Akdeniz Belediyespor'dan Önemli İsimler Büyük Kulüplerde Ter Döküyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyespor'dan Önemli İsimler Büyük Kulüplerde Ter Döküyor

Akdeniz Belediyespor\'dan Önemli İsimler Büyük Kulüplerde Ter Döküyor

Farklı kategorilerde binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyespor, özellikle futbol branşında adeta bir fabrika gibi çalışıyor.

20.01.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı kategorilerde binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyespor, özellikle futbol branşında adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Akdeniz Belediyespor'un genç yetenekleri, önemli kulüplerin scout ekipleri tarafından izleniyor ve Türkiye'nin üst liglerde oynayan bu takımlarına transfer oluyor.

Uzakdoğu sporları, futbol, basketbol, voleybol, satranç ve tenis gibi birçok branşta sporcusu bulunan Akdeniz Belediyespor, en kalabalık şubesi olan futbolda genç yetenekleri keşfediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Liginde (BAL) ter döken Akdeniz Belediyespor A takımı, yetiştirdiği genç futbolcuları önemli kulüplere transfer etmeyi sürdürüyor. Mersin temsilcisi, 2014-2015 sezonu öncesi transfer döneminde ve sezonun devre arasındaki ara transferde bazı oyuncularını Türkiye'nin köklü ve önemli kulüplerine transfer etti. Üst liglerde mücadele eden bu takımların scout ekipleri, Akdeniz Belediyespor'un futbolcularını yakından takip ediyor. Bu oyuncuların transferinde kulüplere kolaylık sağlayan Akdeniz Belediyespor yönetimi, gençlerin spor alanında kariyer yapmalarına olanak sağlıyor.

2012 yılından bu yana Akdeniz Belediyespor kadrosunda yer alan Hüseyin Kıvrım, ara transfer döneminde Göztepe A.Ş. kadrosuna dahil oldu. Göztepe'nin amatör oyuncuları arasındaki yerini alan 1998 doğumlu Hüseyin Kıvrım, kulübün Spor Toto 2. Lig Kırmızı Gruptaki profesyonel takımına girmek için ter dökecek. Yine Akdeniz Belediyespor'un 1999 doğumlu genç yeteneklerinden Mahsum İnanç, sezon başında Çanakkale Dardanelspor A.Ş. spor kulübüne transfer oldu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Tavşanlı Linyitspor, 10 yaşından itibaren Akdeniz Belediyespor altyapısından yetişen Velat Toy'u sezon başında renklerine kattı. Halen kulüp çatısı altında ter döken Umut ve Hasan gibi oyuncuların da Spor Toto 3. Ligdeki Manavgat Spor Kulübü ile görüşmeleri devam ediyor ve farklı kulüplerin scout ekipleri tarafından takip ediliyor.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyespor'un TFF Bölgesel Amatör Liginin 2. yarı ilk hafta karşılaşmasını tribünden takip etti. Akdeniz Belediyespor'un bir diğer Mersin temsilcisi Toroslar Belediyespor'u konuk ettiği maçın devre arasında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Bölgesel Amatör Liginin en genç yaş ortalamasına sahip takımı ile bu ligde mücadele ettiklerini hatırlattı. Akdeniz Belediyespor'un kısıtlı olanaklarla önemli başarılara imza attığına değinen Türk, "Bu başarılar sadece sportif alanda madalya ve kupa kazanmakla sınırlı kalmıyor. Kulübümüzden yetişen sporcularımızın üst liglerde mücadele eden takımlara transferinin gerçekleşmesi de en az bu kupalar kadar bizleri sevindiriyor. Zira bu gençlerimiz çoğunlukla zor geçinen ailelere mensup çocuklar. Bu gençlerimizin spor alanında yapacakları kariyerin başlangıç basamağını oluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Sadece bu sezonda bile 3-4 oyuncumuzu üst liglere verdik. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen özveriyle çalışarak iyi sporcular olmaya gayret gösteren tüm kulüp oyuncularımızı kutluyorum. Farklı kulüplere transfer olan oyuncularımıza da başarılar diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyespor'dan Önemli İsimler Büyük Kulüplerde Ter Döküyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement