Akın İpek: Kara Para Bulsunlar Şirketi Onlara Vereceğim - Son Dakika
Güncel

Akın İpek: Kara Para Bulsunlar Şirketi Onlara Vereceğim

Şirketlerine baskın yapılan iş adamı Akın İpek, "Kirli bir şey bulamazlar. Bende yanlış olmaz. Yurt dışına kaçmam için ne gibi bir gerekçe olabilir?" dedi.

01.09.2015 15:16  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 şirketine baskın yapılan ve yurt dışına kaçtığı söylenen iş adamı Akın İpek kendi sahibi olduğu Bugün TV'ye bağlanıp canlı yayında hakkındaki iddialara cevap verdi.

İş adamı Akın İpek "Benim müessesemde kirli bir şey bulamazlar. Ben hayatım boyunca dikkatli yaşadım. Bende yanlış olmaz. Benim gibi bir iş adamının yurt dışına kaçması için ne gibi bir gerekçesi olabilir?" ifadelerine kullandı.

İpek, "Benim şirketimde bir kuruş kara para bulamazlar. Bulsunlar ben şirketleri onlara hediye edeceğim. Her evrakı ben onlara teslim ettim. Hiçbir şey bulamazlar. 7 milyar dolardan bahsediyorlar bulsunlar, para onlara hediyem olsun. Biraz vicdan sahibi olsunlar. Bulurlarsa Allah beni kahretsin." dedi.

İşte Akın İpek'in canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları:

"BANKAYI BASSINLAR"

"Ben Ereğli Demir Çelik'in ne kendisini ne sahiplerini tanımam etmem. Biz grup şirketleri olarak kendi vakfımızı ayakta tutuyoruz. Benim böyle bir paraya ihtiyacım yok.

Bir 7 milyar dolardan bahsediyolar. Bizim gibi şirketler belli dönemlerde açma kapatma yaparlar. Bu 7 milyar doların MASAK'a bildirip bildirilmediğini yönelik baskın yapmışlar. Bana değil bankaya baskın yapın.

"BEN İFTİRA ATIN DİYECEK ADAM MIYIM?"

Buradan bütün kamuoyunua duyuruyorum. Benim trafik cezam bile olmadı. Dikkatli yaşadım. Medyamda yalan ve iftira yayınlanmasını istemem. Ben kendi medyamda oturup da şu adama iftira atın yazın diyecek adam mıyım? Böyle bir şeyi istemem.

Benim yurt dışında zaten önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye'deki arama yapılmış sahaların üçte biri kadar alanda arama yapıyoruz. Benim Türkiye'den kaçmam için bir gerekçe yok. Madenlerimizin 8 noktasında 6 dakikada bir analiz alıyoruz, ölçüm alınıyor.

"BİZ DEVLETTEN 5 YIL ÖNCE YAPTIK BUNU"

Devletimizin işçi sağlığı ile ilgili imzaladığı uluslararası bir anlaşma var. Uygulaması 2019 sarkıtıldı. Ancak biz 5 yıl önce bu anlaşmayı imzalayarak hayata geçirdik.

Ben kendi müessesem için söylüyorum. İftira atamazlar. Atarlarsa da iki gün sonra çıkartır belgesini ortaya koyarız.

"İNCELENMEYEN KALMADI"

Az önce grubuma ve evime polis ile baskın yapıldığını öğrendim. Çocuklarımın odasına kadar girmişler. Bir insan olarak soruyorum; Değerli Savcı Bey, Yaklaşık iki yıldan beri, şahsım hakkında sorulmayan soru, Grubum hakkında incelenmeyen hiçbir konu kalmadı.

"DELİ SAÇMA İFTİRALAR"

Sadece belli medya organlarının deli saçması iftiraları vardı. Devlet kurumlarımız
o iftiraları da ciddi ciddi araştırdı. Allah C.C. bilir, Ben üstüme bir şey sıçratmadan,
dikkatli yaşadım. Sizde evimi dahi bastıracak kadar şüphe uyandıran emare ne ise,
onu da sorun.

"İNSAN KENDİNİ SAVUNAMIYOR"

Eskiden "keyfi" denirdi, şimdi "makul şüphe" deniyor. "Boş" dosyanın adıda "gizli dosya" oldu.
İddianame de yazılmayınca, İnsanlar kendilerini savunamıyorlar. Masumlara büyük eziyet oluyor.

Sizden tek ricam, böyle yapmayın. Beni ve grubumu zan altında bırakmayın. Açıkça istediğinizi sorun, cevap vereyim. Belgelerini de göstereyim.Kamuoyuna da açıklayacağım ki bilinsin. Üzerimizde leke kalmasın. Doğrusu budur"

KILIÇDAROĞLU'NDAN TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'i telefonla arayarak, şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi aldı.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da İpek Medya Grubu binasına giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Akın İpek: Kara Para Bulsunlar Şirketi Onlara Vereceğim

Son Dakika Güncel Akın İpek: Kara Para Bulsunlar Şirketi Onlara Vereceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • Yılmaz: Artık bu vatanı zerre kadar seven bir insanın akp ye oy vereceğine inanmıyyorum 130 22 Yanıtla
  • bilalin gemiciklere ne olacak..: Bir BILAL?!! ;) ugruna ya rab ne ocaklar batiyor... 33 14 Yanıtla
  • saray: Varmi lan başka yan bakan... Irlandali sira sende haberin olsun.... 400 u veri dedik vermediniz.... yakarim lan ulkeyi....eyyyt Ak doğan Atimi getir....... 28 12 Yanıtla
  • KÜTAHYA: DEVLETİN SENİN PARANA İHTİYACI YOKKK 18 22 Yanıtla
  • Abdul: Bir ülkeyle bu kadar oynanır. PKK doğuda at koşturuyor. Sen git paralel üçgenle uğraş seçim tarihi ortaya çıktı alehde yayın yapabilecek her türlü kurumu susturma çalışması başladı. Ya zaten bir suç varsa tutuklarsın alırsın biter. TC ibaresini devlet kurumlarından kaldıran şehidine kelle diyebilen ne var kazalarda zaten o kadar insan ölebiliyor diyebilen, teröristle daha düne kadar masaya oturabilenleri göremiyorsak yazık bizlere. 37 2 Yanıtla
  • Ustaa: 4 bakan nerde ya hiç görunmuyolar biloda ortalarda yok.... ? Goren duyan....? 37 0 Yanıtla
  • osman: baştaki büyük hırsız olduktan sonra diğer işadamlarını eleştirmek ne derece doğru. hele önce erdoğan ve bakanları tam bağımsız yargılasınlar sonra ipek grubu da araştırılır. kendi çalsın oh yanına kar kalsın 28 8 Yanıtla
  • bugün: Zengin oldular 13 yılda simdi hükümeti suclarlar 20 16 Yanıtla
  • sabir kalmadi: akın ipek sen devleti böl.sonrada iyi cocugu oyna öylemi.sen dua et bizleri..... neysee 14 22 Yanıtla
  • saray: Sözcu, hurriyet.... sira sizdeeee sulh ceza hakimlerim sağolsun hepinizi alcaz içeri.... salan hakim olursa onlarda alcaz.... seçimmi bakiyoz çaresine.... 8 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement