Ak Partili Özhaseki: Kesilen Kurbanlar İslam Aleminin Üzerindeki Belaları Defetsin - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Özhaseki: Kesilen Kurbanlar İslam Aleminin Üzerindeki Belaları Defetsin

Ak Partili Özhaseki: Kesilen Kurbanlar İslam Aleminin Üzerindeki Belaları Defetsin

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, son dönemlerde İslam coğrafyasının çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Allah, kestiğimiz kurbanları, yaptığımız duaları inşallah İslam aleminin üzerinde dolaşan bu kara bulutlar için bir kaza gibi görsün, bu kötülükleri giderecek, onun namına kesilmiş bir kurban olarak görsün ve başımızdan bu belaları defetsin diye dua ediyorum.

25.09.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, son dönemlerde İslam coğrafyasının çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Allah, kestiğimiz kurbanları, yaptığımız duaları inşallah İslam aleminin üzerinde dolaşan bu kara bulutlar için bir kaza gibi görsün, bu kötülükleri giderecek, onun namına kesilmiş bir kurban olarak görsün ve başımızdan bu belaları defetsin diye dua ediyorum. Allah'tan dileğimiz bu" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, Kurban Bayramı'nın ikinci günü Mimarsinan Parkı'nda bayramlaşma ve aday tanıtım toplantısı düzenledi. Tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı'nın, Hac ibadetiyle birlikte gelen ve yaşanan bir ibadet olduğunu belirterek, "Yüzyıllar öncesinde İbrahim peygamberin o kutlu çağrısına kulak vererek, icabet ederek yüzbinlerce, milyonlarca insan Mekke'ye giderken, bizler de arefe gününden başlayarak teşrik tekbirleri getiriyoruz, onların ibadetlerine katılıyoruz, o ibadetlere ortak olmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Hak, teslimiyetin sembolü olan İsmail Aleyhisselam'ı, onun yerine nasıl ki koçu alarak kurban edilmesine rıza gösterip bütün kazalardan belalardan emin kıldıysa, kestiğimiz kurbanları, yaptığımız duaları da inşallah İslam aleminin üzerinde dolaşan bu kara bulutlar için bir kaza gibi görsün, bu kötülükleri giderecek, onun namına kesilmiş bir kurban olarak görsün ve başımızdan bu belaları defetsin diye dua ediyorum. Kesilen kurbanlar, belaların kurbanı olsun. Allah'tan dileğimiz bu" diye konuştu.

'BAŞIMIZ DİK OLMALI'

7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli çoğunluğu sağlayamadığını anımsatan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bundan 4 ay önce bir seçim geçirdik. Olmadı. Yeniden seçimlere gidiyoruz ve bir ay sonra seçimler var. Bu seçimler için bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımız içlerinden mutlaka bu duyguları geçirsinler, bizler 13 yıldır iktidar olmuş, Türkiye'nin en iyi işlerini yapmış bir iktidara sahibiz. Bundan dolayı başımız dik olmalı. Lütfen sizler başınızı dik tutun ve alnınız açık olarak göğsünüzü gere gere bu dönemleri anlatın. Cenab-ı Allah'tan yaklaşan seçimlerin ülkemize hayır getirmesini temenni ediyorum. Biz yolumuza Bismillah'la başladığımızı ilan ediyorum."

MENDERES, DEMİREL VE ÖZAL'IN KAZANIMLARINI TÜKETMEYE ÇALIŞTILAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız da, AK Parti Kayseri teşkilatının ülkeye verdiği hizmetlerine devam ettiğini vurgulayarak, "Bu bir bayrak değişimi. AK Parti, Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve şu anki Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber her geçen gün daha da güçlendi. Kayseri siyaseti, içinden 11'inci Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ü, Başbakanı, bakanı, genel başkan yardımcıları, meclis başkan vekili, grup başkan vekili ve farklı komisyonlarda görev yapan çok farklı siyasetçiler yetiştirdi. Bu siyasetçiler üzerinde Kayseri teşkilatının emeği çok fazla. Sizlerle beraber oldu bütün bu saydıklarımız" ifadelerini kullandı.

Yıldız, konuşmasında, tek parti hükümetlerinin kazanımlarının, koalisyonlar döneminde tüketildiğini de ileri sürerek, şunları söyledi:

"Bakınız, Menderes zamanında yapılan birikimleri, koalisyon döneminde tüketmeye çalıştılar. Demirel zamanında birikenler yine tüketilmeye çalışıldı. Özal zamanındaki kazanımlar da tüketilmeye çalışıldı ama biz tek başına 13 yıllık iktidarımızla beraber, Türkiye'nin biriken bütün değerlerini inşallah hiçbir şekilde tükettirmeyeceğiz. 1 Kasım seçimlerinde inşallah yine sizlerle beraber tek başına iktidar olacağız. Hep beraber Bismillah dedik, Allah yar ve yardımcımız olsun."

'HAYDİ BİSMİLLAH' VURGUSU

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kayseri Milletvekili adayı Mustafa Elitaş ise, "Genel Başkanımız Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu, seçim sürecinde daha saygılı davranalım diye bir çağrıda bulundu. Biz de Kayserililer olarak bu çağrıyı bütün siyasi partilere buradan yöneltmiş oluyoruz. İnşallah, bayram sonrasında da bayram güzelliğinde bir seçim kampanyasını geçiririz diye ümit ediyorum. AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapmak için Haydi Bismillah diyoruz" dedi.

Toplantıda daha sonra AK Parti Kayseri Milletvekili adayları teker teker kürsüye çıkarak kendilerini tanıtıp, partililerin bayramını kutladı. Toplantının son bölümünde ise adayları, partililerle bayramlaştı. Tanıtım toplantısında kürsüye çıkan her adayın konuşmasını, AK Parti'nin seçim şarkısında geçen ve seçim sloganı olarak belirlenen 'Haydi Bismillah' diyerek sözlerini tamamlaması da dikkat çekti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Özhaseki: Kesilen Kurbanlar İslam Aleminin Üzerindeki Belaları Defetsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement