Akdoğan Atalay'dan Görevi Devraldı: Her Sıkıntılı Gecede Hocam Beni Arardı Bende Hocamı Arayacağım - Son Dakika
Güncel

Akdoğan Atalay'dan Görevi Devraldı: Her Sıkıntılı Gecede Hocam Beni Arardı Bende Hocamı Arayacağım

AK Parti'de "hoca' diye hitap edilen 61. Hükümetin Başbakan Yardımcısı ve çözüm sürecinin baş mimarı Beşir Atalay görevini Yalçın Akdoğan'a devretti.

29.08.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de "hoca' diye hitap edilen 61. Hükümetin Başbakan Yardımcısı ve çözüm sürecinin baş mimarı Beşir Atalay görevini Yalçın Akdoğan'a devretti. Akdoğan'ın "12 yıllık süreçte zor zamanlar geçirdik, sıkıntılı geceler yaşadık. Bu zor zamanlarda, sıkıntılı gecelerde ya ben Beşir Hocamızı aramışımdır, ya o beni aramıştır. O süreçleri birlikte atlattık. Beşir Bey dert sahibidir. Derdi, davası olan, demokrat bir insandır. Bir hadise meydana geldiğinde "benim görev alınımda mı değil mi' diye düşünmez. Hemen harekete geçer, hemen biraya gelelim ister" şeklindeki sözlerine Atalay, "Yeni geldin, hoş geldin, bu oda senindi zaten" ifadeleri ile karşılık verdi.

62. Hükümetin Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay'dan görevi devraldı. Başarılı faaliyetlerden bahsetmeyeceğini ifade eden Akdoğan, Atalay ile kadim bir dostluğu bulunduğunu belirtti. 12 yıllık süreçte zor zamanlar geçirdiklerini, sıkıntılı geceler yaşandığını ifade eden Akdoğan, "Bu zor zamanlarda sıkıntılı gecelerde ya ben Beşir Hocamızı aramışımdır ya o beni aramıştır. O süreçleri birlikte atlattık. Bu noktaya partimizin, ülkemizin gelmesinde el birliğiyle bir gayret ortaya kolduk. Beşir Bey dert sahibidir. Derdi, davası olan, demokrat bir insandır. Bir hadise meydana geldiğinde "benim görev alınımda mı değil mi' diye düşünmez. Hemen harekete geçer, hemen biraya gelelim ister. Dert, aşk, dava sahibi olmak, bizim davamızın, her bir neferinin özelliğidir. Ama bu özellik Sayın Atalay'da daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır, bizde bu özellikleri kendisinden öğrendik" dedi. Yeni Türkiye'nin inşasında rol üstlendiklerini, varları ve yokları ile gece, gündüz demeden üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek gayret göstereceklerini ifade eden Akdoğan, önlerinde yapacak çok işleri olduğunu kaydetti. 62. Hükümetin programının pazartesi günü açıklanacağını belirten Akdoğan, önlerinde AK Parti'nin Siyaset Belgesi ve 2023 hedefleri gibi yapılması gereken çok önemli işler bulunduğunu, projeleri gerçekleştirmek için elbirliği ile gayret göstereceklerini söyledi.

-HER SIKINTILI GECEDE YA HOCAM BENİ, YA DA BEN ONU ARARDIM

Akdoğan, "Her sıkıntılı gecede ya Hocam beni, ya da ben onu arardım, bundan sonra da inşallah güzel, kötü, sıkıntılı günlerimizde de ilk arayacağım kişi Sayın Atalay olacaktır. Çünkü o bizim hem parti hem de aile büyüğümüzdür. Ben her bayram çoluk çocuğumu alır ilk kendisini ziyarete giderim, bu yüzden ondan görevi devralıyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Kendisine güvenilerek görev verildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Akdoğan, bu tür işlerde güzel başlamak kadar, güzel bitirmenin de önemli olduğunu vurguladı. Makamlardan ayrılma şeklinin önemli olduğunu Beşir Atalay'ın da bu durumun güzel bir örneği olduğunu belirten Akdoğan, "Atalay, izzetle, şerefle çok büyük hizmetler yaptıktan sonra makamını devretmektedir. O bizim Hocamızdır, bundan sonraki süreci de el birliği ile inşallah yürütmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

-BU ODA SENİNDİ ZATEN-

Akdoğan'ın konuşmasının ardından Atalay, halefi Akdoğan'a çiçek vererek, "Yeni geldin, hoş geldin bu oda senindi zaten" dedi. Atalay ile Akdoğan birbirlerini sarılarak tebrik etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akdoğan Atalay'dan Görevi Devraldı: Her Sıkıntılı Gecede Hocam Beni Arardı Bende Hocamı Arayacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement