Ak Partili Yıldırım: "Miras Kavgasına Düştüler, Avucunuzu Yalayın" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Yıldırım: "Miras Kavgasına Düştüler, Avucunuzu Yalayın"

Ak Partili Yıldırım: "Miras Kavgasına Düştüler, Avucunuzu Yalayın"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Bunlar aklı sıra seçim oldu, AK Parti iktidardan indi.

04.06.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Bunlar aklı sıra seçim oldu, AK Parti iktidardan indi. Daha şimdiden miras kavgasına düştüler. Bunlar şimdiden memleketi düşündükleri yok, hangi yağlı ekmeği ben kapayacağım onun derdine düşmüşler. Avucunuzu yalayın avucunuzu" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Bayraklıİlçe Başkanlığı önünde coşkulu bir miting gerçekleştirdi. Alana gelen binlerce partili, ellerinde parti flamaları ve Türk bayrakları ile sık sık AK Parti lehine sloganlar attı. İzmir milletvekilleri adaylarının da hazır bulunduğu mitingde meşaleler yakıldı. Mehteran Takımı'nın marşı ile karşılanan Binali Yıldırım, alanda bulunan vatandaşlara karanfil dağıttı. Yıldırım, 7 Haziran'da AK Parti'nin 10'ncu seçime gittiğini hatırlatarak, alandaki binlerce kişiden sandıkta oyunu bozma sözü aldı. İzmir'de birçok projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın İzmir'e yaptığımız hizmetleri gölgeleyemezsiniz. İzmir yapanı da bilir yapılanı da bilir. Eski Türkiye ve yeni Türkiye fotoğrafı gösterelim. Eski Türkiye tüp gaz kuyruklarının olduğu, hastanede muayene olmak için sıra beklenen Türkiye'dir. Enflasyonun yüzde 30'larda olduğu bir Türkiye'dir. Eski Türkiye 70 sent için 70 kapı çalan Türkiye'dir. Yeni Türkiye bir Türkiye'nin üç Türkiye olduğu Türkiye'dir. Yeni Türkiye yolları birleştiren Türkiye'dir. Yeni Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapan Türkiye'dir. Atalarımızın hayalini gerçeğe dönüştüren, trenleri denizin altında yürüten Türkiye'dir. Eski Türkiye dünya süper güçlerinin önünde el pençe duran, yeni Türkiye 'one minute' diyen Türkiye'dir" diye konuştu.

"KEMAL'İN NEFESİ TÜKENDİ"

Muhalefet partilerini eleştiren Yıldırım, "Bugünlerde yenilen pehlivan güreşe doymaz misali ortalıkta dolaşan yalancı pehlivanları görüyorsunuz İktidar hedefleri yok, iddiaları yok. Onun için bol keseden atıyorlar. Sağ elinize güneşi getireceğim, sol elinize ayı tutuşturacağım diyorlar. Bununla da kalmıyorlar asgari ücreti açık artırmaya çıkardılar. Bunlara söylenecek iki çift sözümüz var. Birisi rahmetli babaannemin sözü, bol keseden atanlara derdi, kaval elin yel Allah'ın üfle, üfle babam üfle. Kemal'in nefesi tükendi. Pazar günü Kılıçdaroğlu sandığın üzerine oturacakmış. Diyeceksiniz ki bu sandıklar şeffaf, oturursan başına iş gelir. Hemen onu sandıktan indiriyorsunuz ve AK parti ile sandıkları tıka basa dolduruyorsunuz" dedi.

"BAKTIK Kİ TÜNELDEN İLK GEÇEN CHP SEÇİM OTOBÜSÜ"

Geçtiğimiz günlerde Konak Tünelleri'ni açtığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ne zorluklar çektik yaparken, bize çıkarmadıkları engel kalmadı. İnat da bir murattır, siz ne kadar engel olursanız olun. Biz İzmir'e hizmet yolunda hiçbir engel tanımayız. Yeşildere ve Buca arasını 1 dakikaya düşürdük. Bu kadar karşı çıktınız, engelledik tüneli açtık. Bir de baktık ki tünelden ilk önce geçen CHP'nin seçim otobüsü. Bunlar hep böyle, karşı çıkarlar iş bittikten sonra herkesin önüne geçerler.2011'de Sayın Kılıçdaroğlu Eskişehir'de miting yapacak. Hızlı trende iki kompartımanı ayırtmışlar. Hızlı trenle miting yapmaya gidecekler. Arkadaşlar 'Bu hızlı treni AK Parti yaptı, bununla gidersek mahvoluruz, AK Parti'nin trenine bindi diyecekler' demiş. Sonra o biletleri yaktılar, Eskişehir'e karayolu ile gittiler. Hizmet vatandaş için yapılır. Biz hizmet yaparken vatandaşların hangi partiye oy verdiklerini sormadık. Kaşının gözünün rengine bakmadık. O da bizi yaratan Allah'ın kuludur dedik, hizmeti götürdük."

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"

"Diyorlar ki AK Parti İzmir'e ne yaptı" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"İzmir bugün dünyanın sayılı bir havalimanına sahipse bu eser kimin? İzmir'in 30 senedir bitirilemeyen çevreyolu bugün hizmet ediyorsa bu hizmet kimin? Kaderine terk edilmiş İZBAN'ı açan kim? Güzelbahçe Limanı'nı yapan kim? Torbalı- Kemalpaşa yolunu yapan, İzmir Beydağ barajını, bademli barajını, Manisa-Balıkkesir- İstanbul bölünmüş yolunu yapan kim? İzmir- Manisa yolunu, İzmir-Ankara hızlı trenini yapan kim? Türkiye'nin en büyük Limanı Çandarlı Limanı'nı yapan kim? Menemen-İzmir bölünmüş yolunu yapan kim? Kemalpaşa- Turgutlu yolunu yapan, Çeşme Urla, Bayındır daha birçok ilçelerdeki hastaneleri yapan kim? İzmir'deki okulların yarısında fazla yeni okul yapan kim? Onlar konuşur AK Parti yapar."

HELALLİK İSTEDİ

2011'de İzmir'in milletvekili olduğunu, canla başla çalıştıklarını söyleyen Yıldırım, "Bu seçimde bazı arkadaşlarımız görevi yeni arkadaşlarımıza devrediyor. Bende bu seçimlerde aday değilim ama buradayım. Çünkü İzmir bizim evimiz, İzmir'in her derdi bizim derdimizdir. Bayrağı yeni arkadaşlarımıza devrediyoruz. Onlara da bize gösterdiğiniz sevgiyi aynen devam ettirmenizi istiyorum. Görev yaptığımız sürede çok destek oldunuz, yardımcı oldunuz. Her türlü sorunlarını çözmenin gayreti içinde olduk. Bu süreç içinde belki bilmeyerek sizleri üzdüğümüz zamanlar olabilir. Gün bugündür bizlere hakkınızı helal eder misiniz? Bizden yana helal olsun" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİDEN MİRAS KAVGASINA DÜŞTÜLER"

Siyasi partilerin memleket meselelerini bir kenara bıraktıklarını ve miras kavgasına düştüklerini söyleyen Binali Yıldırım, "Bu seçimlerde bir şey var. Bir farklılık var. Nedir o? Sanki bu seçimlerde iki parti var. Ak Parti bir de daha düne kadar terörü arkasına alan, masum insanların kanına giren bölücü parti. Oyun büyük. CHP Ana Muhalefet Partisi Allah selamet versin. İktidar olmak için hiçbir iddiası yok. Bir hedef koymuş 'yüzde 30 alırsam şapkamı havaya fırlatırım' diyor, alamazsın ya. MHP milletçi parti dimi. Hiç bu seçim meydanında MHP'nin HDP aleyhine tek bir şey söylediğini duydunuz mu? Hani bunlar Türk milliyetçisiydi? Oynanan oyunu unutmayalım. Daha dün gözünü oyarlarken, seçimde birbirlerinin gözüne sürme sürüyorlar. Bunlar aklı sıra seçim oldu, AK Parti iktidardan indi. Daha şimdiden miras kavgasına düştüler. Aman diyor birisi 'koalisyon olacak.' Unutmayın tarım bakanlığı mutlaka bizim olmalı.' Biri diyor ki 'biz CHP ile koalisyon yaparız.' Herkes birbirine mesaj yolluyor, gülücükler dağıtıyor. Akılları sıra AK Parti iktidarı kaybediyor. Bunlar şimdiden memleketi düşündükleri yok, hangi yağlı ekmeği ben kapayacağım onun derdine düşmüşler. Avucunuzu yalayın. Aç tavuk kendini darı ambarında görür" diye konuştu.

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İLE BİLEK GÜREŞİNE TUTUŞAMAZ"

AK Parti'nin yeniden iktidar olacağını söyleyen Yıldırım, "Ne Amerika'daki etkin yetkin gazeteler, ne Avrupa'daki medya kuruluşları, ne içerideki işbirlikçileri, ne paraleli ne terör örgütü topu bir araya gelse vız gelir tırıs gider. AK Parti 7 Haziran'da daha da güçlü gelecek. AK parti tek başına yeniden iktidar olacak" dedi.

Alandakilerin 'Vur vur inlesin paralel dinlesin' tezahüratları üzerine Yıldırım, "Paralel dinleseydi bu hale düşer miydi?" cevabını verdi. Yıldırım, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devleti ile bilek güreşine tutuşamaz. Adın ne olursa olsun ister paralel olsun, ister dört köşe olsun. Hepsinin hesabını bu millete verir. 17-25 Aralık'ta Türkiye'nin bekasına kumpas kuranlar tek tek hesabını verecekler. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bunların topu bir araya gelmiş içeriden, dışarıdan. Dertleri ne biliyor musunu? Milletin adamı Recep tayip Erdoğan'ı aşağıya indirmek. Sizin alayınız gelse akıl hocalarınız da gelse o milletin adamı, o seçilmiş cumhurbaşkanı, o sizden biridir. Tayyip Erdoğan bu ülkenin birliğinin, beraberliğin, kardeşliğinin, çözüm sürecinin teminatıdır. Bu böyle bilinmelidir" diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasının sonunda "Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını partililerle hep bir ağızdan söyleyerek alandan ayrıldı.

"BU DAVAYI YIKMAYA KOÇLAR, ÖKÜZLER DE DESTEK VERİYOR"

İzmir Milletvekili Adayı Savcı Sayan ise, yıllardır bir dava mücadelesi verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu davaya MİT krizi, Gezi olayı ile darbe yapılmak istendi. Bu davaya 17-25 Aralık ile darbe yapılmaya çalışıldı. Bu davaya Ekmeleddin Ekmekoğlu ile saldırdılar. Bu davayı yıkmak için sadece dışarıdaki hainler değil, içerideki koçlar, tosunlar, öküzler de destek veriyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Yıldırım: 'Miras Kavgasına Düştüler, Avucunuzu Yalayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum:
    12:33 Murat Kurum: "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki; trafik çile olmaktan çıkacak sokakları güvenle dolacak"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen Caferiler ile Sahur Sofrası programına katıldı.

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.


Advertisement