Ak Partili Zengin'den Kazak Vatandaşlara Ev Ziyareti - Son Dakika
Politika

Ak Partili Zengin'den Kazak Vatandaşlara Ev Ziyareti

Ak Partili Zengin\'den Kazak Vatandaşlara Ev Ziyareti

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Zengin, Zeytinburnu’nda yaşayan Kazakistanlı vatandaşların evine misafir oldu.

26.05.2015 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Zengin, Zeytinburnu'nda yaşayan Kazakistanlı vatandaşların evine misafir oldu. Kazak kadınların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette yer sofrasında Kazakistan yöresine ait yemekler yendi.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Zengin ve AK Parti'nin Kazak kökenli 2.Bölge Milletvekili Adayı Reşide Yüksel, Zeytinburnu'nda yaşayan Kazakistan kökenli Fazıl-Meryem Toplu çiftini ziyaret etti. Ziyarete ailenin Kazak komşuları da gelince yoğun bir katılım oldu. Özellikle Kazakistanlı kadınlar, kendilerini ziyarete gelen AK Parti'nin kadın milletvekili adaylarına yoğun bir ilgi gösterdi. Kazak yemeklerinin hazırlandığı ziyarette yemeklerde kazak geleneklerine göre yer sofrasında yendi.

Kazakistanlı kadınlar, AK Partili adaylara Kazakların etli, havuçlu pilavından, milli mantısından ve Türkiye'de sütlü olarak bilinen Kazakların AK çayından ikram etti. Özellikle buharda pişen kazak mantısını çok beğendiğini söyleyen Zengin, "Bundan 4-5 tane yiyebilirsiniz. Çok hafif bir yiyecek. Pilavın pirinci de çok özeldi. Ama en güzeli AK çaydı" dedi.

Kazak kadınlar, Özlem Zengin'e Kazak yöresinin kıyafetlerinden giydirmeyi de ihmal etmedi. Oldukça renkli görünmelere sahne olan ziyarette AK Partili Zengin, kazak vatandaşların taleplerini dinledi. Kazak kadınlar Zengin'den toplu alanda yaşabilecekleri bir yaşam alanı, kadınlara yönelik sağlık ve eğitim alanları açılmasını istedi.

"Kazak soydaşlarıma bize gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum" diyen AK Parti'nin Kazak kökenli 2.Bölge Milletvekili Adayı Reşide Yüksel, "Özlem Zengin benim siyasete atılmamı sağlayan kişidir. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Ben bu yola çıktığımda Kazak vatandaşlar bana büyük destek verdi. Onların da desteği ile AK parti bu seçimlerde yine istediğini alacak" ifadesini kullandı.

Kazak vatandaşlar ilk defa seçim çalışmaları sırasında tanıştığını belirten Özlem Zengin, "Sağ olsunlar bizi çok güzel misafir ettiler. Çok güzel ve bereketli sofraları var. Gönülleri çok geniş, evleri yerde oturma sistemine göre yapılmış. Bir evde 50-100 kişi yemek yiyip ibadet edebiliyorlar. Yemekleri çok lezzetli, sütlü çayları da çok güzelmiş. Zeytinburnu'nda 20 bini aşkın kazak vatandaşımız yaşıyor. Geleneklerine bağlılar ve birbirlerine sahip çıkıyorlar. Topluca yaşayacakları bir mekan istediler. Özellikle TOKİ'den kendi insanlarının yaşayabileceği şehir mahiyetinde bir yer istediler. Bunun için daha önce müracaat etmişler, bende not aldım bunu tekrar gündeme getireceğim" dedi.

Zengin, seçimlere kısa bir süre kalması ile birlikte siyasi partilerde bir keskinleşme hali oluştuğunu belirterek, "Muhalefette kavga meyyal bir hal var. Olmayan bir hava estirilmeye çalışılıyor. Biz son güne kadar çalışacağız. Biz birinci parti olmamıza rağmen başkaları gibi bir ukalalık için girmedik. Sabırla çalışarak yine birinci parti olacağız. Ben diğer partilere de adap içinde olmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Zengin'den Kazak Vatandaşlara Ev Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement