Akıllı Telefonlarda 1 Tb Ram Mümkün Mü? - Son Dakika
Teknoloji

Akıllı Telefonlarda 1 Tb Ram Mümkün Mü?

Akıllı Telefonlarda 1 Tb Ram Mümkün Mü?

Belki bu size hayal gelebilir ancak ilerde bu gerçek olabilir.

25.07.2014 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Şu anda günümüz akıllı telefonlarında 2 GB RAM standart hale gelmiş gibi gözüküyor. Yavaş yavaş 3 GB RAM'e sahip üst seviye akıllı telefonlar da piyasaya çıkıyorlar. Yakında 4 GB RAM'li telefonları da piyasada göreceğiz. Ancak 32-bit ve 64-bit yonga setleriyle çok daha fazla RAM değerlerini görmemiz pek mümkün değil. Peki size şimdiden telefonlarda ilerde 1 TB RAM olacak deseydik bunu nasıl karşılardınız?


2 GB RAM'lere alışmışken 1 TB RAM'ler kulağa çok ilginç geliyor değil mi? Ancak Rice Üniveritesi'nin çalışmaları bu hayali gerçeğe dönüştürebilir. Engadget'ın haberine göre, Rice Üniveritesi tarafından geliştirilmeye çalışılan yeni hafıza modülü, akıllı telefonların RAM ve depolama alanlarına çağ atlatacak. Söylenene göre geliştirilmiş RRAM (resiztif RAM), ısıdan etkilenmiyor ve günümüz standartlarına göre daha fazla alanı çok daha küçük alanlara sığdırabiliyor.


Uzun lafın kısası, geliştirilmiş RRAM'in 1 TB RAM'i küçük bir posta pulu büyüklüğündeki bir alana sığdırması bekleniyor. Şu anda geliştirme aşamasında olan bu hafıza modülünün hayata geçmesi yıllar alabilir. Bu yüzden Rice Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, seri üretim vs. için yakın zamanda somut adımların beklenmemesi gerektiğini söylüyor.





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Akıllı Telefonlarda 1 Tb Ram Mümkün Mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement