Akdoğan, Türk-İş'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Akdoğan, Türk-İş'i Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "İnanıyorum ki önümüzdeki 1 Mayıs'ta da, emekçilerin ve işçilerin bayramı olarak, onlara yaraşır bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasında yine Türk-İş'in takınacağı sorumlu tavır önemli bir örnek oluşturacaktır" dedi.

15.04.2015 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "İnanıyorum ki önümüzdeki 1 Mayıs'ta da, emekçilerin ve işçilerin bayramı olarak, onlara yaraşır bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasında yine Türk-İş'in takınacağı sorumlu tavır önemli bir örnek oluşturacaktır" dedi.

Akdoğan, Türk-İş Genel Merkezine yaptığı ziyarette AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali İhsan Arslan ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar'la biraraya geldi.

Burada konuşan Akdoğan, Meclis kapanmadan önce İş Sağlığı ve Güvenliği  Paketinin çıkarıldığını ve işçilerle ilgili çok önemli düzenlemelerin getirildiğini belirtti.

Söz konusu düzenlemelerin ortaya çıkmasında diğer sendikalar gibi Türk-İş'in de ciddi emeği olduğunu vurgulayan Akdoğan, kendisinin de yasamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Meclis kapanmadan bu uygulamaların hayata geçmesi ve yasalaşması için birlikte çalışıp, hayata geçirdiklerini anlattı.

Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de İş Sağlığı ve Güvenliği Paketinin çıkarılmasında çok ciddi gayretleri olduğunu kaydederek, neticede önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Madenlerle ilgili düzenlemelerin de olduğuna değinen Akdoğan, şunları söyledi:

"Özellikle maden kazalarında hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarıyla ilgili birtakım haklar getiren önemli adımlar da atılmış oldu. Türk-İş son dönemde gerçekten çok kritik dönemlerde, kritik gelişmeler karşısında hep sağduyulu, vakur, emekçinin hakkını koruyan sorumlu bir tavır içerisinde olmuştur. Bunu 1 Mayıs'larda da gördük, diğer Meclis'e dönük düzenlemelerde de gördük. Hepsinde gerçekten çok ciddi gayretleri, son derece sorumlu, sağ duyulu yaklaşımları oldu.

İnanıyorum ki önümüzdeki 1 Mayıs'ta da emekçilerin ve işçilerin bayramı olarak, onlara yaraşır bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasında yine Türk-İş'in takınacağı sorumlu tavır, önemli bir örnek oluşturacaktır. Bu süreç de böyle herkesin içine sinen bir şekilde geçirilecektir."

Akdoğan, Atalay'ın uzun yıllarını sendikacılığa verdiğini, sendikacılığın gelişmesinde önemli katkıları bulunduğunu belirtti.

Atalay'ın sendikacılıkta işin bütün boyutlarını bildiğini ve farklı sendikalarda görev yaptığını ifade eden Akdoğan, "Bugün Türk-İş başkanı olarak bütün bu tecrübelerinin neticesinde ortaya koyduğu başkanlık, tavır, yönetim her zaman Türkiye'nin menfaatlerini, umumi hassasiyetlerini gözeten bir tavır olmuştur. Dar, sadece sendika alanına odaklanmak yerine Türkiye'nin umumi menfaatlerini ıskalamadan, göz ardı etmeden her zaman sorumlu bir tavır ortaya koymuşlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Türk-İş'in 1 milyona yakın üyesiyle de emek dünyasının ve sendika hayatının önemli bir parçası, lokomotif sendikalarından biri olduğunun altını çizdi.

"Madenciliğin başkenti Zonguldak'ta olacağız"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Soma'da ölenlerin tazminatlarıyla ilgili problemlerin çözüldüğünü belirten Atalay, gelecek dönemde Meclis'te sorunlarının çözümünde Akdoğan'dan yardım beklediklerini ifade etti.

Atalay, Türk-İş'in bu sene 1 Mayıs'ı ilk defa İstanbul dışında Zonguldak'ta kutlayacağını bildirerek, "Zonguldak'ta kutlamamızın sebebi, biz 2014 yılında Soma'da ve Ermenek'te 325 kardeşimizi kaybettik. Bunların problemlerini, çalışma hayatının sorunlarını dile getirmek için madenciliğin başkenti olan Zonguldak'ta olacağız. Onun dışında 81 ilimizde de yıllardır Türkiye'ye yakıştığı şekilde 1 Mayıs'ı kutlayacağız" dedi.

Bu senenin sözleşme senesi olduğuna dikkati çeken Atalay, kamuda 210 bin kişinin sözleşmesinin yapılacağını, bunun 176 binin ise Türk-İş'e bağlı bulunduğunu aktardı.

Atalay, "Bununla ilgili konuyu Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na intikal ettirdik. Önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teklifimizi sunacağız. Arzumuz da seçimden evvel sözleşmenin bir an önce bağlanması ve bitmesi, yani 176 bin kişi ailesiyle birlikte 800-900 bin insan oluyor. Bununla ilgili Başbakan Yardımcımızdan yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a, Türk-İş Başkanı Atalay tarafından, 1 Mayıs anısına madencilerin simgesi olan baret takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdoğan, Türk-İş'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement