Akın, CHP'den Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Akın, CHP'den Adaylığını Açıkladı

Akın, CHP\'den Adaylığını Açıkladı

22.Dönem Milletvekili Harun Akın, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin'e, Zonguldak Belediye Başkanlığı'na adaylık başvurusunda bulundu.22.Dönem Milletvekili Harun Akın, yaklaşan yerel seçimler için CHP'den adaylığını açıkladı.

31.07.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22. Dönem Milletvekili Harun Akın, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin'e, Zonguldak Belediye Başkanlığı'na adaylık başvurusunda bulundu.

22. Dönem Milletvekili Harun Akın, yaklaşan yerel seçimler için CHP'den adaylığını açıkladı. Parti binasında adaylık dosyasını teslim eden Akın, "Bu gün partimi ziyaret edişimin sebebi, CHP genel merkezinin genelgesi doğrultusunda 2014 Mart ayında yapılacak olan Zonguldak İl Belediye Başkanlığı ile ilgili müracaatım için buradayım. Yine genelgemize ve bize söylenen emir müracaatlarımızın illerimizde ilçe başkanlıklarımıza yapılmasıdır. Ben de o çerçevede buradayım. Merkez İlçe Başkanıma teşekkür ediyorum. Bu sıcak günde siz değerli partililerime teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda önümüzdeki sene mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığı'na adaylık müracaat dosyamı sizlerin huzurunda ilçe başkanıma veriyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Dosyayı teslim alan CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ise "Çok saygıdeğer CHP'liler ve basın emekçileri arkadaşlarım, bilindiği üzere genelge gereği aday adaylığı müracaatları sürmektedir. Genelgemizin koşullarını bir bir yerine getiriyoruz. Merkez ilçe örgütü olarak tüm müracaat edecek olan aday adaylarımızı aynen bu şekilde bu tip karşılamayla eşit mesafede kalarak bu basın açıklamalarını birlikte gerçekleştireceğiz. Merkez ilçe örgütü olarak tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Partimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hepsiyle birlikte aday adaylığı süreci içerisinde çalışmalarında başarı diliyorum. Sonuçta genel merkezimizin kararıyla ortak örgütümüz karar alacak. Aday adaylarımızın içlerinden birisi aday olacaktır. Tüm aday adaylarımızla birlikte aday olacak arkadaşımızın arkasında duracak ve kenetleneceğiz. Aday adaylığı başvuruların partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yerel seçimler süreci hakkında konuşan Harun Akın, "Arkadaşlar bu gün sadece müracaat ettik. Müracaat ile ilgili buradayız. Buradayken de fazla bir şey söylemek aslında bu gün pek önemli değil. Süreç devam ediyor. Bu süreçte aday adayı olacak arkadaşlarımız var. Olacaktır. Herhalde bir ay kadar uzadı. Süre de var. Bu sürede birçok arkadaşımız bu göreve talip olmak isteyecektir, gelecektir. Hepsini sizler dinleyeceksiniz. CHP genel merkezi parti meclisinin almış olduğu karar ortadadır. Gönderilen genelge ortadadır. Bu genelge doğrultusunda CHP; Zonguldak Belediye Başkan Adayını belirleyecektir. Bu çerçevede bu gün müracaatımızı yaptık. Çok detaylı şeyler söylemek bu gün için pek doğru değil. Harun Akın Zonguldak'ta siyasetin uzun zamandır içindedir. Benimle ilgili siyasetimle ilgili çalışmalarımla ilgili bütün sorulara açığım. Allah'a şükürler olsun ki cevaplayamayacağım soru yok. Zonguldak Belediye Başkanlığı'na 22. dönem milletvekili adaylıkla ilgili müracaat yaptı. Çok da işi gizemli hale getirmenin anlamı yok" dedi.

"ZONGULDAK'I YENİDEN LİDER ŞEHİR YAPALIM"

Zonguldak'ın 100 yıllık projelere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Harun Akın, Zonguldak'ın yeniden lider şehir olması gerektiğini vurguladı. Akın, "Zonguldak'ta CHP'li belediye başkanımız var. Zonguldak Belediyesi CHP'li bir arkadaşımız ve meclis üyelerinin kontrolünde, çalışmaları onlar yürütüyorlar. Bu Zonguldak'a mahsus olan bir şey değildir, her dönemde, gerek milletvekilliği, gerekse belediye başkanlığı döneminde mevcut işin başında milletvekilleri vardır. Onlar tekrar aday olmak isteyebilirler. Yeni aday adayları vardır. Siyasette vermiş oldukları emeklerin en doğal hakkıdır. Ben hepsinin ötesinde Zonguldak Belediye Başkanlığıyla ilgili bakın, burada partileri ayrı tutuyorum. Zonguldak'ta 100 yılı üstünde belediyecilik hizmeti alıyor, Zonguldak insanı. O yüzden meseleye böyle bakarsak, Zonguldak kendine göre kazanımları olan zenginlikleri olan, Türkiye'nin hiçbir coğrafyasında bu zenginliklerin olmadığı toprakların, kentidir. Cumhuriyetin ilk ilidir. Atatürk, Zonguldak için ne demiş; 'Yerin altındaki kömür kadar, Zonguldak vilayeti bizim için önemli bir şehirdir.' Cumhuriyetin kurucusu bunu keyfi mi söylemiş? Zonguldak'ın yerin altındaki zenginliklerin Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymak için söylemiş. Bundandır ki Zonguldak Cumhuriyet'in ilk ili ilan edilmiş. Şimdi meseleye böyle bakarsak, Türkiye'nin Almanya'sı denmiş. Hiçbir yere göç eden yok, göç alan kent. Zonguldak 20-25 yıldır Türkiye'de kambur ilan edilmiş. Ekonomiye yük ilan edilmiş. Zonguldak'a hükümet cebinden para gidiyor ama karşılığı yok. Zonguldak kenti bu muameleyle karşı karşıya olmuş. Gerek iktidarın belediye başkanı varken, gerekse muhalefetin belediye başkanı varken de böyle. Şimdi Harun Akın meseleyi buradan tutarken, bu göreve talip olma, Zonguldak'ın bu özellikleri, konumu, ülke ekonomisini yıllardır omzunda taşıdığı yükle, uğruna verdiği madenciler, meslek hastalıkları adına, emek adına, halk adına bu muameleyi hak etmiyor diye, lider şehir özelliklerine tekrar dönmek için ben bu göreve talep oldum. Zonguldak lider şehirdi fakat 20-25 yıldır bu özelliklerini kaybettiğini görüyorum. Zonguldak'ı yeniden lider şehir yapalım. Bu nasıl olacak, ekonomide lider şehir. Turizmde, kültür sanatta lider şehir. Zonguldak'ın yüzyıllardır konuşulacak projelere ihtiyacı var. Bu projeleri Zonguldak hak ediyor. Projede lider olacağız. Bunları açacağız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akın, CHP'den Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement