Ak Partili Özdağ Manisalılar İçin Müjde Verdi - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Özdağ Manisalılar İçin Müjde Verdi

Ak Partili Özdağ Manisalılar İçin Müjde Verdi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa’nın önemli sorunlarından birisi olan ve sık sık ölümlerin yaşandığı sulama kanalları ve tren hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

10.08.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'nın önemli sorunlarından birisi olan ve sık sık ölümlerin yaşandığı sulama kanalları ve tren hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, sulama kanalının üzeri örtülmek yerine devasa borular döşenerek suyun taşınacağını, tren hattının da çevre yolu ile Gediz arasına alınacağını kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler İlçesine bağlı Turgut Özal, Nurlupımar ve Akpınar mahallelerini ziyaret etti. Özağ'a ziyarette AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da eşlik etti.

Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Seven ve Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Saknuk'tan mahallelerinin sorunları hakkında bilgi alan Özdağ, sulama kanalları ve tren hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdağ açıklamasında şunları söyledi:

"Demirköprü barajından başlayıp Manisa'nın içinden Menemen'e kadar uzanan sulama kanallarının üzeri örtülmek yerine devasa borular döşenerek suyu taşıyacağız. Böylelikle kanallarda zaman zaman meydana gelen ölümleri de önlemiş olacağız. Demir köprü barajımızdan başlayarak Turgut Özal, Nurlupınar ve Akpınar mahallemizden geçen bir sulama kanalımız var. Bu su Manisa ovamıza hayat veriyor. Su varsa hayat vardır, su varsa insan vardır, su varsa canlı vardır. Bu kanalla ilgili Nurlupınar ve Akpınar mahalle muhtarlarımızın bu kanalın üstü kapatılabilir mi diyerek konuyu gündeme getirmişler ve bizlerde bizzat kendilerini ziyaret ederek sorunlarını dinlemiştik. Ankara'da bu sorunun çözümü noktasında ilgililerle görüştüm. Mevcut kanalın üzeri kapatılmak yerine Menemen'e kadar devasa borularla kanaldaki suyu taşıyacağız. Yani mevcut kanalın üzerinin kapatılması yoluna gitmeyeceğiz. Nasıl ki Gördes barajından İzmir'e su götüren devasa borularımız varsa bu kanalda da devasa borularımızla suyu taşıyacağız."

3,5YIL İÇERİSİNDE BORULAMA SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Su kanallarının borulama sistemine geçilmesi için hazırlanan fizibilite raporlarının tamamlandığını ifade eden Özdağ, "Bir buçuk yıl içerisinde fizibilite raporları ihaleye çıkacak. Daha sonra da ihale yapılıp 3,5 yıl içerisinde demir köprü barajından Menemen'e kadar olan kanal tamamen borulama sistemi haline dönüştürülecek. 4 milletvekilimiz ve teşkilatımızla beraber çalıştığımız bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımızla, Bakan Yardımcımızla ve Devlet Su İşleri Genel Müdürümüzle de konuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanının da bu konuda duyarlı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

DEMİR YOLU HATTI GEDİZ İLE ÇEVRE YOLU ARASINDAN GEÇECEK

Demiryolu hattı hakkında da bilgiler veren Özdağ, "Manisa- Alaşehir ve Manisa-Ankara olmak üzere İki tane banliyö hattımız var. Manisa'ya hızlı tren geleceği için şuan onlarında ihalesi afyona kadar yapıldı. Afyon Uşak Uşak Manisa ön proje ihaleleri de yapıldığı için Allah'ın izni ile 2016 sonunda da Ankara-İzmir hızlı tren hattı Manisa'dan da geçecek. Böylece Ankara ile İzmir çok yakınlaşacak. İzmir Ankara arası 3,5 saate inmiş olacak. Manisa'mızda buradan çok karlı çıkacak Allah nasip ederse. Bu tren hattında çevre yolu ile Gediz arasına almak istiyoruz. Bizim merkezi hükümetimizle çalışmalarımız bu yöndedir. Mahalle sakinlerimizin en büyük sorunu olan sulama kanalı boru sistemine geçilerek, tren hattı da dışarı alınmak suretiyle çözülmüş olacak. Burada büyükşehir belediye başkanımızın da duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bana sorarsanız ben göstereceğine inanıyorum. Çünkü burada yaklaşık 10 bine yakın insanımız yaşıyor. ve bu insanlarımız da tren hattının dışarı alınmasını istiyor."diye konuştu.

Özdağ ayrıca; "Kanallarla ilgili geçici olarak güvenliğin sağlanmasını talep ettik. Bununla ilgili konu büyükşehir belediye başkanımızın görev alanına giriyor. Tel örgüyü onarmak ve tel örgünün olmadığı yerlere yeniden tel örgü çekerek burada çocuklarımızın güvenliğini sağlamak Büyükşehir belediye başkanımızın görevidir. Buyükşehir belediye başkanının bu konuya duyarlılık göstererek en kısa zamanda fizibilite çalışması yaptıktan sonra en geç birkaç ay içerisinde eskiyen tellerin en azından onarılması, çocuklarımızın ölmemesi suya düşmemesi noktasında ikinci olarak ta şimdiye kadar gerek ihmal nedeniyle yapılmayan gerekse imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan yerleri de yapacağına inanıyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Özdağ Manisalılar İçin Müjde Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement