Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Toplantısı Yapıldı

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, enerjiyle ilgili son 12 yıldır yapılan uygulamalar sayesinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini bildirdi.

13.08.2014 20:17  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Çavuşoğlu, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Toplantısı'nda, Türkiye'nin yeni uygulamalarıyla büyük projeleriyle reformlarıyla dönüşüm yaşadığını belirtti.

Yeni uygulamalara geçiş sırasında adaptasyon sorunları yaşanabildiğini ancak bu sıkıntıların, politikaların yanlış olduğu anlamına gelmediğini dile getiren Çavuşoğlu, sağlık alanında yapılan uygulamalar sırasında çeşitli sıkıntılar yaşandığını ancak bugün insanların sağlıktaki dönüşümden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Enerji alanında da önemli dönüşüm ve gelişim çalışmaları yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Enerjiyle ilgili uygulamalar ve ekonomide son 12 yıldır özellikle özelleştirmeyi teşvik ettik, destekledik ve devletin özel sektörden el çekmesi ama düzenlemeleri yapması, sorunları çözmesi ve de altyapı yatırımlarını yapması konusundaki politikalarımızın başarılı sonuçlarını da gördük" diye konuştu.

Çavuşoğlu, özelleştirme programının 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti tarafından desteklendiğini vurguladı.

Özelleştirme programlarına geçiş döneminde bölgelerdeki sorunları vatandaşlardan, yerel yöneticilerden, işletmecilerden dinlediklerini, yerinde de tespit ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, turizm bölgesinden yayladaki vatandaşlara kadar herkesin yaşadığı sorunları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a ve ilgili birimlere aktardıklarını bildirdi.

Bugün yapılan toplantının da bu çalışmanın bir ürünü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, tarafların katılımıyla yapılan toplantıda tüm sorunların değerlendirileceğini söyledi.

"ADAPTASYON SÜRESİNCE SIKINTILAR DEĞERLENDİRİLECEK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise enerji alanında geniş katılımlı bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Türkiye'nin enerji sektörü açısından gelişim, değişim ve yeni sistemlere adapta olma süreci yaşadığını anlatan Türel, adaptasyon sürecinde zaman zaman uygulama noktasında bazı sıkıntılar yaşanabileceğini bildirdi.

Bu sorunların aşılması noktasında toplantıda taleplerin değerlendirileceğini dile getiren Türel, toplantının sonuçlarının verimli neticeleneceğini düşündüğünü belirtti.

Toplantıya Antalya, Isparta ve Burdur'daki enerji şirketi temsilcileri ve bu alandaki kamu kurum temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement