'de Tören - Son Dakika
Güncel

Akm'de Tören

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmigeçit töreni düzenlendi.

30.08.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmigeçit töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile diğer yetkililerin katıldı,

Törende Dumlupınar'daki törenlere katılan MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli yer almadı.

Töreni, yabancı misyon şefleri, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar da izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'ye gelişinde üstü açık bir otomobille halkı ve tören birliklerini selamladı. Erdoğan'a otomobilde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel eşlik etti. Selamlama geçişinde atlı tören birlikleri ile Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü motosikletli ekipleri de görev aldı.

Tören, Erdoğan'ın şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Geçit töreni, Türk Silahlı Kuvvetleri paraşüt takımının 3 bin metre yükseklikten yaptıkları paraşüt atlayışlarıyla başladı. Paraşütçüler, atlayışlarında Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay Başkanlığı flamaları ile Cumhurbaşkanlığı forsunu da taşıdı. Paraşütçülerin Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle inişine vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Atlayışların tamamlanmasının ardından paraşütçüler, Türk Bayrağı ile Atatürk posterini şeref tribününün önüne gelerek açtı.

Tören, TSK Armoni Mızıkası, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığından oluşan Karma Bando'nun geçiş için pistte yerini almasıyla devam etti.

Tören, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları"nın gösterisiyle tamamlandı.

-ANITKABİR'DE BAYRAM COŞKUSU-

Büyük Zafer'in 92. yıl dönümünde Anıtkabir de sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Devlet erkanın katıldığı resmi törenin ardından halkın ziyaretine açılan Anıtkabir, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri ağırladı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Anıtkabir ziyaretlerini gerçekleştiren her yaştan vatandaş askerlerin nöbet değişimlerini de dikkatlice izledi.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement