Ak Partili Özhaseki: Kültürümüz Koalisyona Uygun Değil - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Özhaseki: Kültürümüz Koalisyona Uygun Değil

Ak Partili Özhaseki: Kültürümüz Koalisyona Uygun Değil

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ekonomik olarak büyümenin tek yolunun istikrardan geçtiğini, "İstikrar olursa ekonomi ve terörde başarı sağlanır. Bizim kültürümüz koalisyona çok uygun değil. Geriye doğru baktığımızda, büyüdüğümüz dönemler tek partili ve hükümetlerin güçlü olduğu dönemler" dedi.

23.10.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ekonomik olarak büyümenin tek yolunun istikrardan geçtiğini, "İstikrar olursa ekonomi ve terörde başarı sağlanır. Bizim kültürümüz koalisyona çok uygun değil. Geriye doğru baktığımızda, büyüdüğümüz dönemler tek partili ve hükümetlerin güçlü olduğu dönemler" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nın Sivas Belediyesi'ne ait Kütük Ev'de düzenlediği toplantıda kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek Türkiye'de seçimlerle çok şey değiştiğini ve adeta milat gibi olduğunu söyledi.

'EKONOMİK BÜYÜMENİN TEK YOLU İSTİKRAR'

Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Özhaseki şöyle konuştu:

"Bu ülkede dirlik olursa, birlik, iyilik olursa hem biz rahat ederiz hem etrafımıza ışık saçarız. Ama böyle olmazsa bizi de bir Ortadoğu ülkesine çevirmeye çalışırlar, üzerimizdeki oyunlar bitmez. ve bunun neticesinde hepimiz de sıkıntısını çekeriz. Suriye'de daralan buraya geliyor. Fakat biz daralırsak nereye gideceğiz? Başka bir ülkemiz yok ki bizim. Biz barışık, içimizde birlik olmak zorundayız. Bizi içimizde kardeşliği, uhuvveti dostluğu artırmak zorundayız. Biz güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da istikrardan geçiyor. Bizim ekonomik olarak büyümemizin tek yolu istikrar. Yurt dışından yatırım almamız lazım, içerideki yatırımcının da yastığın altında diye tabir ettiğimiz parayı çıkarıp üretime döndürmesi lazım. Basit olan formül bu."

Herkesin 1 Kasım'a kilitlendiğini belirten Özhaseki, güçlü bir iktidar çıkarsa ekonomide düzelme başlayacağını, sıkıntılı bir durum çıkması durumunda ise herkesin geriye çekileceğini ve daralmanın devam edeceğini ifade etti.

Ardından terör olaylarına değinen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şimdi ortaya çıkan manzara bölücülük tehlikesi. Dağda hala birileri silahla mücadele ediyorsa artık isteklerinin hepsi ihanet boyutundadır. Evet Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de, devlet de bu şekilde bu iş için karar aldı devam ediyor. Kürt vatandaşların çoğu da bizim gibi bayrağa saygılılar, ezana hürmetleri var, devletten kopmak istemiyorlar, bu toprak parçası içerisinde bir olarak yaşamak istiyorlar, kardeş görüyorlar. Ama bu örgütten dolayı tehditlerde dolayı herkes sinmiş vaziyette."

TERÖRÜN BELİ KIRILDI

Terörle yapılan mücadele karşısında başarılı olunduğunu ve 2 bin 500'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Özhaseki şöyle devam etti:

"Bunların hakikaten beli kırıldı. Artık nefes alamaz durumdalar. Amerika'ya, Almanya'ya gidip yalvarıyorlar. Devreye insanlar sokarak birtakım atraksiyonlar peşindeler. Bittiler çünkü. İnşallah bu operasyonlar sonuna kadar gider, oradaki terör belası da biter. Bunun için de zaten hepimiz niyetliyiz ve sonuna kadar götürmeye de hükümetimiz kararlı."

KÜLTÜRÜMÜZ  KOALİSYONA UYGUN DEĞİL

İstikrar olursa ekonomide ve terörde başarı sağlanacağını vurgulayan Özhaseki sözlerini şöyle tamamladı:

"İstikrar olmazsa bizim kültürümüz koalisyona çok uygun değil. Geriye doğru baktığımızda büyüdüğümüz dönemler tek partili ve güçlü olunan hükümetlerin güçlü olduğu dönemler. Ama küçüldüğümüz daraldığımız, kavgaların, gürültülerin olduğu dönemler de hep koalisyon dönemleri."

'SİYASET İNSANLARA ÖZ GÜVENİNİ ÖĞRETTİ'

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise dünden ders alınması gerektiğini belirterek, bu dönemde siyasetin daha önemli hale geldiğini ve normalleştiğini belirterek, artık siyasetin hizmet yarıştırma sanatı olduğunu, partilerin seçim beyannamelerinin takip edildiğini söyledi. Siyasetin ilk defa bu dönemde kendi yatağında akmaya başladığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"O yüzden yüzümüzü döndük siyasete ve attığımız her adımın biraz daha umut taşımasını diledik hep. Siyaset doğrudan hayatı değiştirerekten ama bilhassa bu dönemde pratiğin içinden insanlara özgüvenini öğretti, bir halkın sokaktaki yürüyüşünü değiştirdi. Daha dik, daha vakur, daha soylu bir tavır kattı her bir adımına. Biz kendine güvenen bir millet olmanın gerçekliğini inşa için siyasete döndük yüzümüzü."

Daha sonra Muharrem ayına değinen Yılmaz bu ayın yas ayı olduğunu belirterek Kerbela şehitlerini de rahmetle andığını söyledi. Toplantının ardından Yılmaz ve Özhaseki, 80 yaşında yaşamını yitiren kent sakinlerinden Münevver Açık'ın Ulu Camii'deki cenaze törenine katıldı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Özhaseki: Kültürümüz Koalisyona Uygun Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • OGUZ ATAMAN: Kulturunuz pkk ya acilmaya uygun 0 1 Yanıtla

Advertisement