Ak Partili Kaynarca: "Halkın Teveccühünü Görüyoruz" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Kaynarca: "Halkın Teveccühünü Görüyoruz"

Ak Partili Kaynarca: "Halkın Teveccühünü Görüyoruz"

AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, sokaklarda halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

30.04.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, sokaklarda halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, Bağcılar teşkilatı ile birlikte Mahmutbey Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Cadde üzerindeki esnafları tek tek ziyaret eden Kaynarca, gördüğü ilgi karşısından memnun kaldığını söyledi.

Halkın kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Kaynarca, "Milletimizin bize gösterdiği teveccühü çok güzel. Yeni süreçte özellikle başkanlık sistemi ile Anayasa değişikliği konusunda halkımızla kısa ama öz ve demokratik bir Anayasa yapabilme öngörülerimizi paylaşıyoruz. Özellikle de 'çözüm sürecini AK Parti nihayetlendirir' cümlelerini vatandaşımızla paylaşıyoruz. Genel algı çok güzel. Zaten anketlerde de görüldüğü gibi iyi bir teveccüh gözüküyor. Ama biz 400 milletvekili istiyoruz. 7 Haziran seçimleri ile yeni Türkiye'nin ilk adımı atılmış olacak" dedi.

"KADIN POLİTİKALARI İLE İLGİLİ GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK İYİ"

AK Partili Kaynarca, kadın siyasetçilerin sadece kadınlarla ilgili siyaset yapmadığını da ifade ederek, "Kadın milletvekillerimizin her biri her alanda faaliyet gösteriyor. Branşına göre mühendis ise mimar komisyonunda, avukat kimliği var ise hem adalet hem de Anayasa komisyonunda yer alıyor. Milletvekili kardeşlerimizin her biri cinsiyet ayrımcılığı yapmadan ehliyet ve liyakatle sorumluluklarını paylaşıyor. Önemli olan üretmek, önemli olan iyi olduğun dalda ülken adına iyi şeyler yapabilmektir. Özellikle kadın politikaları ile ilgili geldiğimiz nokta çok iyi. Eğitimde ve sağlıkta ve sosyal politikalarda başladığımız yerden noktada da çok daha iyiyiz. İstihdam ve iş gücü oranlarına baktığımız zaman yüzde 31'lere çıktığımızı görüyoruz" dedi.

"Avrupa ortalamasını yakalamak için biraz daha gayret etmemiz lazım" diyen Kaynarca, "Başarılarımız bir tesadüf değil. Bunun her biri teşviklerle oldu. KOBİ'lerde, İŞKUR alımlarında kadın çalışanlarımızın önünü açtık. Annelerimize özel imkanlar sunduk. Dolayısı ile hem kadın istihdamı hem eğitim alabilmeleri ve sosyal politikalar adına bu yolculuk devam edecek. Çünkü milletimiz ne isterse Adalet ve Kalkınma Partisi bu isteği yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

"KENDİSİNE GÜVENEN HER PARTİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE EVET DER"

AK Partili Tülay Kaynarca başkanlık sitemi ile ilgili düşüncelerini de aktararak, "Başkanlık sistemi nedir. Türkiye modeli nedir? Hep bu sorular karşımıza geldiği zaman biz özellikle iki şeyin altını dikkatle çiziyoruz. Başkanlık sisteminde bir koalisyon ve barajlar yok. Kendisine güvenen, milletin yüzde 51 teveccühünü alacağını ifade eden her siyasi parti buna evet der. Nitekim gerek Özal, Demirel ve Erbakan her biri başkanlık sistemine sıcak bakmıştı. Siyaset ve ekonomik istikrarın olduğu dünya ekonomisinde en iyi noktada olan ülkelerde de bu sistemi görüyoruz. Hem başkanlık sisteminde hem 400 milletvekili ile anayasayı değiştirerek siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayarak Türkiye'yi çok güzel günlere taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Kaynarca: 'Halkın Teveccühünü Görüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement