Ak'tan Öğrencilere Başarılı Olma Semineri - Son Dakika
Yerel

Ak'tan Öğrencilere Başarılı Olma Semineri

Ak\'tan Öğrencilere Başarılı Olma Semineri

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrencilere derslerde başarılı olma, sınav korkusunu yenme, başarılı olma yöntemleri hakkında seminer verdi.

09.11.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atandığı günden bu yana Bismil'in eğitim başarısını yükselten çalışmalara imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrencilere birebir olarak derslerde başarılı olma ve sınav korkusunu yenme konulu seminer verdi. Bismil Halk Eğitim Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta öğrencilere YGS-LYS sınavlarında başarılı olma hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bireyin belki belli bir alanda her zaman başkalarını geçme gücünü göstermeyebileceğini belirten Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, "Ama birey isterse kendini aşma gücüne her zaman sahiptir" dedi.

Seminerde Öğrencilere önerilerde de bulunan Ak, "Öncelikle gelecekleri ile ilgili bir hedef belirlemeleri, bu hedefi için kendi gücüne inanarak özgüvenlerini tazelemelidirler. Azimli ve planlı çalışarak zorlukların üstünden gelmelidirler. Çalışma zorluklarını yeneceğim, başarılı olacağım, başaracağım diye başlayınız çalışmalarınıza. Başarı esrarengiz bir tabiat hediyesi değildir. Eğitim sonunda elde edilen bir davranış değişikliğidir, bir sonuçtur. Bu özelliği kazanmaya çalışınız. Başarma girişimleriniz olumsuz sonuçlanırsa girişimlerinizi ve çabalarınızı arttırınız. Başarısızlığınızı, çabalarınızı yenileyen uyarıcı olarak kullanınız. Azimli olunuz 'Azim' başarı alışkanlığınıza verilmiş bir isimdir. Korkaklıkta, başarısızlık alışkanlığının adıdır. Başarısızlık korkunuzu yenmeye çalışınız. Başarı alışkanlığını en iyi biçimde güçlüklerin üzerine bina edilmiş birçok zaferlerle öğrenilir. Başarı çabalarınız sırasında karşımıza çıkan güçlükleri yenmeyi öğrenmelisiniz. Başarısızlık ve güçlükleri cesaretle karşılamayı öğreniniz. Gençler başarılı olmanız için disiplinli ve planlı olmalısınız. Hiçbir kişisel başarı veya hedef, öz disiplin olmadan gerçekleştirilemez. Öz disiplin; sporda, sanatta ve iş dünyasında başarıya katkı sağlayan en önemli şeydir. Öz disiplin, bir insanın duygularını, isteklerini, içgüdülerini ve davranışlarını kontrol etme becerisidir. Uzun vadede tatmin sağlayacak hedeflere ulaşmak için anlık zevk ve hazlara hayır diyebilmektir. Öz disipline sahip olmak, bir karar verip onu uygulamaya koymak ve yolunuza çıkan herhangi bir engele, rahatsızlık hissine rağmen devam edebilmek demektir" dedi.

Her şeyin insanın kafasında bittiğini öğrencilerin dilerse sınavlarda başarılı olabileceklerini de belirten Ak, "Her şey insanın kafasında bitiyor. Her şey… Başarı, başarısızlık, mutluluk, mutsuzluk, galip gelme, mağlup gelme… Bireysel sporla ilgilenen arkadaşlarım daha yakından bilirler. Maça çıkmadan önce maçı ya kazanırsınız, ya kaybedersiniz. Maç soyunma odasında kazanılır veya kaybedilir. Sınav; sınav tarihinde, sınav salonunda, sınav gününde değil daha öncesinden ya kazanılır ya kaybedilir. Eğer kazanamayacağınızı düşünürseniz, kazanamazsınız. Futbol takımında oynuyorsanız, okullar arası futbol maçı diyelim. Daha maça çıkmadan, soyunma odasında, falanca okulda falanca futbolcu var. "Mümkün değil ağabey onlar çok güçlü. Müthiş kadroları var. Bizim onları yenmemiz mümkün değil. Fark yemesek iyi." gibi bir düşünceniz varsa bilin ki siz kafada zaten yenilmişsinizdir çıkmanıza gerek yok. Kesin mağlup olacaksınız" diye konuştu.

Galibiyette başarı da mutlulukta hedeflere ulaşmada en büyük etken olduğunu belirten Ak, "Bunun için her şey önce beyinde kazanılıyor. Galibiyette, başarı da, mutluluk da, hedeflere ulaşma da unutmayın bütün büyük başarılar da bir zamanlar hayaldi. Sonuç olarak derslerimizde, sınavlarda, işte, hayatta başarılı olmak, mutlu olmak, için hepimizi bir hedefi olmalı, ben yapabilirim demeliyiz, yapacağımıza inanarak çalışmalıyız. Olaylara pozitif bakmalıyız" şeklinde konuştu.

İlçe Müdürü Aydın Ak, motivasyon seminerinde gençlere başarı öyküleri anlatarak, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, YGS-LYS sınavında başarılı olacakları inancındayım" dedi. Söz konusu sınav her ne kadar önemli olsa da, hayatta hiçbir şey öğrencilerimizin sağlığından daha önemli değildir. Geçmiş yıllarda kazandıkları başarılarla ilçemizi onurlandıran gençlerimiz gibi, bu yıl da gençlerimizin aynı performansı göstereceğine tüm kalbimle inanıyorum. Yüce Rabbim gerek öğrencilerimizin, gerekse de anne-babalarının maddi ve manevi anlamda harcadığı emekleri boşa çıkartmasın. Tüm gençlerimize üstün başarılar diliyorum" diye kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ak'tan Öğrencilere Başarılı Olma Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement