Akaydın, Anayasa Mahkemesi Yolunda - Son Dakika
Güncel

Akaydın, Anayasa Mahkemesi Yolunda

Akaydın, Anayasa Mahkemesi Yolunda

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarına olumsuz yanıt veren Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararını tebliğ etmesi ardından Anayasa Mahkemesi'nde bireysel başvuru hakkını kullanacağını açıkladı.

22.04.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarına olumsuz yanıt veren Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararını tebliğ etmesi ardından Anayasa Mahkemesi'nde bireysel başvuru hakkını kullanacağını açıkladı. Akaydın, "YSK, Yalova ve Ağrı'da farklı, başka yerde farklı bir uygulama içinde" dedi.

CHP'de Ankara adayı Mansur Yavaş'ın ardından seçimlerin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne ikinci başvuru Antalya'dan yapılacak. 30 Mart'ın resmi olmayan kesin sonuçlarına göre seçimleri 23 bin oyla farkla kaybeden CHP'li Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru için, seçimlerin iptali başvurusuna ret kararı veren YSK'nın gerekçeli kararını beklediklerini söyledi.

Antalya'da bir inisiyatif olarak gelişen Anadolu Kadınları Platformu, partili avukatlar ve avukat arkadaşlarının Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuruyla ilgili çalıştığını belirten Mustafa Akaydın, şöyle dedi:

"Yapılan bu çalışma YSK'nın gerekçeli kararına göre revize edilecek. Ama şu bir gerçek özellikle Antalya ve Ankara'da seçim masabaşında kaybedilmiştir. YSK, Yalova ve Ağrı'da farklı, başka yerde farklı bir uygulama içinde."

"BANA YAKIŞMAZ"

Mustafa Akaydın, kendisinin Ankara'da parti genel merkezinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un milletvekilleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif Bulut tarafından 'yanlış aday' olarak gösterilmesine ise, "Bunlara cevap vermek bana yakışmaz" diyerek karşılık verdi. Antalya'da yerel seçim sürecinin turnusol kağıdı gibi kimin ne yaptığını ortaya çıkardığını kaydeden Akaydın, "Bunu en iyi değerlendirecek Antalya'da parti tabanıdır. Cevabı verecek olan da CHP'nin tabanıdır" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akaydın, Anayasa Mahkemesi Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement