Ak Partili Şahin'den CHP'li Belediyenin Sahneye Çıkartığı Sanatçının İfadelerine Sert Tepki - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Şahin'den CHP'li Belediyenin Sahneye Çıkartığı Sanatçının İfadelerine Sert Tepki

Ak Partili Şahin\'den CHP\'li Belediyenin Sahneye Çıkartığı Sanatçının İfadelerine Sert Tepki

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP’li Arguvan belediyesi tarafından organize edilen Arguvan Türkü Festivali’nde sahneye çıkartılan bir sanatçının devlet büyüklerine karşı küfürlü ifadeler kullandığını söyleyerek, “Türkü festivalinde sözde “sanatçı”diye sahneye sürülen bir soytarı tarafından türkü adı altında sarf edilen hakaret ve küfür içerikli sözler o zavallının seviyesizliğinin ispatıdır” dedi.

26.08.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP'li Arguvan belediyesi tarafından organize edilen Arguvan Türkü Festivali'nde sahneye çıkartılan bir sanatçının devlet büyüklerine karşı küfürlü ifadeler kullandığını söyleyerek, "Türkü festivalinde sözde "sanatçı"diye sahneye sürülen bir soytarı tarafından türkü adı altında sarf edilen hakaret ve küfür içerikli sözler o zavallının seviyesizliğinin ispatıdır" dedi.

Milletvekili Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "Türküler işledikleri konular itibariyle toplumun duygu ve düşünce hazinesidir. Toplum yaşamının her anından bireysel konulara kadar her şeyi barındırırlar. Türkülerde kimi zaman bir annenin feryadı kimi zaman bir aşığın hüznü ya da sevinci, kimi zaman da bir bülbülün ötüşü, kimi zaman Çanakkale'ye Yemen'e giden askerlerin ayak sesleri çınlar. Türküler bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran en kıymetli değerlerimizdendir. Türkülerin her bir kelimesinde asıl özümüz saklıdır. İnsan hassasiyetinin derinliklerinden çıkarak bir kimliğe bürünen türküler zamanla milletin kimliği olurlar. Bu sebeple bir milleti tanımak, o millet hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsak öncelikle, o milletin kültür ve sanat değerlerine bakmamız gerekiyor. Bu anlamda kendi kültürünü koruma ve yaşatma adına,Arguvan ilçemizde 11.Uluslararası türkü festivalinin düzenleniyor olması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Uluslar Arası düzeye taşınan Türkü festivali, Arguvan kültürünün en önemli etkinliklerinden biridir. Türkülerimizin yaşatılması, yayılması anlamında en önemli organizasyonlardan biridir ve Malatya'mız için ciddi bir kaynaşma ve kazanımdır. Fakat, Arguvan'ı ve türkülerini tüm Türkiye'ye ve Dünyaya tanıtma, Türkiye'nin ve Dünyanın farklı kültürlerini Arguvan'a taşıma amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen Arguvan Türkü festivali;neye hizmet ettiği bilinmeyen bir kendini bilmez tarafından ne yazık ki devlet büyüklerimizi ve iktidar partisini aşağılama ve hakaret festivaline dönüştürülmüştür" dedi.

Şahin açıklamasında şunları söyledi: "Türkü festivalinde sözde sanatçı diye sahneye sürülen bir soytarı tarafından türkü adı altında sarf edilen hakaret ve küfür içerikli sözler o zavallının seviyesizliğinin ispatıdır. Üzülerek ifade ediyorum ki "Paradan altı sıfır atılırsa Taksim'de eşek gibi anırırım" diyenlerin görevini büyük bir iştiyakla üstlenmiş olan Sanatçı müsveddesinin kendisini izleyen siyasilere yaranmak için yoncası fazla gelmiş binek hayvanı gibi sahnede çıkardığı seslere, orada bulunanların büyük çoğunluğu sessiz kalarak tepkilerini belirtmiş, bir kısmı tarafından da alkışlandığı görülmüştür. Tabiki müzik zevki her insan için farklıdır, müzik zevki bir bakıma insanın kültürel birikimi, hayat görüşü hatta politik görüşünün bir yansımasıdır,buna da saygı duyarız,Bu organizasyonu tertipleyenler; Bize sanatçı değil, soytarı lazım diyorsanız, bulmuşsunuz zaten. İktidara ve devlet büyüklerine seviyesizce söylenen bütün hakaret ve küfürleri sanatçı kılıklı soytarıya aynı şekilde iade ediyorum. Coğrafyamız ateş altında iken, birlik ve beraberliğe,kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde sınırları Türkiye'yi aşıp uluslararası bir kültür festivaline dönüşen Arguvan Türkü festivaline gölge düşüren böylesi bir seviyesizliğe de alkış tutup, bu ortamın oluşmasına sebebiyet verenleri Arguvan'ımız ve Malatya'mız adına şiddetle kınıyorum". - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Şahin'den CHP'li Belediyenin Sahneye Çıkartığı Sanatçının İfadelerine Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement